Osobně ověřeno: Recenze stylového pobytu v Hotelu Liberecká Výšina *** s vyhlídkovou věží

Vydejte se spolu s Lenkou, členkou Travelking týmu, do Jizerských hor. Konkrétně do Hotelu Liberecká Výšina ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze stylového pobytu v Hotelu Liberecká Výšina *** s vyhlídkovou věží

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Hotelu Liberecká Výšina *** jsme vyrazili autem z Prostějova. Cesta nám trvala přibližně 3,5 hodiny a byla překvapivě příjemná. Otevření nové dálnice okolo Hradce Králové totiž jízdu velmi usnadnilo a zrychlilo.

Jak to bylo s parkováním?

Parkuje se venku na nehlídaném parkovišti. Místa bylo hodně, takže jsme nemuseli nic dopředu nahlašovat. Stání jsme měli v ceně pobytu.

Kde jsme se ubytovali?

Příjezd k hotelu je malinko dramatický, jelikož projíždíte defacto lesem, kde je bohužel opravdu nehezká příjezdová cesta. Za tu ale hotel nemůže, nepatří jim, je města. Tento problém vedení hotelu velmi intenzivně řeší a snaží se svým hostům zajistit lepší podmínky. Jakmile se ale dostanete přes nerovnou cestu, vyjedete z lesa a před vámi se tyčí krásný hotel obehnaný lesem a široko daleko nevidíte nic jiného než zeleň. Je tam pohádkový klid a čistý vzduch, jako kdybyste se ocitli v jiném světě. Navíc vás hned při příjezdu vítají zvířata v oboře, což ještě umocňuje kouzelný zážitek. Hotel jsme našli bez problému, již u hlavní cesty jsou ukazatele. K hotelu vedou turistické trasy pro pěší, je to tedy jakýsi mezník v jejich túře.

Interiér hotelu je vkusně zařízený a renovovaný, jde ale určitě o historickou budovu, a nemá tedy výtah. Pokoj byl vybavený moderně, s novým nábytkem. Čekala na nás manželská postel, samostatné jednolůžko a rozkládací gauč. K dispozici jsme měli také televizi, skříň, stůl, na kterém byl kávovar, kapsle, hrnky a cukr, naplněný minibar a v koupelně ručníky a mini kosmetické přípravky. Vše bylo čisté a v pokoji jsme se cítili útulně.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Během pobytu jsme si pochutnali na výtečné polopenzi. Snídaně byly bohaté – vajíčka, párky, jogurty, mléko, ovesné vločky, koláčky, zelenina... a nemohu nezmínit Prosecco, což je vždy příjemné zpestření :).

Na večeři jsme měli na výběr z cca 6 jídel, jako je svíčková, rajská, řízečky, smažený sýr, Caesar salát aj. K tomu byly v nabídce 2 polévky. Jídlo bylo výborné a bylo ho hodně! Děti dokonce dostaly stejnou porci jako dospělí.

Jak jsme se najedli v okolí?

V pátek jsme chtěli vyzkoušet restauraci na Ještědu, ale byla zavřená, takže jsme se najedli v místním Bistru 1012, kde nabízejí párky v rohlíku, teplou polévku a podobné rychlovky.

No a v sobotu nás děti ukecaly na návštěvu KFC v centru Liberce, na této dovolené jsme se tak nedrželi žádné vysoké gastronomie. :D

Hotelová restaurace byla velmi dobrá a určitě bych se nebála zajít tam i na oběd. :)

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí hotelu je moderní privátní wellness zóna s finskou saunou, bylinkovou párou a hydromasážní vířivkou. Za příplatek si můžete dopřát i občerstvení, včetně Prosecca nebo čerstvého ovoce. Vstup do wellness je nutné vždy dopředu rezervovat, ať už na recepci, nebo online.

Cestování s dětmi

Hotel nedisponuje žádným dětským koutkem, ale přímo před hotelem je malá obora, kde děti mohly krmit ovce, kozy, lamu a osla. Navíc se hotel nachází, jak již název napovídá, na vyvýšenině a kolem dokola není nic než les, takže děti trávily volný čas venku se zvířaty. Koza byla velmi mazaná a z obory dokázala utéct, napást se a zase se vrátit zpět, což bylo pro všechny místní i kolemjdoucí velké zpestření. Dalším rozptýlením pro děti byl výstup na rozhlednu, který jsme měli v rámci pobytu zdarma. Navíc jsme mohli jít kdykoliv během pobytu, netlačili jsme se tedy s nikým jiným, ale šli jsme si panoramata užít naprosto sami.

Kam se vydat na výlet?

  • Ještěd – Dominantu Liberce rozhodně nesmíte při své návštěvě vynechat. Nahoře si užijete výhled do všech světových stran a můžete zde i poobědvat.

  • Centrum Babylon – Opravdový ráj (nejen) pro rodiny s dětmi. Aquapark, lunapark, 4D kino, laser game a další atrakce vás bezpečně zabaví na celý den.

  • Rozhledna Liberecká Výšina – 25 metrů vysoká vyhlídková věž je přímo součástí hotelu. Na její vrchol vás vyvede 107 schodů a rozprostře se před vámi krásný výhled na Liberec, Jizerské hory i Jablonec nad Nisou.

  • Zoo Liberec – Nejstarší zoo na československém území dnes chová více než 170 druhů zvířat, včetně úžasné kolekce dravých ptáků.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Liberecká Výšina ***

“Z pobytu v Hotelu Liberecká Výšina *** jsme odjížděli naprosto nadšeni. Už dlouho se nám takhle nikde nelíbilo. Čerstvý vzduch, příroda všude kolem nás, zvířátka co nás každý den vítala, tomu říkám opravdový relax. Z hotelu vede několik cest lesem pro pěší turistiku. Jednou z nich se dostanete přímo do Zoo Liberec. Nemusíte tedy vůbec vytahovat auto, abyste mohli vzít děti na výlet, ale pěkně s nimi jdete lesem. Z okna jsme se dívali, jak zapadá slunce za Ještědem. Nikde kolem nejezdí žádná auta, jelikož k hotelu je jediná příjezdová cesta a pak už jen lesy. Kdo má rád přírodu, klid, zvířata a turistiku, je tohle ideální volba a my ji doporučujeme všemi deseti. ”


👍 Pobyt v Hotelu Liberecká Výšina *** byl osobně ověřen Lenkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet