Za krásnou přírodou se vydejte na Šumavu. V Penzionu U Mauritzů, který je zároveň farmou plnou zvířátek, o vás bude dobře postaráno. Těšte se na chutnou polopenzi i možnost připlatit si vstup do privátního wellness. K těm nejlepším místům Národního parku Šumava, kam můžete chodit na výlety, ale také ke ski areálům, to budete mít jen kousek.

Ověřeno Travelkingem

“Pobyt jsme si moc užili. Při příjezdu nás uvítal svérázný, ale milý pan provozní, který pak u jídla bavil hosty svým osobitým humorem. Pokoj byl maličký, ale čistý a stylový. Největší paráda byla prosklená terasa, kde se podávalo jídlo a kde se dalo posedět i u pivka - je z ní totiž nádherný výhled na šumavské kopce i západ slunce. Jediné mínus byly snídaně, kde nás zklamala kvalita surovin - čekali jsme domácí stravu z farmy. Z výletů určitě doporučujeme projížďku zdejší lokálkou, túru přes Třístoličník, Trojmezí a Plechý a procházku ke Stožecké kapli. ” Přečtěte si celou recenzi

Kristýna Kodrlová - Marketingový tým
Osobně ověřeno v: Červnu 2021

O ubytování

Penzion U Mauritzů najdete v obci Stožec přímo v Národním parku Šumava, budete tedy doslova obklopeni přírodou. Na výlet se vydejte k Stožecké kapli (7 km), Plešnému jezeru (14 km), Schwarzenberskému kanálu (23 km) či na Boubín (18 km). Líbit se vám bude jistě i Lipenská přehrada (20 km) a děti zase nadchne naučná stezka s herními plány. Okolí je ideální také pro milovníky cyklisty, in-line bruslení a lyžování, k nejbližšímu ski areálu Volary dojedete autem za 9 minut.

Kde budete spát?

Ubytováni budete přímo v penzionu v jednom z 10 komfortních pokojů. Každý pokoj má možnost přistýlky či dětské postýlky, a tudíž se zde ubytujete ve dvou, třech i ve čtyřech osobách. K dispozici je WiFi připojení a zrekonstruovaná koupelna.

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové restauraci se každé ráno podávají chutné snídaně formou bufetu, vychutnat si tu však můžete i oběd či večeři. Dále je tu Aljaška bar, nová cukrárna a venkovní terasa s krásným výhledem na Šumavu i možností grilování.

Kde budete relaxovat?

Relaxaci si užijete ve wellness centru s vířivkou, saunou a zážitkovými sprchami.

Cestujete s dětmi?

Nejen děti jistě nadchnou zvířátka, která se na pozemku pasou. Prohlédnout si tu můžete krásné koně, krávy, ale i prasata a slepice.

Penzion U Mauritzů

Penzion U Mauritzů

Stožec 42 , Stožec
Česká republika

Provozuje společnost:
BAPEMAX, s.r.o. IČ: 61459488


+420 558 000 298

info@travelking.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 130 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 65 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Lyžárna
Baby friendly

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Zastávka
0,8 km
Sjezdovka
1 km
Běžkování
1 km

Tipy na výlet

Šumava

Šumava Tip na výlet

Šumava je to pravé místo pro milovníky aktivního odpočinku a přírody. Čekají zde na vás desítky naučných stezek a stovky kilometrů cyklotras. Na české straně Šumavy naleznete pět z osmi ledovcových jezer, která vznikla při procesu tání ledovců. Oblast je domovem mnoha vzácných živočichů. Turistům jsou k dispozici návštěvnická centra, kde můžete pozorovat vlky nebo třeba rysy a jeleny. Nezapomenutelné zážitky nasbíráte také při návštěvě některé z rozhleden, hradů nebo technických památek.

Co nevynechat při návštěvě Šumavy?

  • Boubínský prales
  • Černé a Čertovo jezero
  • Hrad Kašperk

Za návštěvu určitě stojí i nejvyšší šumavský vodopád Bílá strž, Schwarzenberský plavební kanál, rozhledna Boubín a Pramen Vltavy.

Vedle krásné šumavské přírody se můžete těšit i na malebná horská městečka. Za poznáním se vydejte do Muzea Šumavy.

Více informací
Boubínský prales
Boubínský prales
Plešné jezero
Plešné jezero
Hrad Kašperk
Hrad Kašperk