Objevte krásy Krušných hor i sousedního Německa a užijte si pobyt s celou rodinou ve stylovém Hotelu Švejk ***. Vašim prckům se zde bude líbit parádní dětská herna i velké venkovní hřiště, na které perfektně dohlédnete z hotelové terasy. Spolu si pak vychutnáte snídani formou bufetu, turistiku i koupačku v aquaparku Schöneck se slevou.

O ubytování

Hotel Švejk *** se nachází v malebné krušnohorské obci Bublava na dohled hranic s Německem. Krásné prostředí, příjemná atmosféra a pestré možnosti vyžití po celý rok činí z tohoto hotelu ideální místo pro aktivní rodinnou dovolenou.

Překrásnou přírodu Krušných hor můžete objevovat po mnoha turistických a cyklistických trasách. Oblíbená je například okružní naučná stezka Stopami horníků, která vás dovede přes Olověný vrch s rozhlednou Bleiberg (2,5 km) do Kraslic (6 km) a zpět. Nedaleko Kraslic leží zřícenina hradu Hausberg (6 km), kolem které vede Loupežnická naučná stezka pro děti a najdete zde také ferratový areál se třemi trasami různé obtížnosti. Parádním výletním cílem jsou také lázeňská města Karlovy Vary (50 km) a Františkovy Lázně (42 km). Zajímavým zážitkem je také výprava k pozůstatkům cínového dolu Rolava – Sauersack (14 km), který sloužil za druhé světové války a dnes si jeho ruiny příroda okolních lesů bere zpět.

Plno atraktivních míst leží také na německé straně hranice. Zde láká k návštěvě například aquapark Schöneck (18 km), zoologická zahrada v Hirschfeldu (40 km) nebo zábavní park Plohn (35 km).

Milovníky zimních sportů potěší, že svahy ski areálu Bublava–Stříbrná jsou od hotelu vzdáleny doslova pár kroků. Sjezdovky všech obtížností od modré po černou zde obsluhuje čtyřsedačková lanovka a několik vleků. Vyzkoušet můžete také lyžování ve ski areálu Klínovec - Neklid nebo v německém Schönecku (17 km). Běžkaři se během pouhých deseti minut dostanou přímo do stopy Krušnohorské magistrály.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v prostorném a komfortně zařízeném třílůžkovém pokoji s vlastní koupelnou a výhledem na hory. Součástí vybavení pokoje je LCD televize, WiFi připojení či pohodlné antialergenní matrace a přikrývky.

Na čem si pochutnáte?

Bublavský restaurant Švejk spojuje autentickou dobovou atmosféru „za císaře pána“ se skvělým jídlem a pitím. Každé ráno se zde posilníte při bohaté bufetové snídani. Především milovníkům poctivé české kuchyně doporučujeme ochutnat pokrmy ze stálého jídelního lístku restaurace. Na příjemné letní zahrádce probíhá za příznivého počasí pravidelně grilování.

Cestujete s dětmi?

Malí hosté se během pobytu rozhodně nudit nebudou. Na dohled od hotelové zahrádky je velké venkovní hřiště s dřevěnými atrakcemi, skluzavkami, trampolínou a houpačkami. Za nepříznivého počasí může přijít vhod vnitřní herna plná hraček umístěná v restauraci. K zábavě velkých i malých slouží také společenská místnost vybavená stolním tenisem a fotbálkem.

Hotel Švejk ***

Hotel Švejk ***

Bublava 245 , Kraslice
Česká republika

Provozuje společnost:
ŠVEJK- Bublava s.r.o. IČ: 01381130


+420 777 494 904

reservations@svejk-bublava.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště
Lyžárna
Baby friendly
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Zastávka
0,6 km
Sjezdovka
2 km
Běžkování
0,9 km

Tipy na výlet

Krušné hory

Krušné hory Tip na výlet

Krušné hory (dříve nazývané Rudohoří) tvoří souvislé horské pásmo táhnoucí se v délce přes 130km. Hřeben Krušných hor je přirozenou hranicí mezi Českem a Německem. Málokterá oblast Česka je tak romantická a tajemná. Vonící lesy lákají k procházkám a výletům pěšky i na kole. Pohraniční pohoří je lemováno turistickými stezkami a cyklotrasami. Nespočtu výletních tras dominuje 242 km dlouhá Krušnohorská magistrála, spojující Cheb až s dalekým Sněžníkem. Mezi nejznámější střediska zimních sportů patří Klínovec, Boží Dar, Jáchymov, Kovářská, Kraslice, Pernink, Abertamy, Cínovec a mnoho dalších.

Při návštěvě Krušných hor byste neměli vynechat Božídarské rašeliniště, přírodní park Přebuz, Novodomské rašeliniště či daleké výhledy z mnoha rozhleden. Nejkrásnější pohled na Krušné hory nabízí rozhledna Komáří Vížka, rozhledna na Blatenském vrchu, rozhledna na Klínovci či Bleiberg u Bublavy.

Intenzivní sopečná činnost v minulosti přinesla Krušným horám bohatý výskyt kovových rud a léčivých pramenů, které daly vzniknout lázeňským střediskům v Jáchymově, Klášterci nad Ohří či Teplicích. Pozůstatky těžby naleznete v horách dodnes – navštívit můžete například Vlčí a ledové jámy, štolu sv. Martin v Krupce, štolu Lehnschafter v Mikulově či okolí dolu Svornost v Jáchymově.

Více informací
Boží dar
Boží dar
Božídarské rašeliniště
Božídarské rašeliniště
Cínový důl Rolava
Cínový důl Rolava