Osobně ověřeno: Recenze pobytu s privátním wellness v Penzionu Solid Spa Superior ****

Vydejte se spolu se Zuzkou, členkou našeho Travelking týmu, do Českého ráje. Konkrétně do Penzionu Solid Spa Superior ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s privátním wellness v Penzionu Solid Spa Superior ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Do Českého ráje jsme vyrazili autem z Brna. Jízda měla trvat asi 2 hodiny a 45 minut, ale protože jsme po cestě stavěli na pár zajímavých místech, zabrala nám o něco déle. Udělali jsme si zastávku u přehrady Seč a prošli jsme se přes hráz ke zřícenině hradu Oheb, odkud je krásný výhled na hladinu vody. Navštívili jsme i zříceninu Lichnice, která je kousek za Sečí, a na oběd jsme stavěli v malebné Kutné Hoře.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování je v ceně pobytu. Parkuje se přímo před oplocenou budovou penzionu. Na recepci jsme dostali ovládání k bráně, kdykoliv jsme tak s autem mohli pohodlně vyjet i znovu zaparkovat.

Kde jsme se ubytovali?

Penzion Solid Spa Superior **** se nachází na okraji obce Řepov a našli jsme jej bez problému podle navigace. Část silnice, která nás k penzionu vedla, nebyla v úplně dobrém stavu, proto doporučuji pomalou jízdu. Když jsme ale později vyrazili směr Mladá Boleslav, byla cesta v pořádku, takže záleží, z jaké strany člověk přijede.

Hned, jak jsme vešli do pokoje, mě ohromila romantická výzdoba – na posteli ležely okvětní lístky růží a na stole na nás čekala mísa s čerstvým ovocem a čokoládou. Nechyběl ani sekt a růže. Přímo na pokoji jsme měli vířivou vanu, u které jsme si později zapálili svíčky, v koupelně potom sprchový kout, fén a ručníky. Pokoj okouzlí moderním a útulným interiérem. K dispozici byla LCD televize, lednice, psací stůl a křeslo.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytu jsme měli snídaně. Obě rána jsme si užili venkovní posezení s výhledem do přírody. Pochutnali jsme si na slaném obloženém croissantu, vajíčkách, ovoci a domácím cheesecaku. K dispozici byl výběr uzenin a sýrů, zelenina, cereálie a čerstvé pečivo. Nechyběla ani klasická nabídka nápojů – káva, čaje, voda a džusy.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Při návštěvě Mnichova Hradiště jsme objevili Kafé Ořech, kde jsme si dali kávu a úžasné tiramisu, na které jsme se vrátili i druhý den před odjezdem, protože bylo opravdu nejlepší, co jsme kde jedli.
  • V sobotu jsme se vydali na túru do Příhrazských skal. V půlce naší cesty jsme si udělali přestávku na oběd v restauraci Na krásné vyhlídce. Podařilo se nám posadit se na terasu, ze které je opravdu působivý výhled do okolí. Dali jsme si cheeseburger a vynikající panenku s liškovou omáčkou. K restauraci se dá zajet i autem.
  • Do Mladé Boleslavi jsme se podívali jen na skok na náměstí, kde jsme si dopřáli kávu a výbornou zmrzlinu v kavárně ...škoda nezajít.
  • Po cestě domů jsme se zastavili na oběd v Poděbradech. V bistru Pár soust jsme okusili výtečné trhané kuře s teriyaki omáčkou, brokolicí, fazolkami a rýží se sezamem.

Jaké bylo wellness centrum v penzionu?

Při check-inu jsme si rezervovali na druhý den vstup do sauny a bazénu. Dostali jsme župany, pantofle a láhev vody. Možná by bylo dobré mít k dispozici prostěradlo a ručník, takže ten radím vzít s sebou z pokoje. Na náš vkus bylo prádlo dost navoněné aviváží, ale to je náš osobní pocit. 🙂 Saunu jsme si jinak moc užili. K odpočinku mezi saunováním jsou nachystaná lehátka a židle.

Kam se vydat na výlet?

  • Jen půlhodinku jízdy od penzionu stojí hrad Kost obklopený krásnou skalnatou přírodou Českého ráje. Hradem nás provedla moc zábavná paní průvodkyně. Prošli jsme všechna nádvoří, hradní paláce, zbrojnici, kapli a černou kuchyni.
  • Původně jsme měli v plánu navštívit Prachovské skály. Před cestou jsem však dostala tip na Příhrazské skály, které nejsou tolik známé, přitom příroda je tam nádherná. A jako bonus není toto místo přelidněné. Chtěli jsme zde najít utajené místo – skalní bránu Sokolí pusinky, které mi z fotografií učarovalo. Bohužel se nám to nepovedlo, alespoň máme důvod se vrátit.
  • Po cestě do Příhrazských skal jsme se zastavili v Mnichově Hradišti. Prošli jsme se na náměstí a okolo zámku, kde je pěkně upravený park. Prohlídku zámku jsme z časových důvodů nestihli.
  • Ve Škoda muzeu v Mladé Boleslavi jsme si prohlédli sbírku automobilů značek Laurin & Klement a Škoda.

Závěrečné hodnocení pobytu v Penzionu Solid Spa Superior ****

“Pobyt v Penzionu Solid Spa Superior **** jsme si opravdu užili. Romantická výzdoba pokoje a pozornost ve formě ovoce a čokolády nás potěšila hned při příjezdu. Pokoj byl útulně a moderně zařízený. Při snídani jsme ocenili příjemné posezení v klidné zahradě s výhledem do přírody. Penzion má výbornou polohu pro podnikání výletů do okolí a po návratu si můžete pěkně odpočinout v sauně. Z výletů doporučuji navštívit hrad Kost, Mnichovo Hradiště a krásou okolní přírodu. My jsme zvolili Příhrazské skály, které nejsou tak známé jako ty Prachovské, díky tomu nejsou přelidněné a výhledy jsou stejně okouzlující.”


👍 Pobyt v Penzionu Solid Spa Superior **** byl osobně ověřen Zuzkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet