Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Národním parku Šumava v rodinném Penzionu U Mauritzů

Vydejte se spolu s Kristýnou, členkou našeho Travelking týmu, na Šumavu. Konkrétně do Národního parku Šumava a do Penzionu U Mauritzů. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Národním parku Šumava v rodinném Penzionu U Mauritzů

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 25.6.2021 - 28.6.2021
  • Ubytováni jsme byli v: Penzionu U Mauritzů
  • Lokalita ubytování je: Šumava
  • Cestovala jsem s: Partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Během tohoto pobytu jsme se vydali do krásného Národního parku Šumava, konkrétně do obce Stožec, kde se nachází také Penzion U Mauritzů. Na místo naší dovolené jsme se dopravili po vlastní ose autem (z Brna zhruba 288 km), ale využít lze bez problémů také vlak (kombinace rychlíku a osobního), protože železniční stanice se nachází přímo ve Stožci.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme přímo u ubytování, a to za poplatek 65 Kč/noc. Penzion je v horské vesničce, takže parkování mimo hotel nebylo možné, silnice jsou všude úzké a kolem má vždy někdo soukromý pozemek. Větší parkoviště je dole ve vesnici, asi tak 1,5 km od ubytování, má smysl pouze pokud se chce člověk trochu posunout, např. na vlak.

Kde jsme se ubytovali?

Bydleli jsme v Penzionu U Mauritzů, který byl skvěle dostupný a dal se snadno najít podle navigace. Zajímavé je, že stojí až na konci zástavby, takže kolem je naprostý klid. Okolí penzionu je kouzelné, všude kolem jsou hory a horské louky. Protože se jedná o turisticky oblíbenou lokalitu, tak několik zajímavých cílů bylo opravdu kousek od penzionu - v docházkové vzdálenosti. Při delším pobytu se člověk musí k dalším cílům vždy někam kousek dopravit, ale Šumava nabízí opravdu spoustu turistických atrakcí.

Náš pokoj v penzionu byl pěkný, stylový (dřevěný nábytek) a uklizený. I když byl menší, tak byl útulný, zařízení bylo skromné - postel, skříň, dvě židle a stolík na odložení věcí, ale dostačující. Sociální zařízení bylo také menší, ale čisté a funkční.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli polopenzi. Na snídani nebyl příliš veliký výběr, asi vzhledem k covidové situaci, zkrátka jsme vše dostali připravené. Občas se nás pan provozní zeptal, jestli si dáme míchaná vajíčka. Bohužel snídaně pochválit nemohu - pečivo bylo suché, k němu vždy jen pár plátků šunky či salámu, tavený sýr... Jako sladká varianta pak kupovaná buchta. Káva horší než rozpustná. Naopak večeře byly chutné a v pořádku, na výběr bylo ze dvou jídel, vždy nějaká česká klasika. Chutnalo nám.

Jak jsme se najedli v okolí?

Okolních restaurací jsme nevyužili, přes den jsme byli na výletech, takže můžu doporučit spíše malé bufety po cestě turistických tras:

  • Na hradě Kašperk výborný grilovaný hermelín s brusinkami a místní limonádou Šumavěnka.
  • Občerstvení Říjiště po cestě z Plešného jezera do Nové Pece. Skvělá zelňačka a párek. Kafe z kávovaru, bylo lepší než v ubytování.

Kam se vydat na výlet?

Na Šumavě je spousta možností výletů. My si pro náš pobyt zvolili následující místa:


Závěrečné hodnocení pobytu v Penzionu U Mauritzů

“Pobyt jsme si moc užili. Při příjezdu nás uvítal svérázný, ale milý pan provozní, který pak u jídla bavil hosty svým osobitým humorem. Pokoj byl maličký, ale čistý a stylový. Největší paráda byla prosklená terasa, kde se podávalo jídlo a kde se dalo posedět i u pivka - je z ní totiž nádherný výhled na šumavské kopce i západ slunce. Jediné mínus byly snídaně, kde nás zklamala kvalita surovin - čekali jsme domácí stravu z farmy. Z výletů určitě doporučujeme projížďku zdejší lokálkou, túru přes Třístoličník, Trojmezí a Plechý a procházku ke Stožecké kapli. ”


👍 Pobyt v Penzionu U Mauritzů byl osobně ověřen Kristýnou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet