Osobně ověřeno: Recenze pobytu s degustací vína v Hotelu Rustikal *** na jižní Moravě

Vydejte se spolu s Jozefem, členem našeho Travelking týmu, na jižní Moravu. Konkrétně do Hotelu Rustikal *** v Hustopečích. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s degustací vína v Hotelu Rustikal *** na jižní Moravě

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 25.5.2023 - 28.5.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Rustikal ***
  • Lokalita ubytování je: jižní Morava
  • Cestoval jsem: S partnerkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

S partnerkou jsme se vydali na pobyt na jižní Moravu, do Hustopečí u Brna. Vyrazili jsme autem z Prahy a jeli jsme po dálnici D2. Do Hustopečí vede přímo sjezd z dálnice, takže se tam dostanete velmi rychle a pohodlně. Nám cesta zabrala 2 hodiny a 15 minut.

Jak to bylo s parkováním?

Před hotelem je zajištěné parkování pro hotelové hosty. Nic se za něj neplatí a není potřeba ani rezervace dopředu, hotel má dostatek venkovních parkovacích míst.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Rustikal *** stojí v centru města, přímo v srdci vinařského dění, v ulici Na Hradbách lemované vinnými sklípky. Od hlavního Dukelského náměstí je vzdálený necelých 400 metrů. Ulice je neustále plná vinařských turistů a do deseti do večera je slyšet veselou zábavu nebo zpěv u vína. Někdy i déle. :)

Náš pokoj byl hned naproti vchodu do recepce a hlavní restaurace. Pokoj byl velmi moderní a čistý, vybavený dvoulůžkovou postelí, psacím stolem, satelitní televizí a minibarem. Nechyběla koupelna s novým, pěkným obkladem a vanou. K pokoji patřil také balkon v historickém stylu, směřující na západ, s krásným výhledem do zahrady. Vychutnali jsme si na něm ranní čaj.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Pobyt zahrnoval polopenzi se snídaní formou bufetu a servírovanou večeří. Snídaně se podávaly v suterénu protilehlé budovy a v nabídce nechyběla čerstvá zelenina, ovoce, pečivo, šunky, sýry apod. Zvolil jsem klasiku – míchaná vajíčka se šunkou, protože byla výborně připravená, k nim pečivo. Večeři jsme si vychutnali na zahrádce restaurace před hlavní budovou. Zahrádka byla prostorná, s masivními lavicemi, zastíněná pergolou obrostlou vinnou révou. Krásné vinařské prostředí a hudba z hotelového sklípku navodily pravou moravskou atmosféru.

K první večeři jsme si vybrali pstruha s bramborami a kynuté meruňkové knedlíky. Dostali jsme i výborný vývar. Druhý den jsme zvolili svíčkovou a smažený sýr s bramborami. Všechna jídla byla jednoduše vynikající, kvalitně připravená a obrovské porce dokonale zasytily.

Jak jsme se najedli v okolí?

V sobotu jsme navštívili místní Festival otevřených sklepů, který se zde koná vždy od května do září. Ve vinných sklípcích jsme ochutnali lokální víno a skvělé občerstvení. Vyzkoušeli jsme skvělé moravské pomazánky, domácí sýry a zelňačku.

Kam se vydat na výlet?

Hustopeče a okolí jsou ideálním prostředím na cykloturistiku a dlouhé procházky nekonečnými vinohrady. Hlavním lákadlem města je mandloňový sad, který se nachází jen pár minut chůze od hotelu. Vede tudy naučná stezka až k dřevěné rozhledně s výhledem nejen na sady a vinohrady v okolí, ale i na město samotné. Když budete mít štěstí, naskytne se vám i nádherná podívaná na rozkvetlé mandloňové stromy, kvůli kterým se zde každoročně konají Slavnosti mandloní. Stromy ale zpravidla kvetou už koncem března, my jsme tak dorazili po sezoně. Mandloněmi město žije po celý rok a zaujme i lokální výroba mandlových produktů, suvenýry jsme tak nakoupili v mandlárně v centru města.

Naším hlavním programem, typickým pro jižní Moravu, byly otevřené sklepy v Bořeticích, ve Svobodné spolkové republice Kraví Hora. Na události vystavovalo své výrobky 22 lokálních vinařů a nechyběly regionální pokrmy a samozřejmě moravská cimbálka. Vynikající bílá vína z posledního ročníku rozhodně musíte ochutnat :). Na Kraví Hoře stojí taktéž dřevěná rozhledna s panoramatickým výhledem. Uvidíte z ní Velké Pavlovice, Vrbice a vrch Děvín.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Rustikal ***

“Hotel Rustikal *** nás srdečně přivítal na jižní Moravě, která je vyhlášená svou přátelskou a veselou atmosférou. Skutečně tomu tak je a personál i prostory hotelu tento dojem jen umocnily. Kvalitně se tu najíte, vyspíte a zajímavé vyžití v okolí nemá konce. Výborné čerstvé potraviny a nápoje jsou samozřejmostí. Součástí hotelu je i bowling a pivovar, takže není určený jen pro vinařské zájezdy, najde se tu zkrátka něco pro každého.”


👍 Pobyt v Hotelu Rustikal *** byl osobně ověřen Jozefem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet