Máte rádi víno, odpočinek a krásné výlety v malebné krajině? Pak je dovolená v Mikulově to pravé pro vás! V Hotelu Venuše *** na vás čeká nejen vynikající polopenze, ale i degustace vín s odborným výkladem, jak se na slavnou vinařskou oblast sluší a patří. Navíc budete jen kousek od mikulovského zámku, Pálavy či slavného Lednicko-Valtického areálu.

O ubytování

Mikulov patří k nejkrásnějším místům na jižní Moravě a přímo v tomto městě se nachází Hotel Venuše ***. V okolí najdete tolik historických památek, přírodních krás a jiných atrakcí, že je během několikadenního pobytu ani nestihnete všechny navštívit. Jedno je zaručené - nudit se určitě nebudete. Malebný vinařský kraj vám navíc nabídne dostatek příležitostí k odpočinku a načerpání nové energie.

Uličkami Mikulova se dostanete k místnímu zámku (750 m), kde v současnosti sídlí Regionální muzeum v Mikulově, nebo vystoupejte na vyhlídkovou (původně dělostřeleckou) věž Kozí hrádek (650 m), odkud budete mít město a okolí jako na dlani. Z Mikulova vede křížová cesta na Svatý kopeček (1,5 km) nebo naučná stezka Turold (1,1 km) s 8 zastaveními a geoparkem. Po cestě můžete prozkoumat také krasové jeskyně Na Turoldu (950 m) s půvabným smaragdovým jezírkem. Nedaleký Amfiteátr pod Turoldem (900 m) je zase oblíbeným dějištěm různorodých kulturních akcí.

V létě si zajeďte na koupaliště do Březí (7,5 km) nebo k vodní nádrži Nové Mlýny (14,4 km). Po celý rok je potom otevřený Aqualand Moravia (13,2 km), který je s vodní plochou přes 3 000 m² největším aquaparkem v České republice. K výletu láká také Chráněná krajinná oblast Pálava (3,7 km) nebo Lednicko-valtický areál (15 km), zapsaný na seznamu památek UNESCO. A co v zimě? Vyrazte na vánoční trhy do Brna (50 km), kde vás okouzlí bohatý program a skvělá gastronomie. Přímo v Mikulově se navíc konají pravidelné zimní prohlídky města s průvodcem a svařeným vínem na zahřátí.

Kde budete spát?

Dvoulůžkový pokoj měří 13 m² a je vybavený 2 postelemi (možno spojit do dvoulůžka), televizí, malou lednicí a stolkem s židlemi. K dispozici budete mít i WiFi připojení, klimatizaci a pokoj má vlastní koupelnu se sprchovým koutem a WC.

Dvoulůžkový pokoj Superior je oproti klasické variantě prostornější (22 m²) a umožňuje 2 přistýlky na rozkládací pohovce. Také tento pokoj je klimatizovaný a k jeho vybavení patří televize, malá lednice, klimatizace, stolek s posezením, WiFi připojení a koupelna.

Na čem si pochutnáte?

Snídaně jsou v Hotelu Venuše opravdu bohaté. Ráno přijdete k pestrému bufetu s výběrem čerstvého pečiva, sýrů, uzenin, ovoce, zeleniny, cereálií, vajíček v různých úpravách a jiných dobrot, ze kterých si vyberete přesně podle chuti.

Oběd bude ideální příležitostí k otestování nabídky restaurace Venuše. Nad vynikajícími burgery, žebírky, grilovanými rybami a jinými specialitami se vám zaručeně budou sbíhat sliny. Večeře se opět servíruje formou bufetu a večer samozřejmě nesmíte vynechat návštěvu vinného sklípku s ochutnávkou toho nejcennějšího, co Mikulovsko nabízí.

Kde budete relaxovat?

Prostorná venkovní terasa s vířivkou přímo láká k relaxaci. Užijte si skvělou hydromasáž, nebo si jen tak poseďte a popovídejte v zátiší vinné révy.

Mikulov Inn – Hotel Venuše ***

Mikulov Inn – Hotel Venuše ***

Venušina 1537/2 , Mikulov
Česká republika

Provozuje společnost:
Finservice CZ s.r.o. IČ: 28853008


737118118

info@mikulovinn.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 400 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Restaurace
Kolárna
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,8 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
13,2 km

Tipy na výlet

Mikulov

MikulovTip na výlet

Mikulov, malebné městečko pod Pálavou, je nejen metropolí moravského vinařství, ale také historickou lokalitou plnou zajímavých památek i příležitostí ke kulturnímu vyžití. Navíc leží v ideálním místě, pokud chcete podnikat výlety do přírody, ať už pěšky, autem nebo na kole. Oblast protíná více než 1 200 km dlouhá síť cyklistických tras, najdou se i příležitosti ke koupání a letním i zimním sportům.

Co v Mikulově navštívit?

  • Zámek Mikulov
  • Dietrichsteinskou hrobku
  • Horní Synagogu
  • Kozí hrádek
Více informací
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia