Osobně ověřeno: Recenze pobytu v maďarském Mosonmagyaróváru v Simbad Hotelu ***superior

Vydejte se spolu s Barborou, členkou našeho Travelking týmu, do maďarského Mosonmagyaróváru. Konkrétně do Simbad Hotelu ***superior. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v maďarském Mosonmagyaróváru v Simbad Hotelu ***superior

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Za poznáním a relaxací jsme se vydali do maďarského městečka Mosonmagyaróvár, které leží asi 20 km od hranic se Slovenskem. Z důvodu pohodlí jsme volili cestu autem, která nám z Brna zabrala asi 2 hodiny (165 km). Cestu je možné zvolit jak přes Rakousko, tak i přes Slovensko. Nakonec jsme se rozhodli jet přes Slovensko, protože tato cesta byla o něco kratší. Na slovenskou dálnici jsme měli zakoupenou dálniční známku (na 10 dní/10 € = cca 250 Kč) a v Maďarsku jsme pokračovali po neplacené silnici, protože na ten kousek cesty nebylo třeba dálniční známku kupovat.

Jak to bylo s parkováním?

Parkovat je možné přímo před hotelem, ale tahle část parkoviště bývá většinou plná. Pohodlnější možností je soukromé parkoviště hotelu, které je schované za hotelem. Vjezd na něj je z pravé strany hotelu a je zde závora, která se při přiblížení auta automaticky zvedne, tudíž není potřeba parkovací karta ani čip. Pokud by se náhodou závora automaticky nezvedla, je tu tlačítko se zvonkem, na které z auta pohodlně dosáhnete. Výjezd z parkoviště je potom z levé strany hotelu, také s automatickou závorou. Nemůže se tedy stát, že si s jiným autem budete překážet v cestě. Parkoviště je pro hosty hotelu zdarma a není nutná předchozí rezervace.

Kde jsme se ubytovali?

Simbad Hotel ***superior, který jsme si vybrali pro náš pobyt, se nachází ve městě Mosonmagyaróvár, které leží asi 20 km od maďarských hranic se Slovenskem. Protože je hotel téměř uprostřed města, je to do centra opravdu kousek. Velkou výhodou je také vzdálenost do termálních lázní Flexum Thermal & Spa, ty leží 350 m od hotelu.

Hotel je poměrně malý, takže jsme byli rádi, že máme vše blízko - pokoj, restauraci, wellness. Vchod do hotelu je hned za příjezdovou závorou na pravé straně hotelu. Recepce je umístěna vlevo od vstupu do hotelu. Tam se nás ujala mladá paní. Bohužel neuměla moc dobře anglicky. Němčina jí šla o poznání lépe, což je pochopitelné, jelikož do hotelu jezdí spíše turisté z vedlejšího Rakouska. I přes tuto jazykovou bariéru jsme se byli schopni domluvit a paní nám vysvětlila, kde najdeme náš pokoj, wellness a také upřesnila otevírací dobu restaurace. V celém hotelu (ne)funguje WiFi a heslo obdržíte na vyžádání na recepci. Při odjezdu jsme platili turistickou daň 350 HUF/osoba (cca 23 Kč).

Pokoje se odemykají čipovou kartou, která zároveň slouží ke zprovoznění elektrických zařízení na pokoji – stačí ji umístit do držáku vedle dveří. Náš pokoj byl moderně vybavený s manželskou postelí, LCD televizí se satelitním příjmem místních i cizích kanálů včetně českých (ČT1, ČT2, ČT24, ČT art a TV Barrandov). Součástí pokoje byl také prostorný balkon, ze kterého jsme viděli na hotelové parkoviště. Koupelna byla krásně prostorná se sprchovým koutem, umyvadlem a toaletou. K dispozici jsme dostali 5 ručníků, drobné hygienické potřeby a vedle umyvadla byl také fén. Ve skříni v chodbičce jsme objevili dva župany, určené do hotelového wellness, a pokojový trezor. Ten měl ale pokažené ovládání a nešel už odemknout. Doporučuji si jej napřed otestovat naprázdno. Pokud byste cestovali s batoletem, je možné požádat o dětskou postýlku na pokoj zadarmo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho balíčku byla polopenze. Snídaně byly formou bufetu od 7:00 do 10:00 hodin a večeře servírované od 18:00 do 22:00 hodin. Na snídani byl na výběr klasický studený bufet – salámy, sýry, zelenina, pečivo a potom také teplý bufet, kde byl na výběr každý den jiný druh párečků nebo vajíčka na více způsobů. Nechyběla zde ani sladká volba – lívance, jogurty, puding nebo kompot. Z nápojů byla k dispozici várnice s horkou vodou pro přípravu čaje, automatický kávovar a přístroj se dvěma druhy džusů.

U servírované večeře nám obsluha donesla jídelní lístek, který nabízel výběr ze 3 druhů polévek (slepičí vývar, krémová česneková polévka, studená ovocná polévka) a asi 8 hlavních chodů (masové i vegetariánské, nikoliv však veganské). Dezert byl každý den jiný, podávaný jako překvapení na konci večeře. Na jídle jsme si opravdu pochutnali, avšak porce byly obrovské, takže jsme ho nikdy nedojedli. Nápoje k večeři nejsou v ceně a platí se při odjezdu na recepci. K páteční večeři nám v prostoru restaurace hrál místní pianista na klavír, což bylo zajímavé zpestření.

Jak jsme se najedli v okolí?

Z okolních restaurací jsme navštívili pouze kavárnu Monarchia Kávéház, která se nachází 2 minuty pěšky od hotelu. Ochutnali jsme tu vynikající dortík a cappuccino. Mají zde i dobrý výběr slaných pokrmů, které si můžete dát nejen k obědu.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum se nachází v suterénu hotelu, kam sejdete schodištěm z restaurace. Otvírací doba je od 10:00 do 22:00 hodin a vstup je v ceně balíčku. I přes menší rozměry wellness zóny jsou k dispozici 2 vířivky pro 6 lidí, které si můžete sami zapnout a ovládat pomocí panelu na stěně. Jedna vířivka je opravdu horká s vodou okolo 38 °C, druhá je naopak studená na ochlazení po finské sauně, do té se vejde 7 lidí. Pokud chcete saunu zapnout, je potřeba upozornit personál a potom trvá 20 minut, než se sauna zahřeje.

Ve zbytku wellness je odpočinková zóna s lehátky. Naproti vstupu do wellness jsou skříňky na klíček, kam si můžete zdarma schovat věci. Jak jsem již zmínila, župany do wellness jsme měli k dispozici na pokoji. Bohužel bylo vidět, že jsou již hodně opotřebené, protože byly různě potrhané.

Zakoupit si můžete i ozdravné procedury. Na výběr je z 5 druhů masáží a cena se pohybuje od 9 do 18 €. My jsme bohužel žádnou masáž nevyzkoušeli.

Kam se vydat na výlet?

Ve městě Mosonmagyaróvár stojí za to projít si historické centrum. My jsme se vydali po známé a historické pěší ulici Magyar utca a došli jsme až k farnímu kostelu sv. Gottharda, který je postaven v barokním stylu. Na konci ulice se nachází také bronzová socha arcivévody Fridricha Habsburského sedícího na lavičce. Dále jsme navštívili středověký hrad Ovári, který byl pěkně zrekonstruovaný a na závěr naší procházky jsme se vydali do parku. Osobně už jsme nestihli zajít do místních termálních lázní, ale příště je určitě nevynecháme.

Naším dalším cílem bylo město Györ, kam jsme jeli zhruba 35 minut autem po neplacené silnici. Zaparkovali jsme zadarmo v obchodním domě ÁRKÁD a potom pěšky pokračovali procházkou přes místní park Batthyány tér do historického centra, kde jsme si v místním stánku dali na oběd hamburger. Cestu jsme zakončili u impozantní historické budovy radnice.

V našem výletu jsme pokračovali asi hodinou jízdy k rakouskému Neziderskému jezeru, kde jsme se prošli kolem pláže a zamířili k majáku Podersdort. Bohužel v době naší návštěvy byla zima a trošku sněžilo. Věřím, že v létě je tohle místo parádní na kempování a vodní vyžití.


Závěrečné hodnocení pobytu v Simbad Hotelu ***superior

“Na hotelu se mi líbilo, že byl pěkně útulný, čistý a že jsme se i přes menší jazykovou bariéru ve všem domluvili. Z jídla hotelu jsme byli nadšení - chutnalo skvěle a z těch velkých porcí jsme přejedení ještě teď. :) Doporučuji procházku po historickém centru města Mosonmagyaróvár zakončenou na kávě v místní kavárně a nakonec se v hotelu naložit do horké vířivky nebo sauny.”


👍 Pobyt v Simbad Hotelu ***superior byl osobně ověřen Barborou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 20. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet