Co podniknout ve dvou či s rodinou během víkendu v Karlových Varech?

Lázeňský trojúhelník je označení pro oblast v západních Čechách, kde najdeme hned 3 lázeňské skvosty, a to Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně. Vypravte se sem na víkend a navštivte ta největší lákadla. Poradíme vám, kam se vydat.
Co podniknout ve dvou či s rodinou během víkendu v Karlových Varech?

Itinerář na parádní víkend v Karlových Varech

Karlovy Vary jsou nejnavštěvovanějším lázeňským městem a není se čemu divit. Toto město ležící v západních Čechách na soutoku řek Ohře a Teplé toho nabízí opravdu hodně a zabaví se zde mladé i starší páry, senioři či rodiny s dětmi.

Zajímavost: Víte, že v Karlových Varech je registrováno 81 minerálních pramenů?

1. den:

  • Většina hotelů umožňuje nástup na pobyt už od 14:00 hodin. Byla by škoda přijít o půl den, který můžete věnovat poznávání města, tak se do cílové destinace vašeho víkendového pobytu vydejte co nejdříve. Stačí se jen ubytovat, odnést kufr do pokoje a objevování Karlových Varů může začít.
  • Protože dnes už bylo cestování dost, věnujte zbytek dne poznávání centra města. To je plné kolonád s léčivými prameny, krásných budov, kaváren, cukráren a restaurací.
  • Svou procházku po městě zahajte u Vřídelní kolonády, kde hned můžete ochutnat Vřídelní pramen. Pokračujte k Tržní kolonádě, kde ochutnáte Tržní a Dolní zámecký pramen. Dále vás čeká Zámecká kolonáda s Horním zámeckým pramenem a Mlýnská kolonáda u níž najdete hned 5 pramenů - Pramen Rusalka, Libuše, knížete Václava a Mlýnský a Skalní pramen. Při cestě podél řeky minete lázeňskou budovu s Pramenem Svoboda a dojdete tak až k Sadové kolonádě, kde je další pramen - Sadový. A protože se tomuto místu neříká "Sadové" jen tak, projděte si krásný park nebo-li Dvořákovy sady s jezírkem a platanem. Pokud budete pokračovat dál kolem řeky, dojdete ke Smetanovým sadům. Tato část města je plná restaurací, kaváren a cukráren. Poseďte v jedné z nich a dejte si něco dobrého. Co třeba pravé lázeňské oplatky?
  • Tato procházka má okolo 2 km (záleží na umístění vašeho hotelu, ze kterého budete vyrážet) a určitě ji zvládnete i s dětmi.
  • Je trasa příliš krátká? Cestou potkáte různé zajímavé sochy a budovy, ale některé vyžadují kratší zacházku. Vypravte se k nim.
  • Večeře na hotelech se zpravidla podávají mezi 18:00 a 20:00, tak se nezapomeňte včas vrátit.
  • A co večer? Pokud vaše ubytování nabízí wellness centrum, oddejte se relaxaci v bazénu, vířivce či sauně. Pokud ne, tak i večerní posezení v restauraci nad sklenkou vína, anebo romantická noční procházka, budou krásným zakončením dne.

2. den:

  • Ráno se posilníte parádní snídaní a den plný dobrodružství může začít.
  • Vydejte se do jednoho z muzeí, které blízké okolí nabízí. Pro milovníky vyhlášeného alkoholického nápoje je tu Muzeum Jana Bechera, kde vás čeká prohlídka i ochutnávka. Dáváte raději přednost umění? Vydejte se do Sklárny Moser, kde poznáte historii výroby, nejluxusnější vyrobené kousky i jejich slavné majitele. Patříte mezi milovníky Vánoc, anebo jste na dovolené s dětmi? Tak zkuste Vánoční dům, ve kterém najdete Muzeum Vánoc i medvídků.
  • Na cestu do muzea a následnou prohlídku si vyhraďte dostatek času a především si ideálně kupte lístky předem, abyste na místě nemuseli čekat ve frontě, anebo ještě hůř - na volný čas vstupu, který je až za několik hodin.
  • Máte chuť na ústřice, francouzskou či staroslovanskou kuchyni? V Karlových Varech najdete všemožné restaurace. Dopřejte si oběd v jedné z nich.
  • Aby vám po obědě trochu slehlo, vydejte se na krátkou procházku ke známému Chrámu sv. Petra a Pavla a pak na krásnou vyhlídku s rozhlednou Karla IV., ze které budete mít Karlovy Vary jako na dlani.
  • Co by to bylo za pobyt v lázeňském městě bez návštěvy lázní? Vydejte se do vyhlášených Zámeckých lázní, anebo zkuste Alžbětiny lázně. Je jen na vás, zda vám bude stačit vstup na 3 hodiny, anebo si zde užijete celý zbytek dne.
  • Po vynikající večeři, kterou vám ve vašem ubytování připravili, si užijte trochu zábavy. Co třeba bowling, kulečník, šipky nebo fotbálek? Většina hotelů disponuje vlastní hernou a pokud ten váš zrovna nic takového nemá, stačí trochu zapátrat. V docházkové vzdálenosti jistě podobné vyžití někdo nabízí.

3. den:

  • Většina hotelů nabízí check-out do 10:00 nebo 11:00 hodin. Proč ale neopustit ubytování dřív a před odjezdem domů si neužít ještě trochu z krásy Karlových Varů?
  • Vydejte se na jednu z nádherných vyhlídek. Goethova vyhlídka vás jistě uchvátí svou gotickou vyhlídkovou věží a krásným okolním lesem a dětem se zase bude líbit blízká Stezka plná strašidel. Nádherná je i Vyhlídka Petrova výšina, což je vlastně skalní výchoz upravený jako vyhlídka. Anebo se projděte k Rozhledně Diana, která nabízí nejen pěkný výhled na Karlovy Vary, ale také skvělé vyžití pro děti. Je tu totiž Minizoo s dětským hřištěm a Motýlí dům. Pokud máte pár hodin času, během třetího dne stihnete navštívit klidně všechny rozhledny, jsou od sebe nedaleko.

Tip:

Jste v Karlových Varech na prodlouženém víkendu a máte tedy více času na poznávání okolí?


Kde se v Karlových Varech ubytovat?

Hotel Imperial Karlovy Vary

Levné ubytování:

  • V apartmánech Residence Goethe U Tří mouřenínů **** si užijete dostatek komfortu za velmi lákavou cenu. Těšte se na snídaně, které si vychutnáte přímo na pokoji a láhev vína na přivítanou.

Zlatá střední cesta:

  • Pavlov Spa Hotel najdete přímo v centru města a za pobyt na 3 dny utratíte méně než 5 000 Kč. V ceně je plná penze, neomezený vstup do sauny i masáž a koupel.

Luxusní ubytování:

  • Chcete si užít přepychovou dovolenou? Zvolte Hotel Imperial *****, který je opravdu ztělesněním luxusu. Čeká vás tu polopenze, neomezený vstup do wellness a sportcentra i léčebné procedury.

Ani jedno z nabízených ubytování vás nezaujalo? Vyberte si z řady dalších penzionů a hotelů, které v Karlových Varech nabízíme.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet