Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Most Slávy ***

Vydejte se na Slovensko s Anet, členkou našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Most Slávy *** v Trenčianských Teplicích. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
 Osobně ověřeno: Recenze pobytu s wellness v Hotelu Most Slávy ***

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Neznám lepší způsob, jak si zpříjemnit sychravý podzim, než vyrazit na wellness pobyt! My jsme se za odpočinkem vydali do slovenského lázeňského městečka Trenčianské Teplice, které se nachází jen pár minut od českých hranic. Vyrazili jsme v úterý kolem 11:00 z Prahy. Před cestou jsme si koupili českou 10denní dálniční známku za 310 Kč.

Čekala nás asi dvouhodinová cesta po dálnici, kterou jsme opustili až za Brnem při sjezdu na Uherské Hradiště. Odtud jsme pokračovali po silnici přes Kroměříž až k hraničnímu přechodu Starý Hrozenkov. Od hranic to do Trenčianských Teplic netrvalo déle než půl hodinky. S drobnými přestávkami nám cesta zabrala asi 5 hodin.

Jak to bylo s parkováním?

Auto jsme zaparkovali přímo před hotelem, kde zbývalo několik volných míst, přestože byl hotel v době našeho příjezdu poměrně obsazený. Parkování je zahrnuté v ceně balíčku, a tak jsme nic neplatili ani neohlašovali vozidlo při předem. Parkoviště se nachází v těsné blízkosti hlavního vchodu, což oceníte hlavně při přenosu zavazadel.

Kde jsme se ubytovali?

Ubytovali jsme se v Hotelu Most Slávy, po jehož chodbách se dříve procházely slavné filmové hvězdy jako Jean Paul Belmondo, Sophia Loren nebo Gina Lollobrigida. Jejich zvučná jména najdete na kovových tabulkách před hotelem, které připomínají mezinárodní filmový festival ART Film, jenž se zde pravidelně konal až do roku 2016.

Náš dvoulůžkový pokoj Standard se nacházel v prvním patře s výtahem. Interiér byl inspirovaný zámeckým stylem a stejně jako zbylé prostory hotelu byl velmi vkusně zařízený. Ve středu místnosti stála pohodlná manželská postel, naproti které se vyjímalo posezení s kulatým stolkem a dvěma židlemi. Nechyběl psací stůl s televizí, lednička ani šatní skříň s dostatkem místa. Součástí pokoje byla soukromá koupelna s vanou, toaletou, ručníky, sprchovým gelem a mýdlem i drobnostmi, jako jsou odličovací tamponky a vatové tyčinky. Fén byl schovaný ve skříni vedle koupelny společně s houbičkami na čištění bot a teplou dekou.

Radost nám udělal vlastní balkonek s výhledem na lázeňský park, kterému bohužel zacláněla strohá bytovka, a tak pohled z oken nebyl tak hezký, jak by mohl. Ačkoliv okna směřovala na hlavní silnici, byl v pokoji přes den i přes noc příjemný klid.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Zážitek si odnesly i naše chuťové pohárky. Každé ráno na nás čekala královská snídaně podávaná formou štědrého bufetu, ve kterém bylo snad vše, co vás napadne. Čerstvé pečivo, sýry, uzeniny, míchaná i vařená vajíčka, uzeniny, ovoce a zelenina, musli s jogurtem, ale i sladké dobroty – z takové nabídky si vybere úplně každý! Nabídnout jsme si mohli i 100% džus a protože začít den bez kávy nebo čaje prostě nejde, nechyběl ani samoobslužný automat na horké nápoje. Snídaně probíhala od 7:00 do 10:00.

Stejně bohatá byla i večeře, která se servírovala ve třech chodech; tvořila je polévka či předkrm, hlavní jídlo a dezert jako sladká tečku na závěr. V den check-inu nám hlavní chod přidělili, druhý den jsme si mohli vybrat ze tří variant s jednou vegetariánskou možností. Menu se skládalo z klasických pokrmů středoevropské kuchyně. My jsme si pochutnali na vepřovém na houbách s rýží, tofu s kuskusem a zeleninou nebo jelením stehně s knedlíkem. Jako dezert se napoprvé podávala zmrzlina se šlehačkou a napodruhé čokoládový řez. K jídlu jsme si přiobjednali nápoj dle chuti, které jsme poté hromadně zaplatili při check-outu. Večeře se podávala od 17:00 do 18:30 hodin, kvůli vyšší obsazenosti hotelu nám však recepční posunula začátek až na 17:45.

Obsluha byla velmi milá a vždy nám vyšla vstříc. První den se nám posezení u večeře protáhlo, a přestože oficiálně restaurace zavírala v 19:00, číšník nám dovolil dopít drink i po zavíračce.

Jak jsme se najedli v okolí?

Polopenze nás dostatečně zasytila, a tak jsme spíše než další stravování hledali podnik, kam si zajdeme na skleničku. Zvítězil působivý bar Likérka, na který jsme narazili při procházce centrem. Vydali jsme se sem druhý den po večeři a bylo to správné rozhodnutí! Čekala nás tu pohodová atmosféra, moderní design s hromadou pokojových květin a hlavně prémiové drinky ze slovenského ginu. Barman nám poradil s výběrem drinku a prozradil nám i pár informací o ginech a likérech z nabídky. Návštěvu tohoto osobitého podniku s milou obsluhou rozhodně doporučujeme. Hotelová restaurace zavírá již v 19:00, a tak si příjemný večer můžete užít třeba právě tady, jen pár kroků od ubytování.

Při návštěvě Trenčína jsme se nechali zlákat vůní burgerů a zašli jsme na jídlo do burgrárny Fatty Patty přímo vedle hlavního náměstí. Nenápadný malý stánek servíroval burgery tak výborné, že by se za ně nemusela stydět ani vyhlášená restaurace. Postaráno bylo i o zábavu, a to díky zábavným historkám výřečného kuchaře, který miluje Trenčín, svůj stánek, hudbu a poezii. A tak jsme se opět přesvědčili o tom, že jídlo dělané s láskou chutná nejlépe!

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotelové wellness centrum bylo oázou klidu a pohody. Hned při vstupu do odpočinkové zóny nás ovanula klidná atmosféra podpořená příjemnou vůní. Za dveřmi byly zamykatelné skřínky a převlékárna se zrcadlem a fénem. Na lehátkách a v policích byly připravené ručníky a deky, jediné, co nám tu trochu chybělo, byly župany. Ocenili jsme barel s vodou, díky kterému nebylo nutné brát si sebou vlastní pití.

Součástí parádního wellness byl bazén, finská sauna a odpočinková zóna s lehátky. Jelikož bazén nebyl napuštěný termální vodou, čekali jsme trochu otužování, voda však byla velmi teplá. Užili jsme si seanci v sauně, kterou jsme střídali se studenou sprchou, a na závěr si zaplavali si v bazéně. Při příjezdu nám recepční předala ceník s širokou nabídkou masáží a wellness procedur, my jsme nakonec žádnou nevyužili, ale vám třeba nějaká padne do oka!

Wellness centrum je přístupné s drobnými přestávkami od 8:00 do 21:00, a tak jsme si dávku hýčkání dopřáli před snídaní i po večeři. Ačkoliv wellness nebylo soukromé, v časech, kdy jsme ho navštívili my, jsme potkali jen pár dalších hostů. Určitě se tak nemusíte bát, že by bylo wellness plné lidí.

Kam se vydat na výlet?

Trenčianské Teplice leží v obklopení krásné přírody Strážnických vrchů, které lákají na kratší i delší procházky bez davů turistů. Těšili jsme se na krásnou podzimní krajinu a naše očekávání se naplnila! Po příjezdu jsme požádali recepční o tipy na výlety a obdrželi jsme skvělou brožurku s turistickými trasami a atraktivními výletními cíli.

Během našeho pobytu jsme si užili tyto výlety:

  • Centrum Trenčianských Teplic – stačilo jen přejít silnici a ocitli jsme se v lázeňském lesoparku. V rozlehlém parku se nachází kulturní centrum, umělecké sochy, Labutí jezírko a Most slávy, podle kterého nese hotel svůj název. Park z jedné strany navazuje na hlavní promenádu, na které kromě celé řady obchodů a kaváren stojí hlavní atrakce města, Lázně Trenčianské Teplice s Tureckými lázněmi Hammam a Sina a termálním bazénem Grand.

  • Vyhlídka Jelen – hlavním cílem naší středeční procházky se stala vyhlídka Jelen. Dostat se k ní dá různě, my jsme to vzali přes koupaliště a wellness Zelená Žába, které v létě nabízí spoustu vyžití. Odtud jsme pokračovali po zelené a červené kolem Jeskyně pod Jelenem, roztomilé Kapličky až k samotné vyhlídce. Tam nás přivítala velká dřevěná plastika jelena a krásný výhled na celé Teplice. Na chvíli nás pozdravilo i sluníčko, a tak jsme se vraceli dolů s dobrou náladou.

  • Trenčín – historické město jen 10 minut autem od hotelu jsme si nemohli nechat ujít. V malebném centru jsme nejprve navštívili unikátní římský nápis z roku 179 n.l., který je zdarma přístupný v prvním patře Hotelu Elizabeth. Pokračovali jsme na Trenčianský hrad, který nás lákal již z velké dálky. Poseděli jsme si v hradní kavárně, pokochali se překrásnými výhledy na město a zvlněnou krajinu, která ho obklopovala, a už nás čekala poutavá komentovaná prohlídka se skvělým průvodcem. Na prohlídce jsme v tuto roční dobu byli jen tři, a tak se průvodce se zápalem věnoval všem našim otázkám a dokonce navrch přidal i pár žertovných historek.

  • Čachtice – aby těch hradů nebylo málo, vydali jsme se poslední den po stopách nechvalně známé Čachtické paní. Naším cílem se tak stala zřícenina Čachtice, na které měla hraběnka Alžběta Báchorová vykonávat své hrůzné činy. Nádvoří bývalé pevnosti sice v listopadu nebylo veřejnosti přístupné, i tak jsme se nám však návštěva ponurého místa zapsala do paměti. Strašidelné atmosféře hrálo do noty i počasí, bylo deštivo a v údolí se válela mlha. Výhledy tu však byly nádherné a celé místo působilo trochu jako vytržené z cizích krajů.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Most Slávy ***

“Pobyt v Hotelu Most Slávy *** jsme si užili na maximum. Díky bohaté polopenzi jsme nemuseli řešit stravu, wellness centrum s bazénem a saunou nám umožnilo na chvíli vydechnout a příjemný pokoj s útulnou atmosférou nám poskytl zázemí pro objevování dalšího kousku světa. Jako milovníky přírody nás potěšilo, že se hned za hotelem tyčí Strážovské vrchy, které jsou plné turistických tras a lákají na procházky s krásnými výhledy do údolí. Navíc jsme to měli blízko i do města Trenčín, kde nás oslovil mohutný středověký hrad. Pobytu zkrátka nic nechybělo. Přijďte si i vy užít relax ve stylu filmových hvězd! ”


👍 Pobyt v Hotelu Most Slávy *** byl osobně ověřen Anet, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet