Zimní dovolená aneb kam na hory v Polsku?

Chcete na letošní zimní dovolenou vyrazit do Polska? V tomto článku se dozvíte, kde se dobře lyžuje a kam je nejlepší vyrazit na výlet.
Zimní dovolená aneb kam na hory v Polsku?

Prozkoumejte Krkonoše, Beskydy, Orlické hory či Tatry netradičně – z polské strany hranice a přesvědčte se sami, že se jedná o perfektní destinace pro zimní dovolenou.

Polsko - Tatry

Polské Tatry

Do Tater můžete i v Polsku a zamiřte rovnou do centra všeho dění v Zakopane. Zdejší Nosal ski resort je ideální pro začátečníky, nechybí lyžařská škola, školka pro nejmenší a místo na hraní na sněhu včetně kolotoče. Areál disponuje pěti vleky s nízkou obtížností a lehkou sjezdovku dlouho 145 m zvládnou i malé děti. Otevřeno je několik kluzišť.

Tipy na výlet

  • Staré město Zakopane se rozkládá kolem ulice Koscieliska, nejstarší zdejší ulice, najdete tu dochovanou původní dřevěnou zástavbu, krásný dřevěný kostel Panny Marie Čenstochovské a kamennou kapli.

  • Aquapark Zakopane je ideální na odpočinek v bazénech a v saunovém světě, děti se vyřádí na spoustě atrakcích včetně divoké řeky a všichni se občerstvíte v aqua baru.

  • Termální komplex Termy Goracy Potok nabízí celkem 22 bazénů s termální vodou a zábavu pro celou rodinu. Ideální je celodenní výlet, najíte se v místní stylové restauraci.


Polsko - Orlické hory

Polské Orlické hory

Zimní dovolenou si užijete v Zielenieci hned za česko-polskou hranicí. Pro nejmenší jsou připravené 4 výukové vleky, vedle toho jsou pro začátečníky určené mírné sjezdovky v přímém sousedství výukových vleků. Celý areál je řešen tak, aby si zalyžoval každý člen rodiny bez ohledu na pokročilost. Najdete tu více než 22 km sjezdových tratí, snowpark i u-rampu.

Tipy na výlety

  • Za návštěvu stojí lázeňské město Duszniki-Zdrój, objednejte si léčebné procedury, navštivte muzeum papíru nebo se projděte lázeňským parkem. Ve městě je i sportovní komplex s krytými halami.

  • Pokračujte do města Kudowa-Zdrój, kde kromě lázní a muzea hraček najdete také aquapark s rekreačním bazénem, vířivkami, tobogánem a brouzdalištěm pro děti.


Polsko - Beskydy

Polské Beskydy

Jestli vás naše Beskydy omrzely, vyzkoušejte ty polské. V Beskid Sport Areně je 40 % sjezdovek modrých a pro děti je tu zóna, kde si můžou hrát, zatímco vy lyžujete. Samozřejmostí je lyžařská škola vybavená dopravním tunelem o délce 50 m, dětský vlek a možnost sáňkování. Zábava bude i na bobové dráze.

Tipy na výlety

  • Na vrcholu hory Równica najdete zábavní park Górski Park Równica s bobovou dráhou, tobogánem a 7D kinem.

  • Vodní park Tropicana je po ruce a zahrnuje plavecký bazén, rekreační bazén s vlnobitím, bazén s hydromasážní a řekou i brouzdaliště pro děti. Otevřeno je denně od 8 do 21 hodin.

Polské Krkonoše

Polské Krkonoše si mezi českými lyžaři získávají stále více pozornosti. Proč také ne? Od Česka jsou jenom kousek, stačí přejet hranice a otevře se před vámi krajina Krkonoš se strmějšími svahy, kterou doplňují ledovcová jezera, malebné vodopády a horská městečka. Zdejší lyžařská střediska jsou sice menší, ale mezi milovníky zimních sportů si získaly přízeň pro moderní vybavení, skvělé služby, nepřeplněné svahy a přátelské ceny.

Tipy na výlety:

  • Mezi nejoblíbenější lyžařská střediska polských Krkonoš patří Skiarena Szrenica ve Sklářské Porubě, kde si zalyžujete na více než 12 km upravených tratí. Největší výzvou je rozhodně svah s názvem Lolobrygida , který se pyšní délkou až 4 400 m, při jízdě zde zdoláte výškový rozdíl 637 metrů.
  • Pokud po lyžování zatoužíte po pořádném odpočinku a uvolnění svalů v termální vodě, zavítejte do Vodního parku Tropikana ve městě Karpacz. Čeká tu na vás plavecký bazén, bazén s vlnobitím a na odpočinek 8 druhů vířivek a sauny plné vůní alpských bylin či kosodřevin.

Autor článku:

Aktualizováno: 10. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Polsko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet