Objevte to NEJ z Maďarska: 5 NEJparádnějších zoologických zahrad pro děti i dospělé

Maďarsko zdaleka nejsou jen světově proslulé termální lázně. Pokud se do Maďarska chystáte s dětmi, určitě jim uděláte radost, když je vezmete do některé ze zoologických zahrad. Vybrali jsme pro vás 5 nejlepších, ve kterých se pobaví celá rodina.
Objevte to NEJ z Maďarska: 5 NEJparádnějších zoologických zahrad pro děti i dospělé

Jaké Zoo v Maďarsku tedy rozhodně stojí za návštěvu?

1. ZOO Veszprém (u Balatonu)

Ve veszprémské zoo na návštěvníky čekají nejen živí tvorové, ale také atraktivní modely divokých zvířat, terarijních tvorů a vyhynulých dinosaurů. V zoologické zahradě vzdálené 15 km od Balatonu se děti atraktivní zábavnou formou dozvědí spoustu nových informací ze světa zvířat. V ZOO je navíc také dětské hřiště a lanový park. Nudit se ovšem nebudou ani dospělí, takže den strávený zde bude skvělým zážitkem pro celou rodinu.

Nejpozoruhodnější částí veszprémské zoo je africká savana umístěná na náhorní plošině na okraji údolí. Zebry, žirafy a nosorožci zde sdílejí prostor s pštrosy a antilopami.

Ceny lístků:

  • Vstupné pro dospělé je 4 900 HUF, vstupné pro děti a důchodce 3 500 HUF.

Náš tip:

Kousek od Veszprému se nachází letovisko Balatonfüred, které je ideální na prodloužený víkend i delší dovolenou. Ať už prozkoumáváte okolí s rodinou nebo partnerem, Hotel Silverine Lake Resort **** je perfektní volbou.


2. Zoologická a botanická zahrada Budapešť

V našem výběru nejlepších zoo v Maďarsku nesmí samozřejmě chybět ani budapešťská zoologická a botanická zahrada, která je nejstarší v Maďarsku a zároveň se pyšní i největší sbírkou zvířat. Nachází se zde více než 10 000 exemplářů zastupujících téměř 1 100 živočišných druhů. Na vlastní oči se zde tak přesvědčíte o rozmanitosti divoké zvěře na Zemi. Vzhledem k množství chovaných zvířat je Zoo Budapešť významná i v mezinárodním srovnání. Kromě nejoblíbenějších savců a ptáků zde můžete při procházce spatřit také plazy, obojživelníky, různé ryby a spoustu bezobratlých.

Zoologická a botanická zahrada Budapešť se kromě mnoha druhů zvířat pyšní také úctyhodným množstvím rostlin. Zdejší botanická sbírka čítá asi 2 000 druhů rostlin ze všech kontinentů.

Ceny lístků:

  • Vstupné pro dospělé je 3 300 HUF, vstupné pro děti (do 18 let) 2 200 HUF, vstupné pro studenty (od 18 let) a seniory 2 500 HUF.

Náš tip:

Prožijte nezapomenutelné dny v obklopení luxusu v nejzelenější části Budapešti – na Margaretině ostrově. V Ensana Thermal Margaret Island Hotelu **** na vás čeká jeden z nejmodernějších a největších lázeňských areálů v Budapešti. V hotelové restauraci Platán si pochutnáte na vynikajících bufetových snídaních i večeřích. A jako bonus mají děti do 12 let pobyt zdarma!


3. ZOO Győr

Győr není jen městem úchvatných architektonických skvostů a termálních lázní. Najdete zde také Zoo Xantus János, jejímiž obyvateli jsou mnohé ohrožené druhy zvířat. Tato zoologická zahrada je například domovem bílého lva, jaguára, nosála, velblouda, zebry, šimpanze či krajty tygrované. V zoologické zahradě Győr se často konají zajímavé kulturní a sportovní akce, a je tak ideální místem pro rodiny s dětmi.

V ZOO Győr jsou zvířata chována ve svém přirozeném prostředí. Teritoriálně i co do počtu druhů tvoří největší část africká zvířata, následovaná jihoamerickými a asijskými tvory.

Ceny lístků:

  • Vstupné pro dospělé je 4 300 HUF, vstupné pro děti (do 14 let) 3 000 HUF, vstupné pro studenty (od 14 let) 3 100 HUF a vstupné pro důchodce 3 000 HUF.

Náš tip:

Hotel Amstel **** se nachází uprostřed velkého zeleného parku v centru v Győru. Čekají zde na vás moderní pokoje, bohatá polopenze a neomezený vstup do sauny. Perfektní rodinná dovolená může začít!


4. ZOO Nyíregyháza

V malebné čtvrti Sóstó se 5 km severně od města Nyíregyháza nachází úchvatná zoologická zahrada. Během jediného dne zde můžete podniknout opravdovou cestu kolem světa. Zoo se rozprostírá v oblasti bukového lesa a je rozdělena na jednotlivé části podle kontinentů. Vedle sebe tak můžete vidět zvířata z Afriky, Arktidy nebo Austrálie. Celkově zde žije více než 500 druhů zvířat (přes 5 000 jedinců). V Zoologické zahradě v Nyíregyháze se můžete setkat se žirafami, bílými tygry, polárními vlky, africkými slony, nosorožci indickými nebo vzácnou pandou červenou.

Součástí zoo je také oceanárium, které ukazuje faunu a flóru světových moří a oceánů. Při průchodu panoramatickou chodbou uvnitř nádrže o objemu 500 000 litrů spatří návštěvníci stovky vodních živočichů od sytě zbarvených tropických ryb žijících v korálovém světě až po žraloka písečného.

Zoo se pyšní největší sbírkou tlustokožců a savců v Maďarsku. Dále je zde na jednom místě k vidění nejvíce druhů medvědů (lední, hnědý, brýlatý) i největší sbírka papoušků.

Ceny lístků:

  • Vstupné pro dospělé je 5 700 HUF, vstupné pro děti a důchodce 3 700 HUF.

Náš tip:

Pokud chcete strávit nezapomenutelné dny v Nyíregyházy, vyberte si Borostyán Med Hotel ****!


5. ZOO Pécs

Zoo Pécs se nachází v krásném lesním prostředí jen 2,5 km od města Pécs (česky Pětikostelí) v jihozápadní části Maďarska. Výlet sem je obzvláště zajímavý pro dětské návštěvníky, kteří si mohou prohlédnout vzácná zvířata v moderním prostředí čerstvě zrekonstruované zoologické zahrady. Mezi nejoblíbenější obyvatelé zoo patří hroši a bílí tygři. Některá zvířata je možné si dokonce pohladit. Oblíbené je také akvárium s množstvím vodních a tropických živočichů (např. medúzy, řasy). Pokud tedy toužíte po parádním rodinném zážitku, vydejte se do Pécse!

Celý areál zoo je bezbariérový, a tak je přístupná i pro vozíčkáře a kočárky. Na mapce areálu jsou vyznačeny doporučené trasy s kočárkem. V hlavní budově je výtah.

Ceny lístků:

  • Vstupné pro dospělé je 3 500 HUF, vstupné pro dítě (do 14 let) 2 300 HUF a vstupné pro studenty (od 14 let) 2 500 HUF.

Náš tip:

Ne náhodou se Pécsi říká město kultury. Během pobytu zde doporučujeme navštívit kulturní čtvrť Zsolnay, Národní divadlo v Pécsi, Csontváryho muzeum a starodávné ulice v centru města s romantickými restauracemi a krásnými útulnými kavárnami.


Pokud se vám náš článek líbil a rádi byste si přečetli podobné, staňte se členem naší Travelking Family. Jako první se dozvíte nejen o našich tipech, ale i o těch nejlepších nabídkách!

Autor článku:

Aktualizováno: 23. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet