Užijte si rakouské Vysoké Taury díky ubytování ve stylové, 600 let staré, chatě MONDI Bellevue Alm ***. Ta leží ve výšce 1 300 m n. m., takže je odtud opravdu úchvatný výhled. Těšte se také na poctivé domácí snídaně formou bufetu, welcome drink a na vstup do sauny ve vedlejším penzionu, který je vzdálený necelých 50 m. Kromě toho si užijete neomezený vstup do wellness centra, které najdete ve 4* hotelu v centru města. Vzdálený je sice 2 km, ale cesta se určitě vyplatí – čeká tu na vás bazén, vířivka a 3 druhy saun. Bad Gastein je rájem pro horskou turistiku, ale také pro oddych v lázních, jsou tu hned dvoje.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt v Chalet Bellevue Alm *** byl naprosto jedinečný. Líbilo se nám snad všechno: prostředí hor, stylové pokoje a restaurace, velmi milý personál a také parádní wellness v partnerském hotelu. Kromě designu nás na pokoji nadchla prostorná terasa s posezením. V restauraci s krbem jsme si pochutnali na vynikajících snídaních v alpském stylu. Skvělým zážitkem byl i večer s živou hudbou a prasetem na rožni. V okolí je navíc spoustu krásných míst a možností výletů. Určitě se sem ještě vrátíme, a to nejlépe v zimě!” Přečtěte si celou recenzi

Nikol Chrástová - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Srpnu 2022

O ubytování

Chalet MONDI Bellevue Alm *** je jedno z nejlepších míst na dovolenou ve Vysokých Taurách. Penzion stojí přímo v rakouském lázeňském městečku Bad Gastein v nadmořské výšce 1 300 m n. m., odkud se vám bude naskýtat úchvatný panoramatický výhled na město a okolní hory. Hned vedle penzionu se nachází lanovka Bellevue Alm, která vás vyveze za krásnými výhledy. Kromě procházek, túr či cyklotúr po okolních kopcích v létě určitě nesmíte vynechat návštěvu místních lázní, ty jsou tu hned dvoje – Felsentherme Bad Gastein (2 km) a sklaní Alphentherme Gastein (9 km). Určitě se vydejte i do centra městečka, kde najdete úchvatný vodopád (2,5 km).

Adrenalin vám poskytne také visutý most Stubnerkogelbahn, kde se budete procházet 28 m nad zemí ve výšce 2 300 m n. m., ke kterému vás vyveze lanovka. Ta poslouží i v zimě, kdy si tu zase užijete skvělé lyžování, a to jen 2 km od ubytování. Parádní lyžovačku samozřejmě nabízí i řada dalších ski areálů – Gastein Skii Center Graukogel (2,5 km), Snowpark Gastein (14 km), Skischaukel Schlossalm-Angertal-Stubnerkogel (10 km) či Schlossalmbahn Gastein (10 km). Kromě lyžování a snowboardingu nevynechte přibližně 2,5 km dlouhou sáňkovací dráhu, která je v noci nasvícená a najdete ji přímo vedle MONDI Bellevue Alm Gasteinu.

Kde budete spát?

Pokoje v Chalete Bellevue Alm *** jsou vybavené pohodlnou manželskou postelí, stylovým dřevěným nábytkem laděným do pestrých barev, posezením, satelitní televizí, WiFi připojením a vlastní koupelnou se sprchovým koutem. Nechybí ani taška s župany a pantoflemi do wellness. Některé pokoje mají také balkón či terasu s venkovním posezením a výhledem na hory.

Na čem si pochutnáte?

Alpská atmosféra vás tu bude provázet na každém kroku. Snídaně formou bufetu se totiž podávají ve stylové restauraci s rustikální výzdobou, otevřeným ohništěm a prostornou terasou s výhledem na hory. Těšte se na slané i sladké pokrmy včetně alpských sýrů, uzenin, mléka, domácích marmelád a nechybí ani odšťavňovač, ve kterém si připravíte čerstvý fresh z pomerančů či jablek. Kromě bufetu se vás také hned po příchodu do restaurace milá obsluha zeptá, zda si přejte teplý pokrm z vajec (omeleta, míchaná vejce), který vám připraví na míru v kuchyni.

V restauraci se také pravidelně pořádají večery s živou hudbou a grilováním, pečením či fondue.

Kde budete relaxovat?

Přímo u Chalete MONDI Bellevue Alm *** najdete venkovní přírodní biotop s vodou z hor, která je chladnější. Určitě ale přijde vhod v horkých letních dnech, anebo po saunování ve finské sauně v penzionu Schiefe Alm (50 m).

Navíc můžete zdarma využít nádherné wellness centrum v partnerském MONDI Hotelu Bellevue Gastein **** (2 km), na recepci se stačí prokázat klíčem a dostanete kartu do wellness. V tom najdete bazén, dětský bazén, vířivku, 3 druhy saun (finská, bio a pára), Kneippovu lázeň a několik odpočíváren s lehátky - vnitřních i venkovních.

Cestujete s dětmi?

Pro děti jsou venku k dispozici dvě houpačky, jistě je potěší i přátelská hotelová kočka.

Chalet MONDI Bellevue Alm ***

Chalet MONDI Bellevue Alm ***

Bellevue Alm Weg 6 , Bad Gastein
Rakousko

Provozuje společnost:
Bellevue Alm Hotelbetriebs GmbH IČ: 56406339


+43 (0) 64 34 / 38 81

bellevuealm@mondihotels.com

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 11 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Kolárna
Lyžárna
Fén
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od lázní
2 km
Zastávka
2 km
Sjezdovka
30 m

Tipy na výlet

Vysoké Taury

Vysoké Taury Tip na výlet

Národní park Vysoké Taury je známý jako oblíbená dovolenková destinace v létě i v zimě. Se svou úctyhodnou rozlohou 1 836 km² se pyšní titulem největší národní park v Rakousku a na své ploše ukrývá mnohé unikáty, které se rozhodne oplatí navštívit aj s celou rodinou:

Kam se vydat ve Vysokých Taurách?

  • nejvyšší vrch Rakouska Grossglockner (3 798 m)
  • nejvyšší vodopád Rakouska Walcherfall (500 m)
  • nejvyšší vodopády v celé Evropě Krimmelské vodopády
  • největší rakouský ledovec Pasterze s rozlohou 2 400 ha
  • oblíbené lázeňské město Bad Gastein

Během túr si nezapomeňte všímat vzácných rostlinek lemující turistické stezky či zdejší fauny jako kamzíky, kozorohy, orly a supy. V zimě se Vysoké Taury mění na ráj zimních sportů. Středisko Raurisertal mají rádi hlavně lyžaři, běžkaři a snowboardisti, na svoje si tu přijdou i vaše děti při sáňkování na osvětlené sáňkařské dráze či milovníci dobrodružství při procházce za pomoci sněžnic. Stačí si vybrat, na jaký sport se vrhnete dřív!

Více informací
Bad Gastein
Bad Gastein
Skalní lázně Bad Gastein
Skalní lázně Bad Gastein
Visutý most a vyhlídka Glocknerblick
Visutý most a vyhlídka Glocknerblick