Při pobytu na Statku Samsara se přenesete do oázy klidu se vzdušnými pokoji, moderním wellness, vynikající polopenzí a ohradou se zvířátky. Na dosah ruky budete mít kouzelné jeskyně Moravského krasu, podzemní řeku Punkvu, dechberoucí propast Macocha, ale i moravskou metropoli Brno se všemi historickými památkami a vymoženostmi velkého města.

O ubytování

Statek Samsara stojí v obci Klepačov nedaleko Blanska (3,4 km) a bude skvělým výchozím bodem k objevování krás jižní Moravy, ať už pěšky, na kole nebo na běžkách. Při pobytu na Statku si rozhodně nesmíte nechat ujít návštěvu Moravského krasu. Zkuste dohlédnout na dno 138,5 m hluboké propasti Macocha (12,4 km), která je největší svého druhu ve střední Evropě, projděte si Punkevní jeskyně (8,5 km), z jejichž krásné krápníkové výzdoby se vám zatají dech, a projeďte se na loďce po podzemní řece Punkvě.

Pěšky se vydejte do Rudice (8,1 km), prozkoumejte bývalý kaolinový lom Seč (6,9 km) a zajděte si do muzea ve starém větrném mlýně (7,5 km), kde se dozvíte více o historii obce, dobovém bydlení, hornictví a hutnictví aj. Dále můžete pokračovat do Jedovnic (9 km), třeba k rybníku Olšovec (9,6 km), kde si v teplejších měsících užijete také travnatou pláž. Výlet do Jedovnic si užijí i aktivnější jedinci, na ty tu čeká několik stezek pro horská kola Singletrail. Milovníci adrenalinu by měli vyrazit také do přírodního areálu Velká dohoda (13,6 km) s ferratovým parkem, lezeckou stěnou a jeskyněmi, ale i lanovkou a dětským hřištěm.

Zajímají vás památky, kultura a jiné městské atrakce? Statek leží jen cca 30 km od moravské metropole, Brna. Užijte si představení v některém ze známých divadel, objevte skrytá zákoutí brněnského podzemí a jděte po stopách nejznámějších pověstí a legend. Nejen děti potěší i návštěva brněnské zoo (28,8 km) nebo výlet do Aquaparku Kohoutovice (31,6 km) s divokou řekou a 90metrovým tobogánem. Dospělí si zase mohou užít relax v některém z luxusních wellness center u brněnské přehrady.

Kde budete spát?

Ubytujete se v útulném pokoji či apartmánu s interiérem laděným do přírodních barev a dřevěným nábytkem a výzdobou. Dominantním prvkem jsou velká dřevěná okna, která místnostem dodávají vzdušnost. Součástí každého pokoje je koupelna se sprchovým koutem a všude se bez problémů připojíte na WiFi.

Dvoulůžkový pokoj měří 22 m² a je vybavený komfortní manželskou postelí nebo 2 oddělenými jednolůžky, v případě potřeby je možné přidat i přistýlku. V pokoji najdete také televizi, psací stůl s židlí a malou chladničku.

Rodinný pokoj (52 m²) se skládá ze 2 místností a nabízí dostatek prostoru i pro větší počet lidí, celkem jich ubytuje až 5. K uložení poslouží 3 jednolůžkové a 1 manželská postel, i tu je ale možné rozpojit na 2 samostatná lůžka. Nechybí televize, stůl a malá lednice.

Apartmá s balkonem měří 40 m² a je vhodné pro 4 osoby. Skládá se ze 2 samostatných ložnic, poskytne tak i dostatek soukromí. V jedné místnosti jsou 2 jednolůžkové postele, ve druhé manželská postel, kterou lze také rozpojit na 2 samostatná jednolůžka. K dispozici budete mít klasicky televizi, malou ledničku a stůl, výhodou apartmánu je navíc prostorný balkon a fén v koupelně.

Komfortní studio s terasou (56 m²) ubytuje až 4 osoby na manželské posteli a 2 jednolůžkách. Dominantou studia je obrovská terasa s výhledem na Hořický hřeben, zaujme ale i vyladěným interiérem, vybavenou kuchyní s jídelním stolem a obývacím prostorem s velkou pohovkou, projektorem a promítacím plátnem. V koupelně najdete také vysoušeč vlasů.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci, která je součástí statku, si užijete vskutku zážitkovou gastronomii. Každý pokrm je zde potěchou pro oko i pro chuťové buňky a k přípravě jsou využívány především lokální suroviny z okolních farem. Snídaně se servírují formou bohatého bufetu a na konci dne na vás bude čekat večeře o třech chodech. Nedostatečného výběru se rozhodně bát nemusíte, v nabídce je vždy 3-5 variant hlavního chodu.

Kde budete relaxovat?

O luxusní zážitek se kromě skvělé gastronomie postará také moderní wellness zóna, kde se naložíte do horké vířivky s výhledem na Moravský kras a vypotíte se ve finské či bio sauně.

Cestujete s dětmi?

Děti mohou vybít energii a rozvíjet své motorické dovednosti na certifikovaném venkovním hřišti Balanc System s pískovištěm, dřevěnými prolézačkami, skluzavkou a malou lezeckou stěnou.

Něco navíc

Na pravém statku samozřejmě nesmí chybět zvířata. V ohradě u statku se prohánějí ovečky, kozy, lamy a prasátko Růženka. Téměř se vám tak nebude chtít věřit, že jste jen kousek od města, a ne v nějaké horské usedlosti.

Statek Samsara

Statek Samsara

Klepačov 236 , Blansko
Česká republika

Provozuje společnost:
STATEK SAMSARA s.r.o. IČ: 28301994


+420 727 945 560

info@stateksamsara.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 500 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Restaurace
Dětské hřiště
Přednáškový sál
Minibar
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
3 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
28,5 km
Sjezdovka
28,6 km

Tipy na výlet

Moravský kras

Moravský krasTip na výlet

Pokud máte rádi krásnou přírodu, jeskyně a spoustu dalších atrakcí, chráněná krajinná oblast Moravský kras je to pravé místo pro vás. Rozhodně se na výlet vydejte k Macoše, která je největší propastí tohoto typu jak v Česku, tak ve střední Evropě. Další unikát najdete hned vedle a tím jsou Punkevní jeskyně, které jsou součástí nejdelšího jeskynního systému v Česku. Při prohlídce jeskyní se můžete také plavit na loďkách po řece Punkvě a dostanete se až na dno Macochy.

Jaká další místa navštívit v Moravském krasu?

  • Kateřinská jeskyně
  • Jeskyně Balcarka
  • Sloupsko-šošůvské jeskyně
  • Nevynechejte ani Býčí skálu, jeskyni Výpustek, Josefov - Františčinu huť nebo Mariánský chrám ve Křtinách.

Vydejte se také na výlet do okolí - na rozhlednu Babí lom, zámek v Lysicích s překrásnými zahradami nebo zámek Letovice. Milovníky piva potěší návštěva Muzea pivovarnictví v Černé Hoře. K relaxaci je ideální aquapark v Blansku nebo v Kuřimi.

Více informací
Blansko
Blansko
Brno
Brno
Dinopark Vyškov
Dinopark Vyškov