Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v Mariánských Lázních v Hotelu Richard ****

Vydejte se spolu s Veronikou, členkou našeho Travelking týmu, do Mariánských Lázní. Konkrétně do Hotelu Richard ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze lázeňského pobytu v Mariánských Lázních v Hotelu Richard ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 1.4.2022 - 3.4.2022
  • Ubytovány jsme byly v: Hotelu Richard ****
  • Lokalita ubytování jsou: Mariánské Lázně
  • Cestovala jsem s: Kamarádkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Vlakem a autobusem

Kam a jak jsme jely?

S kamarádkou jsme se rozhodly vypravit se na wellness víkend do Mariánských Lázní. Cílem naší cesty byl Hotel Richard ****. Vyrážely jsme ze Znojma a dopravovaly jsme se autobusem v kombinaci s vlakem. Autobusem jsme dojely do Prahy, odtud jsme pak pokračovaly přímým vlakem do Mariánských Lázní. Cesta byla dlouhá, ale né úplně nekonečná. Sice jsme musely vstávat velmi brzy ráno, ale po zhruba 6 hodinách jsme se konečně dostaly na místo. Samozřejmě pokud máte možnost cestovat autem, určitě bych doporučila tuto variantu, která bude jistě pohodlnější a rychlejší. U hotelu se dá navíc za poplatek zaparkovat, stačí si předem poptat venkovní parkování za 150 Kč/noc či místo v garáži za 200 Kč/noc. Nevýhodou však je nedostatek parkovacích míst. Z 8 míst jsou totiž jen 4 před hotelem, ze 3 garážových stání se využívají jen 2, protože třetí nemá dobrou dostupnost. Pokud tedy zákazník nemá štěstí na parkování u hotelu, musí využít vzdálenější parkoviště (600 m od hotelu).

Kde jsme se ubytovaly?

Hotel Richard **** leží v centru Mariánských Lázní v blízkosti hlavních turistických atrakcí, jako je Kolonáda Maxima Gorkého či Zpívající fontána. Můžete si tu vychutnat různé prameny, například Křížový, Rudolfův nebo Karolínin. Asi 3 km od hotelu se pak nachází další lákadla - rozhledna Hamelika a Park miniatur Boheminium.

Ubytovány jsme byly v moc pěkném pokoji v barokním stylu laděném do zlaté a modré barvy. Postel byla opravdu velká a pohodlná, z okna jsme měly výhled na lesík. Nechyběla ani lednička, ale byla prázdná s informací, že pokud si přejeme minibar doplnit, máme informovat recepci, což bylo trošku zvláštní. Na chodbě se nacházela také skříň s trezorem (ale klíč od něj jsme v pokoji nenašly). Koupelna byla také vyhovující a čistá. Jedinou chybkou bylo vrzající prkénko na WC. Během našeho pobytu zrovna sněžilo, takže nám v pokoji bylo příjemně teplo a útulno.

Potěšil nás také welcome drink v podobě Becherovky.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Součástí pobytu byla polopenze zahrnující snídaně a večeře, k tomu také obědový snack. Snídaně byly dostatečně bohaté a byla tu vajíčka, párky, různé salámy, sýry, celozrnné pečivo či sladké džemy. Chyběla nám tu však zelenina. Na pití jsme si mohly vybrat kávičku, čaj i různé džusy. Součástí obědového snacku byla polévka, pečivo a variace salátů.

Večeře měla mít 4 chody - předkrm, polévku, hlavní chod a dezert. Uvedeno bylo, že hlavní chod bude možné vybrat ze 4 možností, ve skutečnosti bylo na výběr ze 3 možností. To by nevadilo, ale minusem je, že se nedal vybrat vegetariánský pokrm. Celkově však jídla byla vynikající a opravdu jsme si pochutnaly. Nápoje k večeři nejsou v ceně a doobjednávají se za příplatek. Vytkla bych, že na stolech bylo papírové prostírání nikoli ubrus a příbor nebyl z jednoho setu, každá jsme měly jiné vidličky, nože a lžíce, což se do 4* úplně nehodí.

Jak jsme se najedly v okolí?

Na stravování se mimo hotel jsme neměly příliš času. Ochutnaly jsme ale pivo z malého regionálního pivovar Kronl.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

V ceně balíčku je neomezený vstup do menšího plaveckého bazénu a vířivky, za příplatek pak lze využít i saunu. Bazén měl 28 °C, vířivka pak příjemných 35,5 °C. Ve wellness centru se nachází šatna a převlékárna, kde se můžete obléct do plavek, pokud se vám nechce jít z pokoje rovnou v županu. Každé úterý je bazén zavřený z důvodu údržby.

Využily jsme také fitness centrum, které bylo dostatečně prostorné a nacházely se zde různé posilovací stroje, a to i na cvičení s vlastní váhou.

Jaké byly léčebné procedury?

V balíčku jsme dále měly dvě procedury - parafínový zábal a plynovou obálku. Obě procedury byly moc příjemné. Během parafínového zábalu jsme nořily ruce do jakoby teplého vosku (parafínu), který nám ruce zcela obalil. Potom jsme měly ruce na 15 minut zabalené v ručníku, dokud parafín netvrdl a následně se oloupal. Plynová obálka pak zahrnovala "obléknutí" do modrého pytle, který paní sestřička napustila plynem. Tato procedura měla relaxační charakter a je vhodná na řešení problémů s krevním oběhem, ženskými a kožními problémy.

Hoteloví hosté si za poplatek mohou doobjednat také další procedury - elektroléčbu, uhličitou či perličkovou koupel, anebo využít manikúru a pedikúru.

Kam se vydat na výlet?

  • Při návštěvě Mariánských Lázní se vyplatí projít se k Rozhledně Hamelika, která je od hotelu vzdálená 3 km. Vede na ní zhruba 100 schodů a nabízí krásný výhled na celé město.
  • Parádní je také Park miniatur Boheminium taktéž vzdálený 3 km. Najdete tu vystavené různé miniatury hradů, zámků, mostů a dalších památek z celého Česka.
  • Povinností pro nás také byla procházka po místní Kolonádě Maxima Gorkého a ke Zpívající fontáně. Můžete si zde zakoupit chutné lázeňské oplatky - na výběr jsou 4 druhy a nechybí ani výhodná nabídka, pokud si koupíte 7 balení, tak 8. dostanete zdarma. :)
  • V letní sezóně bychom se určitě nechaly zlákat také Zámkem Kynžvart (15 km) a hradem Loket (15 km). Bohužel v době naší návštěvy ještě nebylo otevřeno.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Richard ****

“Pobyt se nesl v příjemném duchu. Pokoj byl krásný, polopenze chutná a byly jsme s ní spokojené. Personál byl velmi milý, především paní recepční, pan číšník a vrchní sestra. Wellness bylo menší, ale dostačující a užily jsme si také procedury. Co se týče parkování, není tu příliš míst, proto je nutná rezervace předem (z 8 parkovacích míst jsou jen 4 u hotelu, další jsou pak už vzdálenější). Příroda v Mariánských Lázních a okolí je moc pěkná, jen škoda, že zrovna nasněžilo. Během hezkého počasí bychom si ji určitě užily více. Skvělým zážitkem pro mě byla ochutnávka místního piva z minipivovaru.”


👍 Pobyt v Hotelu Richard **** byl osobně ověřen Veronikou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 16. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet