Utečte od starostí a povinností do klidné přírody. V Maringotce Za Trnkou budete mít vše, co k pohodovému pobytu potřebujete. Útulné ubytování, dostatek soukromí a venkovní posezení s přenosným ohništěm. Chybět nebude ani bohatá snídaně v piknikovém koši, na kterou se budete moct těšit každé ráno. V okolí najdete spoustu atraktivních míst, z nichž vynikají hrady Točník a Žebrák.

O ubytování

Hledáte místo pro útěk z města? Pak je Maringotka Za Trnkou přesně pro vás. Najdete ji ukrytou v tiché a klidné přírodě u hradů Točník a Žebrák na pomezí křivoklátských a brdských lesů. Ubytování uprostřed krásné krajiny vám nabídne možnost uprchnout před každodenním stresem a odpočinout si na místě s výjimečnou energií.

Romantický budníček se nachází uprostřed přírody, která vám poskytne útulný úkryt před civilizací. V okolí čeká na vaši návštěvu celá řada zajímavostí. Největšími lákadly jsou dva hrady – Točník a Žebrák, na které budete mít výhled přímo z vašeho ubytování. Vydejte se tyto staré pevnosti pořádně prozkoumat a užít si panoramatické výhledy z jejich hradeb.

Na hradě Točník (2,5 km) si prohlédněte expozici typologie hradní architektury a 4. a 5. patro Královského paláce. Pod hradem se stavte v nově rekonstruovaném medvědíně (2,7 km), které je domovem hradních medvědů Martina a Agáty. V toulkách historií pokračujte na hrad Žebrák (1,9 km) s vysokou okrouhlou věží, který si oblíbil Václav IV.

Z okolních výletů si nenechte ujít zámek Zbiroh nebo město Hořovice (12,6 km), kde najdete půvabný zámek, dráhu pro motokáry a venkovní aquapark. Vykoupete se také přírodních koupalištích v Týčku (5,9 km) a Třenici (6 km), nebo v Pekelském rybníce (2 km).

Na Křivoklátsku i v brdských lesích máte mnoho příležitostí k delším túrám i kratším procházkám. Výchozím bodem je město Beroun (21 km), kde si prohlédnete Muzeum Českého krasu, medvědárium nebo rozhlednu Městská hora.

Kde budete spát?

Ubytujete se uprostřed tiché přírody v útulné maringotce, která poskytne dostatek komfortu a soukromí dvěma osobám. Dřevěný interiér je zařízený manželskou postelí, kuchyňským koutkem a plynovým topením. Ve venkovních prostorách vám bude k dispozici pohodlný dřevěný nábytek a toaleta s tradičním srdíčkem na dveřích.

Do maringotky není zavedena elektřina, najdete tu však výkonnou powerbanku pro dobití vaší elektroniky. Chybět vám nebude kuchyňské vybavení, včetně plynového vařiče, ešusu, kotlíku, náčiní ke grilování a přenosného venkovního ohniště. Připravená pro vás bude i zásoba pitné vody, suroviny jako čaj a káva nebo palivové dřevo.

Na čem si pochutnáte?

Nejlepší způsob, jak začít den, je bohatá snídaně! Nepřijdete o ni ani při ubytování v maringotce. Piknikový koš s královskou snídaní se spoustou domácích dobrot vám na ubytování přinesou v kteroukoliv ranní hodinu.

Maringotka Za trnkou

Maringotka Za trnkou

Točník , Točník
Česká republika

Provozuje společnost:
Klára Beránková IČ: 02191466


+420601090957

info@zatrnkou.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
2,8 km
Vzdálenost od lázní
44,3 km
Zastávka
1,8 km

Tipy na výlet

Hrad Točník

Hrad Točník Tip na výlet

Chcete se ponořit do tajemných středověkých příběhů? Vydejte se na hrad Točník, který se vypíná na vrcholku kopce s nádherným výhledem na okolní lesy. Král Václav IV. ho nechal postavit koncem 14. století na Zámeckém vrchu nedaleko Berouna, kde měl mít obrannou funkci. Na hradě se později vystřídalo několik majitelů z řad šlechty, od dob renesance však začal pustnout. Dnes se kromě hradeb částečně zachovaly i dva paláce, z nichž jeden dříve ukrýval největší hradní sál v Čechách.

Na prohídku hradu se můžete vydat buď sami s mapou a brožurkou s informacemi, nebo společně s průvodcem, který vás zasvětí do historie pevnosti a jejího bezprostředního okolí. Komentované prohlídky však neprobíhají každý den, proto se o možnostech informujte na oficiálním webu hradu. Váš výlet do minulosti nemusí končit návštěvou Točníku, o kousek dál najdete další zříceninu –⁠⁠⁠⁠⁠ Žebrák.

Více informací
Přírodní rezervace Skryjská jezírka
Přírodní rezervace Skryjská jezírka
Zámek Zbiroh
Zámek Zbiroh
CHKO Křivoklátsko
CHKO Křivoklátsko