Výlety, sport i relax v lázních – to vše budete mít na dosah při pobytu v krásné oblasti Jeseníků. Ubytujte se v Penzionu Parma, dopřejte si vydatnou snídani formou bufetu a vyrazte prozkoumávat okolí. Navštivte slavné jeskyně, pokořte horské vrcholy nebo se vydejte do lázeňských měst. Jako bonus dostanete slevu na relax ve vířivém sudu.

O ubytování

Penzion Parma se nachází v obci Ostružná v srdci Jeseníků a nedaleko Rychlebských hor. Okolí penzionu je plné turistických a cyklistických tras, výletních cílů a na dosah budete mít hned několik ski areálů. Aktivní jedinci mohou využít tenisový kurt, hřiště na nohejbal a volejbal a přírodní posilovnu, vše jen pár kroků od ubytování. Máte rádi adrenalin? Pak si projeďte bobovou dráhu Petříkov (2,3 km) nebo otestujte horské minikáry v Ramzové (1,6 km). Nuda zde zkrátka nehrozí.

Na výlet můžete vyrazit k Obřím skalám (7,1 km), na vrchol Šerák (6,4 km) s horskou chatou nebo na vrchol Keprník (7,5 km) s krásným výhledem na Jeseníky, Králický Sněžník, Krkonoše a Beskydy. Za vidění stojí i jeskyně Na Pomezí (12,1 km) a Na Špičáku (24 km) či vodopády Stříbrného potoka (23 km). Nebo prozkoumejte lázeňská města v okolí – Jeseník (13,3 km), Velké Losiny (25 km) či Karlovu Studánku (37,2 km). Kromě obdivování krásné architektury si zde můžete dopřát i zasloužený relax.

V zimě je pak volba programu jasná – ubytování je doslova obklopené ski areály. Jonas Park Ostružná se 6 sjezdovkami nižší a střední obtížnosti je vzdálený jen 900 m, náročnější lyžaři mohou vyrazit do lyžařského střediska Ramzová, vzdálené 1,6 km, kde čeká 8 sjezdovek, včetně černých. Na dosah budete mít také Ski Petříkov (2,3 km) se 2 červenými sjezdovkami. A běžkaři si užijí spoustu udržovaných tratí, třeba po okruhu Ostružná-Petříkov-Ramzová-Ostružná.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném dvoulůžkovém či třílůžkovém pokoji s dřevěným obložením, pohodlnými postelemi, rozkládací pohovkou a stolkem s židlemi k posezení. K dispozici budete mít vlastní koupelnu, televizi a malou chladničku.

Na čem si pochutnáte?

V penzionu se servírují pestré snídaně formou bufetu. Za dalšími gastronomickými zážitky můžete zavítat do nedalekého Penzionu Sen (120 m), kde si pochutnáte na poctivé domácí kuchyni.

Cestujete s dětmi?

Penzion je připravený i na rodiny s dětmi – vaše ratolesti si vyhrají na dětském hřišti s pískovištěm, a vnitřním dětském koutku.

Něco navíc

Hosté mají k dispozici společenskou místnost s venkovní terasou, posezení s grilem pod pergolou a ohniště.

Penzion Parma

Penzion Parma

Ostružná 161 , Ostružná
Česká republika

Provozuje společnost:
Jiří Parma IČ: 67316093


+420733492154

jiriparma@penzionparma.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 300 Kč/noc - do 15 kg
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Lyžárna
Minibar
Fén
Vnitřní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
22,2 km
Sjezdovka
0,9 km
Běžkování
0,9 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanou Jesenickou oblast na severu Moravy tvoří nejvyšší moravské pohoří Hrubý Jeseník spolu se svým podhůřím Nízkým Jeseníkem, Kralickým Sněžníkem a Rychlebskými horami. Chráněná krajinná oblast Jeseníky však zahrnuje pouze Hrubý Jeseník s přilehlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Nejvyšším a nejznámějším bodem Jeseníků je Praděd s výškou 1 491 m n.m. Tyto krásné hory nabízí uprostřed podmanivé přírody s čistým vzduchem stovky značených tras pro pěší i cyklisty, najdete tu ale také vyhlášená zimní střediska, lázně, relaxační centra i památky.

Největší lákadla Jeseníků:

  • Praděd
  • Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Při svých procházkách byste ale neměli minout ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorském sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniště Skřítek či Rejvíz. Pokud do Jeseníků míříte spíše za odpočinkem, navštivte třeba Termální lázně ve Velkých Losinách (kde si můžete zároveň udělat prohlídku Muzea papíru) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Více informací
Jesenické koupaliště a wellness
Jesenické koupaliště a wellness
Balneopark Vincenze Priessnitze
Balneopark Vincenze Priessnitze
Jeskyně Na Pomezí
Jeskyně Na Pomezí