Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Chalet Bellevue Alm ve Vysokých Taurách

Vydejte se spolu s Nikol, členkou našeho Travelking týmu, do rakouských Vysokých Taur. Konkrétně do Chalet MONDI Bellevue Alm ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s turistikou a wellness v Chalet Bellevue Alm ve Vysokých Taurách

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Z Rakouska jsem do teď znala jen Vídeň, a proto jsem se rozhodla, že tohle léto vyrazíme pro změnu do hor. Na cestu jsme se vydali autem ze Žďáru nad Sázavou a naším cílem bylo lázeňské městečko v horách Bad Gastein. Naše trasa vedla přes České Budějovice a Linec. Kratší varianta vede přes Salcburk, což je 465 km (6,5 hodiny). My se však chtěli cestou podívat do Hallstattu a na vyhlídku 5 Fingers, takže jsme si udělali zajížďku. Naše trasa měla 500 km a trvala necelých 7 hodin. Měli jsme koupenou českou i rakouskou dálniční známku. Tu českou máme koupenou vždy na rok, rakouskou jsme koupili 10denní za 10 €. Pozor, Rakousko má takovou specialitu, že pokud kupujete dálniční známku online, musí se koupit alespoň 14 dní předem, anebo je nutné uvést, že jste podnikatel. Různé webové stránky toto obchází, ale známka koupená přes tyto portály stojí dvojnásobek až trojnásobek ceny. Pokud známku kupujete na poslední chvíli, vyplatí se ji pořídit u hraničních přechodů.

Jak to bylo s parkováním?

V létě se dá přímo k penzionu dojet autem a parkovat zde, čehož jsme využili. Bylo tu zhruba 10 parkovacích míst. Předem jsme nic nerezervovali a parkování bylo zdarma. V zimě se přímo k penzionu dostat nedá, protože se nachází v nadmořské výšce 1 300 metrů a současně v poměrně strmém kopci. Kromě toho slouží silnice k hotelu v zimním období jako osvícená sáňkařská dráha. V zimě tedy hosté parkují dole pod kopcem a do penzionu je vyveze sedačková lanovka.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytováni jsme byli v penzionu Chalet MONDI Bellevue Alm ***, na který jsme byli natěšeni ještě před příjezdem. Věděli jsme totiž, že se jedná o stylové 600 let staré chatičky ležící vysoko v horách. Už když jsme autem vyjížděli do kopce po serpentinách, byli jsme si jisti, že jsme vybrali dobře. Přijížděli jsme za tmy a komplex všech chatiček byl krásně nasvícený barevnými světly. Uvítala nás velice milá recepční Anna, které chci tímto poděkovat, že na nás čekala do půl desáté večer. 😊 I v tuto pozdní hodinu nás osobně provedla po restauraci i zahradě a vysvětlila nám, jak funguje využívání sauny a wellness centra. Také nám dala Bad Gastein Card, což je slevová karta, s níž jsou různé aktivity zdarma, nebo za výhodnější cenu.

Pokud máte rádi místa s jedinečnou atmosférou, tak vás jistě Chalet Bellevue Alm nadchne. Už samotné umístění je perfektní a dokonalost dotváří design dřevěných chatiček s kamennými prvky, barevnými okenicemi a různými propracovanými detaily. V létě i zimě jsou tu na dosah parádní možnosti vyžití. Přímo u hotelu je sedačková lanovka a delší kabinová lanovka s celoročním provozem je vzdálena jen 2 km. Nedaleko penzionu si tak můžete užít turistiku i lyžování. Zhruba 2 km je to také do centra městečka Bad Gastein, které mi architekturou trochu připomnělo Karlovy Vary. Dominantou a zároveň symbolem města je krásný kaskádový vodopád nacházející se přímo v centru. Dále jsou tu hned dvoje termální lázně, z toho jedny jsou opravdový unikát, protože jsou vybudovány částečně ve skále. V dojezdu do jedné hodiny je také hned několik jezer, spousta vodopádů a desítky sjezdovek.

Dostali jsme klíč od pokoje č. 1, ke kterému se šlo po malé dřevěné lávce. Pokoj byl opravdu prostorný a vybavený velmi pohodlnou manželskou postelí, šatní skříní, komodou, stolkem s posezením, televizí a WiFi připojením. Veškerý nábytek byl velmi stylový a dobový s barevnými prvky. Perfektní dojem dotvářely detaily jako květinové závěsy, ozdoby na garnýžích v podobě horských koz či kované dekorace na oknech. Samozřejmě zde byla také koupelna, která byla sice menší, ale vše potřebné se do ní vešlo – sprchový kout, WC, umyvadlo, nasvícené zrcadlo i skříňka s fénem. Koupelna byla moderní, ale díky množství dřevěných prvků skvěle ladila s pokojem a celkově místem. S ručníky zde opravdu nešetřili. Každý z nás jsme dostali 2 velké osušky, z nichž jedna byla určena do wellness a k tomu větší ručník na ruce a menší na obličej. Příjemným bonusem byly také župany, pantofle, červené dečky na večerní posezení na balkoně a sladká pozornost v podobě Mozartovy koule. V pokoji byly také 2 pěkné knihy zaměřené na historii tohoto 600 let starého místa. Bohužel byly v němčině, takže jsem si jen prohlédla obrázky. Z pokoje se dalo vyjít na ohromný balkon, kde byl stolek, lavice na posezení a k tomu hned 4 židle s kožešinovým přehozem. Příjemným zjištěním bylo, že právě náš balkon je oblíbeným místem ke spánku pro hotelovou kočičku. 😊

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli snídaně formou bufetu, které se podávaly v restauraci ve vedlejší chatičce. Výběr byl opravdu bohatý – pro milovníky sladkých startů dne tady byla například skořicová ovesná kaše, jogurty a různé druhy cereálií, oříšků a semínek. Nechybělo čerstvé alpské mléko a máslo, domácí i kupované marmelády, nakládané i plátkové sýry, sladké i slané pečivo a čerstvá zelenina a ovoce. Z nápojů tu byly kvalitní džusy a voda. Velice mě nadchnul odšťavňovač s hromadou jablek, pomerančů a mrkví vedle něj, takže si každý mohl připravit fresh podle své chuti. Pro požitkáře tu bylo také Prosecco. Přímo na stole byla nachystaná káva v konvičce. Po našem příchodu přišel během chvilky vždy jeden z velmi milých manželů, kteří měli snídaně na starost, a optal se, zda si přejeme připravit nějaký teplý pokrm z vajec – míchaná vejce, omeletu, vařená vejce... Také nám nabídli, že kdyby nám káva v konvičce nevyhovovala, rádi nám připraví kávový nápoj dle výběru, třeba cappuccino. Všechno zmíněné bylo v ceně snídaně a nebylo nutné doplácet nic navíc.

Ještě chci poznamenat, že prostory restaurace byly naprosto okouzlující a z celého penzionu se mi líbily dokonce úplně nejvíc. Kromě dřevěných stolů a židlí tu byl obrovský otevřený krb s posezením v podobě křesel. Kromě vnitřní části tu byla i venkovní terasa.

V Chalet MONDI Bellevue Alm *** se pravidelně konají různé tematické večery s živou hudbou a jídlem. Měli jsme štěstí, že právě v době našeho pobytu proběhl večer s tradiční rakouskou živou hudbou a prasetem na rožni. Cena byla 30 € na osobu a jednalo se o opravdu fantastický zážitek. Událost začínala kolem 18 hodin, kdy už byl nachystaný bufetový stůl s asi 10 druhy salátů, různými zálivkami a pečivem. Dále už byly připraveny přílohy k praseti, které se zatím rožnilo venku: gravy omáčka, knedlíky, pečené brambory a zelí. Kolem sedmé hodiny začala hrát tříčlenná kapela oblečená v tradičním oděvu. Poté následovalo slavnostní sundání, přenesení a porcování prasete. Zajímavým zjištěním z této akce bylo, že penzion je oblíbeným místem nejen turistů, ale také místních, kterých tu byla spousta. Někteří z nich v tradičním kroji, což bylo opravdu pěkné.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Pizzeria Alla Casa v městečku Bischofshofen, které je asi hodinu před Bad Gasteinem. Zastavili jsme se tu na večeři cestou do hotelu a dali jsme si pizzu, těstoviny se smetanovou omáčkou a tradiční rakouskou limonádu Almdudler, která se vyrábí z bylinek. Jídlo bylo spíše průměrné, ale náš hlad úspěšně zahnalo.

  • Hostinec Wirtshaus Windischgrätzhöhe se nachází na opačné straně Bad Gasteinu než penzion. Je odtud krásný výhled. Dali jsme si tu hovězí vývar s nudlemi a zeleninou a pití. Opět spíše takový průměr, ale výhled to vynahrazoval!

  • Během výletu na hrad Hohenwerfen jsme využili místní občerstvení a dali si kávu, jablečný mošt a výborný čerstvý preclík. K dispozici je tu i restaurace s klasickými jídly.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Přímo v ubytování wellness není, ale na pokoji jsou k dispozici župany, pantofle a osušky, které můžete využít při návštěvě wellness centra v partnerském hotelu MONDI Hotelu Bellevue Gastein ****, kam je v rámci pobytového balíčku vstup zdarma. Jedná se o velký hotel v centru města, vzdálený od penzionu asi 2 km. Dojet do něj můžete autem, jít pěšky, anebo se domluvit s penzionem na odvozu. V hotelu jděte na hlavní recepci, kde se prokážete klíčem z penzionu. Následně vám recepční vydá čipovou kartu, se kterou se dostanete do wellness. To se nachází ve vedlejší budově, se kterou je hotel propojený. Stačí vyjet do 1. patra a následně jít po šipkách. Cestou projdete prosklenou chodbou a poté dojdete do wellness centra. K dispozici jsou tu dámské a pánské šatny, sprchy a toalety. Užijete si tu velkou vířivku, kde se střídá masáž tryskami s bublinkami, dále nádherný bazén s pěkným výhledem a pro děti je tu zase brouzdaliště s klouzačkou ve tvaru slona. K odpočinku uvnitř i venku v zahradě slouží dostatek lehátek. Další částí wellness je saunový svět s Kneippovou lázní, finskou saunou, bio saunou a párou. I tady je spousta lehátek a k ochlazení se dá využít také venkovní část se sprchou a posezením. Během saunování je důležité dodržovat pitný režim, a tak zde nechybí fontánka se studenou vodou a kelímky. Saunový svět je bezplavkovou zónou. Můžete si tu však bezplatně zapůjčit ručníky do sauny, které jsou v poličkách a před odchodem se vrací do koše na prádlo.

Přímo v Chalete Bellevue Alm je možné se během léta osvěžit v krásném přírodním biotopu. Vzhledem k tomu, že do něj teče opravdu chladná horská voda, je tento zážitek hlavně pro otužilce. 😊

Především v zimě pak přijde vhod také finská sauna, kterou je možné využívat ve spřáteleném penzionu Schiefe Alm vzdáleném jen 50 m od ubytování.

Kam se vydat na výlet?

  • Už cestou do penzionu jsme si stihli udělat výlet na několik zajímavých míst. Nejprve jsme se zastavili v Linci a prošli si krásné centrum městečka s katedrálou Neposkvrněného početí Panny Marie. Na katedrále sice zrovna probíhala rekonstrukce, ale její interiéry bylo možné navštívit a opravdu to stálo za to. Dále se v Linci nachází třeba zoologická či botanická zahrada, ty jsme však vynechali.

  • Naším dalším cílem bylo ikonické městečko Hallstatt, které jsem samozřejmě znala z fotek. Ještě než jsme se do Hallstattu pořádně dostali, tak bylo jasné, že tohle asi neklapne. Už při vjezdu do města jsou totiž umístěny signalizační tabule zobrazující volné kapacity místních parkovišť. V době našeho příjezdu nebylo volné ani jedno místo, takže jsme tudy v podstatě jen projeli a jezero si prohlédli z vyhlídky. Během cesty přes Rakousko jsme nicméně viděli spoustu podobně malebných městeček, která také ležela u jezer a nebyly tam takové masy lidí.

  • Z Hallstattu jsme pokračovali pár kilometrů na parkoviště u lanovky na Dachstein. Parkoviště bylo zdarma a cena lístku na lanovku závisela na tom, co všechno chtěl člověk vidět. My jsme si za 35 € na osobu koupili lístek na jízdu Panorama. V ceně byla jízda lanovkou nahoru a dolů s možností vystoupit v mezistanici u jeskyní. Hlavním cílem ovšem byly vyhlídky v sekci 3. Další možností bylo zakoupit lístek jen do mezistanice (sekce 2) se vstupem do Ledové či Mamutí jeskyně za 40 €. Kdo chtěl do obou jeskyní, připlatil si 7 €. Další možností pak byl All inclusive lístek za 53 €, který zahrnoval vstup do obou jeskyní i výjezd lanovkou k vyhlídkám. Nejvíce jsme se těšili na vyhlídku 5 Fingers, která má tvar rozevřené dlaně, ale samozřejmě jsme si prohlédli i další vyhlídky. Jízda nahoru byla bezproblémová, ale s cestou dolů to už bylo horší. Poslední kabinka totiž odjíždí v 19:00 hodin, takže se už od pěti kupila dlouhá fronta lidí. Cesta dolů i s čekáním pak trvala přes hodinu.

  • Druhý den jsme se vydali do soutěsky Sigmund-Thun-Klamm, která se nachází asi 50 minut jízdy autem od ubytování. Tady je možné se buď zadarmo projít k jezírku Klammsee a částečně z výšky shlédnout vodopád, anebo si zaplatit vstupné 6 € na osobu a na cestu se vydat po krásných dřevěných chodníčcích. Pokud zvolíte druhou variantu se vstupným jako my, vodopád uvidíte celý. Cesta soutěskou tam i zpět včetně kochání se přírodou nám zabrala asi 1,5 hodiny. U soutěsky se dá zaparkovat na několika parkovištích, která jsou zdarma. S Bad Gastein Card je na vstupné sleva.

  • Jen 11 km od soutěsky se nachází slavné jezero Zell am See. Když už jsme se v této oblasti nacházeli, rozhodli jsme se podívat i k němu. Opět jsme zaparkovali na neplaceném parkovišti a vydali se na krátkou procházku kolem vodní hladiny plné loděk.

  • Cestou zpět do penzionu jsme se zastavili v centru Bad Gasteinu, které je opravu krásné a trochu mi připomnělo Karlovy Vary. Centrum není velké, takže ho projdete během chvilky. Najdete tu také parádní vodopád, který stojí za vidění. Parkování tu však bylo placené, a to za cenu 0,50 €/30 minut.

  • Na zpáteční cestě jsme se vydali na hrad Hohenwerfen, který je opravdu impozantní. Hrad leží asi hodinu jízdy od penzionu a je vyhlášený především přehlídkami dravých ptáků, které probíhají 3× denně. Abychom stihli show začínající v 11:15, vydali jsme se sem hned ráno a zaparkovali jsme na bezplatném parkovišti hned u hradu. Na ten můžete jít pěšky (cca 30 minut), anebo si zakoupit lístek zahrnující jízdu pozemní lanovkou. Když jsme kolem 10:45 k hradu přijeli, byla u pokladny dlouhá fronta lidí a nám bylo jasné, že let dravců nejspíš nestihneme. Nicméně stačila chvilka vyhledávání na internetu a zjistili jsme, že se dají zakoupit lístky online. Se vstupenkami koupenými online je pak možné celou frontu předběhnout a jít rovnou do fronty na lanovku, která byla naštěstí mnohem kratší. Tuto možnost jsme využili a show dravců jsme nakonec stihli. Vstupenka zahrnující pozemní lanovku, let dravců, vstup do muzea sokolnictví, na výstavu o historii hradu a na výstavu o čarodějnictví stála 14 €/osoba. K dispozici byly i levnější vstupenky bez lanovky, anebo dražší vstup zahrnující prohlídku pevnosti s průvodcem. S Bad Gastein Card je na vstupné sleva.

  • Poslední zastávkou na naší cestě byl Salcburk. I když je centrum města zajisté nádherné, my jsme si vybrali pro návštěvu zámek Hellbrunn a zoo. U zoologické zahrady se dá zaparkovat bezplatně, ale nesmíte si zapomenout u východu orazit parkovací lístek! Vstupenka stála 12 €/osoba. Kromě zvířat, která jsou k vidění ve většině zoologických zahrad, tu byl například sněžný leopard, arktický vlk, liška korsak či gepard.

  • Zámek Hellbrunn má nádhernou zahradu, kterou jsme si prošli. Na prohlídku dovnitř jsme se však nevydali. Jediné, co jsme tedy platili, bylo parkování, které stojí 2 € na 1–2 hodiny.


Závěrečné hodnocení pobytu v Chalet Bellevue Alm ***

“Pobyt v Chalet Bellevue Alm *** byl naprosto jedinečný. Líbilo se nám snad všechno: úchvatné prostředí hor, stylové pokoje a restaurace, velmi milý personál a také parádní wellness v partnerském hotelu. Kromě designu nás na pokoji nadchla prostorná terasa s posezením a kouzelným výhledem. V restauraci s nádherným krbem jsme si pochutnali na opravdu vynikajících snídaních v alpském stylu. Skvělým zážitkem byl i večer s živou hudbou a prasetem na rožni. V okolí je navíc spoustu krásných míst a možností výletů pro každého (a díky Bad Gastein Card i za výhodnou cenu). Určitě se sem ještě vrátíme, a to nejlépe v zimě!”


👍 Pobyt v Chalet Bellevue Alm *** byl osobně ověřen Nikol, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 1. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet