Chystáte se na lyže do Alp? Vyberte si to pravé středisko pro vás

Zimní Alpy každoročně lákají lyžaře do stovek středisek, která slibují perfektní dovolenou na horách. Které z nich vybrat? Čtěte nás výběr středisek pro rodiny s dětmi i odvážlivce vyhledávající pouze extrémní adrenalin.
Chystáte se na lyže do Alp? Vyberte si to pravé středisko pro vás

Zimní dovolenou v Alpách si užijí lyžaři všech úrovní i rodiny s dětmi. Které lyžařské areály zaručují dokonalou zimní dovolenou?

Lyžař na sjezdovce

Středisko nejblíže k nám - Lackenhof am Ötscher

Lyžování v Alpách stihnete i za jeden víkend - stačí si jen zvolit správný skiareál. Navštivte například rakouské lyžařské středisko Lackenhof am Ötscher, které je od českých hranic vzdálené jen 2,5 hodiny autem. Vždy skvěle upravených 19 km sjezdovek si pochvalují rodiny s dětmi i ostřílení lyžaři. Svahy Malého a Velkého Ötscheru můžete projet po kratších modrých tratích vhodných pro začátečníky. Pokud toužíte po pořádném dobrodružství, vyjeďte čtyřsedačkovou lanovkou do výstupní stanice Ötscherbahn a vydejte se po červené sjezdovce, nebo rovnou po strmé černé s klesáním 485 výškových metrů.

Ideální pobyt v okolí: Pension Sun


Muž v termálech

Skigastein - středisko pro milovníky sportu i relaxu v termálech

Toužíte se přes den prohánět po čerstvě upravených horských svazích a po večerech relaxovat v termální vodě? Pak je lyžování ve středisku Skigastein přesně to, co hledáte. Na celkem 200 km sjezdovek ve 4 střediscích se drží sníh až do pozdního května. Členité prostředí vrchů Stubnerkogel skrývá množství červených a černých sjezdovek, ale na své si přijdou i fanoušci modře značených tras. Skvělý den zakončete například v oblíbeném lázeňském městečku Bad Gastein přímo pod střediskem, kde objevíte termální lázně, blahodárné wellness i množství okouzlujících restaurací, kde můžete ochutnat místní speciality.

Ideální pobyt v blízkosti: CESTA GRAND Aktivhotel & Spa ****superior


Snowboardista na kopci

Ve ski areálu Civetta si užijete soukromí

Lyžovačku v Alpách si chtějí každoročně užít tisíce lidí. Vyberte si proto ta střediska, kde si užijete jízdu v krásně širokých a především nikým nerušených obloucích. Jedním z nich je italský skiareál z komplexu Dolomiti Superski - Civetta. Návštěvníci si středisko pochvalují hlavně pro příkladně upravený manšestrový svah, který na vás počká i bez brzkého ranního vstávání a pro mírně náročné modré a červené sjezdovky, které téměř nepřekračují výšku 2 000 m n. m. Při lyžování si vychutnáte i pohled na okolní romantické vesničky vklíněné mezi mohutnými horami a lesy.


Dítě na sjezdovce

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental patří rodinám s dětmi

Čekají vaše děti první nesmělé obloučky na lyžích? Dopřejte jim je v nejpřátelštějším středisku k dětem, jaké v rakouských Alpách najdete. Lyžařská oblast SkiWelt Wilder Kaiser Brixental dlouhodobě vyhrává u rodičů na plné čáře nejen pro nespočet služeb, které rodinám poskytuje. Nadchnou vás moderní sedačkové a kabinové lanovky i široké sjezdovky s mírným sklonem, kde se o bezpečnost dětí rozhodně nemusíte bát. Kromě 290 km sjezdovek se mohou vyřádit i ve vlastním světě v zóně "Kinder-SkiWelt" či ve čtyřech lyžařských zábavních parcích. Pokud si na výuku lyžování netroufáte, svěřte děti zkušeným instruktorům v jedné z místních 22 lyžařských škol určených pro děti různého věku i lyžařské úrovně. Skvělý den v horách doporučujeme dospělým zakončit posezením ve vesničce ALPENIGLU® Dorf v Hochbrixenu s ledovou výstavou a cool barem.

Ideální pobyt v blízkosti: Hotel Standlhof ***


Hora Kronplatz

Hora Kronplatz - výzva pro opravdové dobrodruhy

Jedno z nejlepších alpských lyžařských středisek najdete na hoře Kronplatz v jižním Tyrolsku. Většina vleků a lanovek směřuje na její vrchol, lyžaři se ale ze stanic rozjíždějí do různých stran, díky čemuž sjezdovky vůbec nejsou přeplněné a vy si užijete nezapomenutelnou lyžovačku bez davů. Středisko je díky množství bezpečnostních prvků a modrým sjezdovkám ideální pro děti, skvělou jízdu si tu pochvalují i ​​zkušení lyžaři na modrých a červených sjezdovkách. Pokud máte chuť na pořádnou dávku adrenalinu, vydejte se na černé sjezdovky Sylvester a Hernegg. Na každé je téměř 5 kilometrů dlouhý strmý úsek. Skutečnou výzvou pro zdatné lyžaře je také svah Piculin se sklonem až 72 %. Troufnete si?

Tip na výlet

Na vrcholu hory Kronplatz ve výšce 2 275 m n. m. najdete unikátní MMM Corones - Messnerovo horské muzeum. Za návrhem futuristické budovy zabudované do skály stojí světově uznávaná architektka Zaha Hadid. V muzeu si můžete prohlédnout unikátní památky horolezectví, které sesbíral horolezec Reinhold Messner a navíc vás odtud ohromí velkolepý panoramatický výhled na Zillertalské Alpy přes Ortler až po Dolomity.


MMM Corones

Nejen na freeridery čeká Tauplitz a ledovec Dachstein

Oblast Tauplitz je známá jako nejkrásnější místo rakouských Alp a také jako jedno z nejstarších lyžařských středisek ve Štýrsku. Dnes si zde můžete užít skvělou lyžovačku na 42 km sjezdovek všech náročností, které jsou obsluhovány 16 moderními lanovkami a vleky. Většina sjezdovek se nachází na jižních svazích, takže si nezapomeňte opalovací krém a brýle. Kromě snowboardistů a lyžařů všech zkušeností středisko přitahuje i nadšence freeridového lyžování - díky své výhodné poloze má Tauplitz dostatek přírodního a hlubokého sněhu vhodného pro jízdu v neupraveném terénu.

Ideální pobyt v blízkosti: Sporthotel Dachstein West

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Rakousko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet