Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Slovenském ráji s wellness v Hotelu Trio ***

Vydejte se na Slovensko s Vláďou, členem našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Trio *** ve Slovenském ráji. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
 Osobně ověřeno: Recenze pobytu ve Slovenském ráji s wellness v Hotelu Trio ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 28.9.2023 - 30.9.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Trio ***
  • Lokalita ubytování je: Slovenský ráj
  • Cestoval jsem: S kamarádem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt jsme vyrazili mým autem z Uherského Hradiště. Vyjížděli jsme kolem 9:00 hodin ráno a jeli jsme přes Uherský Brod, Trenčín a Žilinu (ta byla tradičně ucpaná), dále přes Liptovský Mikuláš až do Spišské Nové Vsi. Hotel Trio *** se nachází v obci Smižany, která je asi 2 km od Spišské Nové Vsi. Cesta trvala přibližně 3 hodiny a 30 minut a bylo nutné si zakoupit slovenskou dálniční známku, jinak bychom jeli ještě minimálně o hodinu déle.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je možné na parkovišti přímo před hotelem nebo na polní cestě vedoucí k budově. Místa je opravdu dostatek, nebyla potřeba předchozí rezervace ani jsme za stání nic neplatili.

Kde jsme se ubytovali?

Cesta k Hotelu Trio vedla od Spišské Nové Vsi a bylo nutné sjet z hlavní silnice na polní, nezpevněnou cestu a pokračovat přibližně 500 m přímo k budově. Na pobyt jsme vyrazili v září, bylo trochu mokro, ale bez problému jsme se dostali k hotelu i s klasickým osobním autem. Offroad není potřeba. :-)

Co se zařízení pokoje a vlastně celého hotelu týče, počítejte opravdu jen se skromným a funkčním zařízením. Na pokoji se vyspíte na jednoduché jednolůžkové posteli, odpočinete si na, sice starších, ale stále pohodlných křeslech a sprchu si dáte v koupelně přímo na pokoji. Nábytek je starší, už by i zasloužil vyměnit, ale stále slouží k tomu, k čemu je potřeba. Pokoj i koupelna byly čisté. Na pokoji byla i menší lednice na nápoje a svačinu, a měli jsme dokonce balkón, který se hodí například pro vášnivé kuřáky nebo na sušení mokrého oblečení z túry. Já jsem byl spokojen, ale náročný člověk by se tady asi dobře necítil.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytu byla polopenze. Začali jsme večeří. Ta se skládala z polévky a jednotného menu. První večer jsme měli vepřový steak s bramborami a druhý večer opět vepřový steak, tentokrát s hranolkami a rýží. O nějak pestrou stravu se sice nejednalo, ale po celodenním výletu jsme byli rádi za teplou večeři. Po jídle jsme si objednali točené pivo a byli jsme spokojení. :-)

Snídaně se servírovaly formou bufetu. Opět se jednalo spíše o skromnější nabídku. Na výběr byla míchaná vejce, párky, zelenina, sýry a šunka a pečivo. Pro ty, co raději začínají den sladce, bylo nachystané pečivo s marmeládou, čokoládovou pomazánkou, jogurty a müsli nebo vločky s mlékem. Nechyběla překapávaná káva, čaj, voda a džusy. Postrádali jsme snad jen nějakou místní specialitku, jako pařené sýry, či možná nějakou sladkou buchtu nebo koláč.

Jak jsme se najedli v okolí?

Rozhodně jsme nemohli vynechat ani zajímavé podniky v okolí. Byli jsme přece na Slovensku! Zemi fantastických halušek, brynzy, špeclí a dobrého pivka (my v ČR máme ale samozřejmě pivo lepší :-)).

První zastávkou a dobrým tipem po cestě do Tater je Reštaurácie Gombáš. Nachází se hned u cesty v obci Hubova, asi 10 km před městem Ružomberok, přes které mimochodem pojedete taky. Nám se ale při hledání restaurace nechtělo motat se městem, které neznáme, tak jsme koukli na Google. Podmínkou byly alespoň 4 hvězdy v hodnocení (aktuálně 4,3 hvězdy), což tato restaurace splňovala, a šlo se na oběd. Slečna servírka asi zrovna neměla svůj nejlepší den, více se totiž usmívá i má věčně zamračená tchýně, ale to nic neměnilo na dobré místní kuchyni. Nejvíce si zde prý lidé pochvalovali burgery, ale přece si nedám na Slovensku burger? Začali jsme pěkně polévkou. Kapustnicí. Hmm, ta byla. Potom následovaly halušky s brynzou a slaninkou a k tomu nealko pivo Bažant. Taková ta slovenská dietka. Kamarád využil situace, že nemusel řídit, a zvolil pěkně Bažanta 12°. Jako hlavní chod si dal panenku s houbovou omáčkou a gnocchi. Taky si pochvaloval. Za polévku, hlavní jídlo a pivo jsme každý platili přibližně 25 €.

Kde nám ale chutnalo ještě více, byla Reštaurácie Poniklec v Hrabušicích. Ta se nachází u jednoho ze vstupů do Slovenského ráje na stezku Suchá Belá. Tam bylo fantastické naprosto vše! Měl jsem asi nejlepší halušky v životě a pivo čepovali Urpiner, který nám chutnal víc než Bažant .:-) Kamarád zvolil to samé a pochutnali jsme si znamenitě. A obsluha byla tentokrát taky na jedničku! Cena za osobu kolem 15 €.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Přímo v hotelu bylo i wellness. Vířivka s obrovskými bublinami a plavecký bazén – ten byl sice menší, ale plavat se v něm dalo. Alespoň jsem si při počítání délek připadal jako profík.

Sauny i odpočívárny byly zrovna mimo provoz, takže ty nemohu hodnotit. Vstup jsme měli na neomezeně dlouhou dobu, ale nám stačilo přibližně 40 minut a po náročném výletu jsme byli opět fresh. Wellness sice privátní nebylo, ale i přesto, že hotel mohl být přibližně z 50 % obsazen, byli jsme tam sami. Alespoň jsme mohli pomlouvat naše drahé polovičky, které tentokrát zůstaly doma. :-)

Kam se vydat na výlet?

Okolí Spišské Nové Vsi je velmi bohaté hlavně na přírodní krásy, jsou to Tatry se vším všudy. Ihned po cestě, kousek od města Ružomberok se nachází Lúčanský Vodopád. Ten vážně stojí za návštěvu. Uprostřed vesnice Lúčky se před vámi najednou objeví vodopád jako z filmu! Pod ním je jezírko, ve kterém se můžete okoupat a kolem jezírka jsou velké lavičky k posezení a relaxování. Vše je zdarma, a to včetně parkoviště asi 20 metrů od místa. Přímo k vodopádu vede chodníček, takže i osoby s omezenou hybností se dostanou až k němu.

Po cestě na hotel jsme navštívili Spišský Hrad. Ten je sice ještě asi 30 minut směrem na Prešov, ale jeho návštěvy nelitujeme. Očekávejte ale spíše zachovalou zřícenu, nebo tedy hradební komplex, jak jej sami nazývají. Vstupné bylo 7 €, což není úplně málo za procházku bez průvodce, ale prošli jsme jak samotný bývalý hrad, tak podhradí, a vůbec poprvé v životě jsem na vlastní oči viděl sysly. Opravdové sysly! Pobíhají tam volně v podhradí, ale jsou to plachá zvířata, na nějaké krmení nebo selfíčka to nebude. Přímo na hradě jsme viděli pódium a kavárnu, určitě se zde konaly nějaké rytířské souboje či jiné akce, ale v době naší přítomnosti nic takového na programu nebylo. Výhledy odsud jsou skvělé, i nějaké to selfíčko si uděláte.

Pomyslným zlatým hřebem naší výpravy na Slovensko byl ale Slovenský ráj. Věděli jsme, že za 3 dny toho nestihneme moc, tak jsme si vybrali výlet do rokliny Suchá Belá. No suchého tam nebylo nic. Ihned po vstupu do parku jsme zaplatili 1,5 € a vydali se proti proudu malého potoku. Ale neočekávejte žádný nudný výšlap! Budete šlapat po kládách spadlých stromů, lávkách, různých stupačkách a úplně nejlepší ze všeho jsou výstupy na vodopády po žebřících! Nádhera! Kam se hrabe Český ráj! Slováci to prostě mají super! Úplným vrcholem byl Okienkový Vodopád. Pokud ale máte problém například s koleny nebo kotníky, tak si tento výlet pořádně rozmyslete. Možností, kde si zlomit právě nohu nebo kotník je tady spousta...Ale my to zvládli ve zdraví. V den odjezdu jsme si ještě vyšlápli na Tomašovský výhled. Opět nádhera. Ale s dětmi bych se tady teda bál. Žádné zábradlí, žádné bezpečnostní prvky, ale výhledy fantastické.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Trio ***

“Pobyt v Hotelu Trio *** splnil vše, co pro návštěvu Slovenského ráje potřebujete. Tedy pohodlné přespání se sprchou, snídaní, večeří a po náročném dni i možnost relaxování v dostatečně velké vířivce a v bazénu. Zaměstnanci hotelu se k nám chovali velmi hezky a byli příjemní. Co určitě doporučuji, je výlet do rokliny Suchá Belá, návštěva Lúčanského vodopádu, Spišský hrad, pokud máte rádi zříceniny, a Tomašovský výhled. Vše se dá stihnout během 3 dnů, ale abyste si zdejší okolí opravdu užili, budou vám ještě tak 3-4 dny chybět. Tady je opravdu co dělat a už teď plánujeme, jak sem zavítáme příští rok.”


👍 Pobyt v Hotelu Trio *** byl osobně ověřen Vláďou, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet