JUFA Hotelu Waldviertel *** najdete v krásné krajině na severu Rakouska v dojezdové vzdálenosti od Národní parku Thayatal a jen 8 km od hranic s Českem. V hotelu na vás čeká bohatá polopenze a sauna, ve které můžete trávit, kolik času budete chtít. Dále získáte volný vstup do lázní a na lesní koupaliště. Milovníci cyklistiky ocení hustou síť cyklostezek, která začíná hned za hotelem.

O ubytování

JUFA Hotel Waldviertel ***s najdete v oblasti Waldviertel u Národního parku Thayatal, který se rozprostírá při hranici s Českem. Hotel stojí na břehu řeky v obklopení panenské přírody a nabízí tak jedinečnou příležitost k odpočinku. Ten umocní ještě možnost návštěvy sauny a relaxační zóny v rámci ubytování.

Oblast Waldviertel je zelenou oázou protkanou turistickými a cyklistickými trasami. Je plná hustých lesů, ale i rozkvetlých luk, polí a vřesovišť. Okouzlí vás malebnou krajinou, kterou protínají řeky a potůčky. Výhodou je blízkost Národní parku Thayatal (37 km), který je rájem pro všechny milovníky turistiky. Poblíž se navíc nacházejí lázně Thayatal Vitalbad (1,3 km), které slibují pohádkový odpočinek.

Čeká vás tu však mnohem více zážitku než jen túry po zelených kopcích. Okolí hotelu patří mezi oblasti s největším počtem cyklostezek v Rakousku, oblíbená je například cyklotrasa Thayarunde. Navštivte zříceninu Kollmitz (6,6 km) nebo se vypravte za historií na hrad Raabs (700 m) nebo ke zřícenině zdi Böhmische Mauer (6,3 km).

V létě se vykoupete na koupališti Groß-Siegharts Waldbad (11 km) nebo v jezeru Langau (21 km). O zábavu nepřijdete ani v zimě. V pohádkové krajině jsou připraveny kilometry upravených tras.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z moderně zařízených pokojů s různými kapacitami. Interiéry jsou světlé a laděné do jemných barev v kombinaci se dřevem. Nábytek je vyrobený z lokálních přírodních materiálů.

Všechny pokoje mají k dispozici vlastní koupelnu se sprchou, toaletou a fénem. Nechybí základní vybavení, jako je posezení, psací stůl, televize a trezor. Samozřejmostí je připojení k WiFi. Na požádání lze přidat dětskou postýlku.

  • Dvoulůžkový pokoj je vybavený manželskou postelí nebo dvěma oddělenými postelemi.

  • Rodinný pokoj pro 3 (2+1) ubytuje 2 hosty na manželské posteli a 1 hosta na přistýlce, která má podobu jednolůžkové postele v patře.

  • Rodinný pokoj pro 4 (2+2) ubytuje 2 hosty na manželské posteli a 2 na patrových postelích.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu najdete příjemný prostor kavárny Café Woidviertl , ve které ochutnáte regionální speciality, dobrou kávu i výborné bylinkové čaje v Sonnentor baru . Součástí kavárny je i dřevěný dětský koutek , ve kterém si spolehlivě vyhrají vaše ratolesti.

Pokud je součástí všeho balíčku polopenze, vydáte se během dne do hotelové restaurace na bohatou snídani a večeři formou bufetu. Součástí bufetů jsou vegetariánská i masová jídla , lokální pokrmy a čerstvé saláty. Pokud není restaurace plná, večeře se podává formou tříchodového menu.

Kde budete relaxovat?

V hotelu si báječně odpočinete ve finské nebo bylinkové sauně, které vám pomohou zbavit se stresu a nabrat nové síly po náročném dni plném turistiky. K sauně patří i relaxační zóna, kde si na chvíli oddechnete na lehátkách.

Něco navíc

Svá kola budete moc zdarma uschovat v kolárně, kde si zároveň lze nabít elektrokolo pro další dobrodružství.

Sportovce potěší přístup do tělocvičny, na fotbalové hřiště nebo bowling.

JUFA Hotel Waldviertel ***

JUFA Hotel Waldviertel ***

Hamerlingstraße 8 , Raabs an der Thaya
Rakousko

Provozuje společnost:
JFGH Raabs ErrichtungsgmbH IČ: FN324022d


+43 (0)5 / 7083-720

waldviertel@jufahotels.com

Check In
16:00 - 21:00
Check Out
7:00 - 11:00
Domácí mazlíček
za 19 €/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Kolárna
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od lázní
1,2 km
Zastávka
0,9 km

Tipy na výlet

Národní park Thayatal

Národní park Thayatal Tip na výlet

Národní park Thayatal se rozkládá na rakousko-české hranici hned vedle českého NP Podyjí. Park, který byl založen v roce 2000, chrání údolí řeky Thaya a okolní lesy, které jsou domovem mnoha vzácných druhů rostlin a živočichů. Budete tu obdivovat hluboké kaňony, rozmanité lesní porosty a klidné vodní toky, které vytvářejí ideální podmínky pro turistiku, cyklistiku i odpočinek.

Thayatal je také známý svou bohatou historií, kterou dokumentují staré hrady a zříceniny rozeseté po krajině. Objevte je na kole nebo po svých.

Pro turisty nabízí národní park Thayatal mnoho zajímavých atrakcí, například:

  • Hrad Hardegg – jeden z nejstarších hradů v Rakousku, nabízí úchvatné výhledy na řeku Thaya a okolní krajinu.
  • Vyhlídka Umlaufberg – panoramatický výhled na meandry řeky Thaya, ideální místo pro fotografování a pozorování přírody.
  • Zřícenina hradu Kaja – historická zřícenina, která poskytuje náhled do středověké minulosti oblasti.
  • Návštěvnické centrum – informační centrum s interaktivními výstavami a vzdělávacími programy o přírodě a historii parku.

Návštěva národního parku Thayatal je nezapomenutelným zážitkem, který spojuje krásu přírody s fascinující historií a nabízí aktivity pro celou rodinu.

Lázně Thaytal Vitalbad
Lázně Thaytal Vitalbad
Hrad Raabs
Hrad Raabs
Zřícenina Kollmitz
Zřícenina Kollmitz