Pohodová dovolená v penzionu Banský Dom *** je ideální pro milovníky wellness i turistiky. V klidné přírodě Štiavnických vrchů na Slovensku vás čekají krásné výlety a spousta zážitků. Potěší také chutná polopenze či relax ve wellness s vířivkou a saunami.

O ubytování

Penzion Banský Dom *** se nachází v západní části Štiavnických vrchů, v Hodrušské dolině, a je nejstarší místní měšťanskou budovou. V roce 2015 prošla budova rekonstrukcí, ale přesto si dokázala zachovat všechny původní památkové prvky.

Oblast Hodruša – Hámre je ideální pro milovníky turistiky, cyklistiky a památek. Při svém pobytu máte možnost vidět hned několik památek UNESCO. Za návštěvu stojí například objekt šachty Lill (650 m), Dolnohodrušský tajch (2,7 km), povrchové dobývky na žile Rabenstein (5 km) a plno dalších.

Milovníci zimních sportů určitě ocení také lyžování v nedaleké Banské Štiavnici. V lyžařském středisku Salamandra resort (3,8 km) na vás čeká nenáročná rodinná sjezdovka, na které se vydovádí děti i dospělí.

V Banské Štiavnici (9,8 km) si potom projděte náměstí sv. Trojice se stejnojmenným sousoším, historickou radnici, jejíž původ sahá až do 14. století, Komorský dvůr – Kammerhof, vybudovaný v 16.století, Starý zámek – původně kostel, přestavěný na protitureckou pevnost, Nový zámek, Kalvárii a mnoho dalšího.

Na čem si pochutnáte?

V útulné rekonstrukci si pochutnáte na regionálních specialitách i mezinárodních jídlech. Nahlédněte také do vinného lístku, sklenku vína nebo jiný oblíbený nápoj si v létě můžete vychutnat na venkovní terase.

Kde budete relaxovat?

V místním wellness centru načerpáte nové síly a pročistíte myšlenky ve vířivce nebo odpočinkové místnosti. Něco pro své zdraví pak uděláte návštěvou parní či finské sauny a následovat bude ledové vědro.

Banský Dom ***

Banský Dom ***

Hodruša Hámre č. 579 , Hondruša - Hámre
Slovenská republika

Provozuje společnost:
Banský dom, s.r.o. IČ: 36718939


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 10 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Lyžárna
Půjčovna kol
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
9,8 km
Vzdálenost od lázní
8 km
Zastávka
100 m
Aquapark
20 km
Sjezdovka
2,6 km

Tipy na výlet

Banské muzeum v přírodě

Banské muzeum v přírodě Tip na výlet

Banské muzeum se rozkládá v malebném údolí na okraji města Banská Štiavnica a ukazuje vývoj hornictví od středověku až do 20. století. Najdete zde dvě expozice – nadzemní a podzemní. Nejvzácnějším exponátem je stroj od výtahu na koňský pohon, jediný podobný exponát svého druhu dochovaný na Slovensku. Prohlídku podzemí absolvujete vystrojeni přilbou, pláštěm a lampou. Vstup je možný jen ve skupině s počtem minimálně 5 osob.

Otevírací doba:

  • ÚT–NE: 9:00–17:00 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 10 €
  • Děti: 5 €
Starý zámek
Starý zámek
Banskoštiavnický betlém
Banskoštiavnický betlém
Terra Permonia
Terra Permonia