Obec Sedlec-Prčice, která se nachází ve Středočeském kraji a jen kousek od hranice s Jihočeským krajem je ideálním výchozím bodem na výlety, turistiky i cyklistiku. Vydejte se třeba k vodním nádrži Slapy či Orlík, do historického Tábora, na zámky Orlík a Konopiště či na hrad Zvíkov. Ubytujte se v retro Penzionu Dalmo, který má rodinnou atmosféru, účelně vybavené pokoje a v létě také venkovní bazén! V ceně jsou i snídaně formou bufetu.

O ubytování

Penzion Dalmo se nachází ve středočeské obci Sedlec-Prčice. Těšte se na ubytování s příjemnou rodinnou atmosférou a pestré možnosti sportovního vyžití i výletů.

S dějinami i současností města se dozvíte na naučné stezce Od Vítkovské růže k zázračnému prameni (200 m) či při návštěvě nedalekého muzea rodu Vítkovců (400 m). Pěkným cílem pro celodenní výlet je město Tábor (25 km), kde můžete obdivovat nádherné historické centrum a navštívit Husitské muzeum27 km) či zoologickou zahradu. Zajímavým zpestřením je také exkurze do středověkého podzemí. Pro milovníky sladkostí je zde muzeum čokolády a marcipánu (27 km), pro rodiny s dětmi zase muzeum Lega. V malebném městě Bechyně (30 km) láká k návštěvě zámek a lázeňský areál s jednou z nejstarších tradic na našem území.

Pouze 3 km od penzionu leží sportovní areál Monínec s bohatou nabídkou vyžití po celý rok. Jeho součástí je bikepark, golfové hřiště, koupaliště či koňská farma. V zimě si zde můžete zalyžovat na sjezdovkách ski areálu.

Kde budete spát?

Ubytováni budete v útulném dvoulůžkovém pokoji s vlastní koupelnou. K vybavení pokoje patří WiFi připojení, televize a psací stůl se židlemi.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno si pochutnáte na snídani ve formě bufetu. K dispozici mají hosté také zastřešený gril s posezením.

Něco navíc

Součástí penzionu je rozlehlý sportovní areál s venkovním bazénem, multifunkčním hřištěm a posilovnou. Najdete zde také zázemí pro minigolf, squash a stolní tenis.

Penzion Dalmo

Penzion Dalmo

Malá 46 , Sedlec-Prčice
Česká republika

728851479

pension.dalmo@seznam.cz

Check In
12:00 - 20:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
28 km
Vzdálenost od jezera
33 km
Zastávka
0,2 km
Sjezdovka
3 km

Tipy na výlet

Tábor

TáborTip na výlet

Žádné město není tak spojeno s husitským hnutím jako Tábor. Město bylo založeno husity v roce 1420 a sloužilo jako základna jejich vojsku. Dnes se můžete vydat na procházku historickým centrem a především na Žižkově náměstí obdivovat zdobené štíty měšťanských domů. Uprostřed náměstí se vyjímá renesanční kašna a pomník Jana Žižky z Trocnova. Táborská radnice patří k nejvýznamnějším památkám pozdní gotiky u nás.

Co navštívit v Táboře?

  • Podzemní chodby
  • ZOO Tábor
  • Muzeum čokolády a marcipánu
  • Nevynechejte ani botanickou zahradu, Husitské muzeum, věž Kotnov s přilehlou Bechyňskou bránou, Muzeum Lega nebo Rozhlednu Hýlačku.

K přírodním zajímavostem patří nádrž Jordán s Jordánským vodopádem a Geologická expozice Pod Klokoty

Více informací
Orlická přehrada
Orlická přehrada
Vodní nádrž Slapy
Vodní nádrž Slapy
Zámek Orlík nad Vltavou
Zámek Orlík nad Vltavou