Na Šumavě je prima, přesvědčte se o tom i vy. Pokud chcete prožít pobyt trochu netradičně, zvolte si ubytování na Statku Novosedly, kde se bude líbit dětem i dospělým. Zatímco se děti budou bavit na trampolíně, pískovišti, klouzačce či houpačce, rodiče si mohou užít grilování či uzení. Jako dárek na vás čeká také láhev vína a nemine vás ani chutná polopenze. K Lipnu i do Českého Krumlova to budete mít zhruba 10 minut autem.

O ubytování

Statek Novosedly najdete v klidné pošumavské krajině nedaleko Českého Krumlova. Užijete si zde nerušený odpočinek i výlety na spoustu atraktivních míst.

V nedaleké obci Kájov se nachází překrásný poutní kostel (1,4 km) a vede tudy několik turistických a cyklistických tras. Po značených trasách se dostanete třeba do Českého Krumlova (6 km), jehož starobylé centrum patří mezi památky UNESCO a jeho dominantou je nádherný hrad a zámek Český Krumlov s vyhlídkovou věží (7 km).

Dále se zde můžete procházet nádhernou zahradou letohrádku Bellarie (8 km), navštívit zajímavá muzea (regionální, voskových figurín, divadelních loutek a další), nebo absolvovat exkurzi do grafitového dolu (5 km). Nádherné výhledy na Český Krumlov budete mít z vyhlídky Křížový vrch (9 km). Dalšími oblíbenými turistickými cíli jsou zřícenina hradu Dívčí kámen (22 km) a Stezka v korunami stromů Lipno (25 km).

Mnoho možností vyžití po celý rok nabízí vodní nádrž Lipno (15 km). V létě si zde užijete parádní koupání i vodní sporty. V zimě si zase užijete lyžování ve Skiparku Frymburk (22 km) a Skiareálu Lipno (27 km).

Kde budete spát?

Ubytováni budete v komfortně zařízeném dvoulůžkovém pokoji s manželskou postelí, vlastní koupelnou se sprchovým koutem a WiFi připojením. Zvolit můžete také variantu s terasou. Do pokoje je možné přidat přistýlku, a ubytuje tak až 3 osoby.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci s letní zahrádkou na vás bude každé ráno čekat bohatá bufetová snídaně. Večeře mají formu tříchodového menu. Za příznivého počasí mohou hosté na krásném dvorku s posezením využívat gril s udírnou.

Cestujete s dětmi?

Na děti zde čeká spousta zábavy! Na zahradě je k dispozici trampolína, pískoviště, klouzačka, houpačky i letní bazének. Malí i velcí si mohou zahrát stolní tenis a za nepříznivého počasí je možné zapůjčit deskové hry.

Statek Novosedly

Statek Novosedly

Novosedly 3 , Novosedly (Kájov)
Česká republika

Provozuje společnost:
Mgr. Danuše Boušková Hajná IČ: 19155051


+420 607 625 177

stateknovosedly@email.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 100 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Restaurace
Dětský koutek
Dětské hřiště

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
9,7 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
15,6 km
Běžkování
15 km

Tipy na výlet

Český Krumlov (UNESCO)

Český Krumlov (UNESCO) Tip na výlet

Český Krumlov je perla Jižních Čech a po právu také jedno z nejnavštěvovanějších míst u nás. Romantické městečko s bohatou historií i impozantním zámkem se nachází na řece Vltavě, která dodává celému místu skutečně pohádkovou atmosféru. V centru i na nábřeží na vás čekají historické budovy, výborné restaurace, dobové obchůdky a především spousta kulturního vyžití. Celá oblast, která je nazývána "Branou Šumavy" je od roku 1992 zapsána na seznam UNESCO.

Co nevynechat při návštěvě Českého Krumlova?

  • Státní hrad a zámek Český Krumlov
  • Zámeckou zahradu s otáčivým hledištěm
  • Zámeckou věž
  • Navštivte také Muzeum voskových figurín, 3D muzeum, Egon Schiele Art Centrum, Kostel sv. Víta nebo místní pivovar.

Mezi nejvýznamnější kulturní akce patří Mezinárodní hudební festival Český krumlov nebo Festival barokních umění.

Více informací
Vodní nádrž Lipno
Vodní nádrž Lipno
Aquaworld Lipno
Aquaworld Lipno
Zámek Český Krumlov (UNESCO)
Zámek Český Krumlov (UNESCO)