Vydejte se na jižní Moravu a ubytujte se v Hustopečích. Můžete tak ochutnat nejen skvělé jihomoravské víno, ale také mandlový likér, který se vyrábí z plodů místních mandloňových sadů. Při dobrém načasování si můžete užít i procházku mezi rozkvetlými mandloněmi. Ubytováni budete v Hotelu Rustikal ***, kde na vás čekají komfortní pokoje a snídaně či polopenze. Doporučujeme také ochutnat lokální vína v rodinném vinařství, které najdete přímo v hotelu.

O ubytování

Hotel Rustikal *** se nachází v malebné jihomoravské vinařské obci Hustopeče. Na nedalekém náměstí (500 m) stojí moderní chrám sv. Václava a sv. Anežky České a krásná novorenesanční radnice. K návštěvě zde láká také Městské muzeum a galerie se zajímavou expozicí o místní oblasti a vinařské tradici. Na nádvoří muzea zaujme pískovcová socha kvasinky vinné, která je největší uměleckou zvětšeninou živého organismu na našem území.

Překrásný výhled na Hustopeče a krajinou posetou vinicemi se vám naskytne z Mandloňové rozhledny (2 km). Snadno se na ni dostanete po naučné mandloňové stezce, která vede skrz největší mandloňový sad ve střední Evropě. Za vodními radovánkami vyrazte v létě k nedaleké Novomlýnské nádrži (10 km), po celý rok je v provozu oblíbený Aqualand Moravia (20 km). Mezi oblíbené výletní cíle v okolí patří i Lednicko-valtický areál (25 km) s překrásným zámkem, město Mikulov (24 km) či Muzeum vinařství v blízkých Vranovicích (14 km).

Kde budete spát?

Těšte se na ubytování v moderním, útulně zařízeném pokoji s vlastní koupelnou se sprchovým koutem nebo vanou. K vybavení patří pohodlné postele, psací stůl s židlí LCD televize a minibar, některé z pokojů mají klimatizaci.

  • Dvoulůžkový pokoj měří 16 m² a je vybavený manželskou postelí nebo 2 oddělenými jednolůžky.

  • Třílůžkový pokoj o ploše 16 m² zahrnuje 3 samostatná jednolůžka nebo manželskou postel a oddělené lůžko.

  • Čtyřlůžkový pokoj je velký 32 m² a vybavený 4 postelemi (mohou být spojené do dvoulůžka).

Na čem si pochutnáte?

Ve stylové restauraci si pochutnáte především na specialitách české a evropské kuchyně. V létě zve k posezení také zahrádka pod pergolou, zastíněná vinnou révou. Během pobytu navíc budete mít jedinečnou příležitost ochutnat znamenitá místní suchá vína v hotelové restauraci, vinárně, případně během letních měsíců přímo ve vinařství.

Něco navíc

Součástí hotelového komplexu je vinařství Rustikal, které vzniklo v roce 2007 z rodinné tradice a osobní vášně majitele. Během pobytu tak budete mít jedinečnou příležitost ochutnat znamenitá místní suchá vína v hotelové restauraci, vinárně, případně během letních měsíců přímo ve vinařství.

K večerní zábavě skvěle poslouží dvě dráhy na bowling, kulečník, šipky a fotbálek.

Hotel Rustikal ***

Hotel Rustikal ***

Na hradbách 5 , Hustopeče
Česká republika

Provozuje společnost:
RUSTIKAL, s.r.o. IČ: 26291495


775565760

info@rustikal.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Půjčovna kol
Konferenční místnost
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Vzdálenost od jezera
10 km
Zastávka
0,6 km
Aquapark
20 km

Tipy na výlet

Hustopeče

Hustopeče Tip na výlet

Hustopeče jsou krásné město v samém srdci jižní Moravy, leží mezi Brnem a Břeclaví. Oblíbené jsou především u milovníků vína, cykloturistiky a mandlí. Právě těmi je toto městečko proslulé. Najdete zde totiž unikátní mandloňové sady i mandlárnu, kde se připravují dobroty a likéry z mandlí.

Vydejte se na procházku centrem města, kde najdete radnici z roku 1906, Morový sloup z roku 1736 a ještě o něco starší kamennou roubenou kašnu (1595). Nechybí ani pozdně gotický kostel či měšťanský dům z 16. století, který se nazývá Dům U Synků.

Nevynechejte ani procházku do mandloňových sadů nebo populární rozhlednu. Po výletě poseďte v jedné z cukráren, restaurací, anebo vinném sklípku.

Více informací
Mandloňové sady a rozhledna
Mandloňové sady a rozhledna
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia
Zámek Mikulov
Zámek Mikulov