Vydejte se do největšího vodního světa v Evropě, kterým je Therme Erding Aquapark u Mnichova

Therme Erding je největší komplex termálních lázní a vodních světů v Evropě. V areálu naleznete ohromující krytý aquapark s nejdelším uzavřeným tobogánem na světě, wellness i lázně s termálními prameny a saunami. Vodomilci jistě ocení 40 různých bazénů.
Vydejte se do největšího vodního světa v Evropě, kterým je Therme Erding Aquapark u Mnichova

O aquaparku Therme Erding

Aquapark Therme Erding je největší komplex termálních lázní a vodních světů v Evropě. Nachází se pouhých 30 minut jízdy od Mnichova a od českých hranic je vzdálen zhruba 2,5 hodiny jízdy autem. Therme Erding má rozlohu 180 000 m² a je rozdělen na několik vnitřních a venkovních částí. V areálu naleznete jeden z největších krytých aquaparků v Evropě, wellness a lázně s termálními prameny. Během dne plného zábavy se můžete občerstvit v nejrůznějších barech a restauracích. Celkem zde naleznete 35 saun a parních lázní, 27 skluzavek včetně jedné s virtuální realitou a 40 nejrůznějších bazénů** a ozdravných lázní. Pokud máte rádi vodní radovánky, jsme si zcela jistí, že vás Therme Erding nadchne.

Co všechno zažijete?

Galaxy Slide World a Water Park

Jak jsme již zmínili, součástí komplexu je jeden z největších aquaparků na světě. Je jím Galaxy Slide World, který nabízí neskutečných 27 skluzavek a tobogánů o celkové délce 2 700 metrů. Tyto atrakce jsou rozděleny do tří kategorií, a to Family, Action a Xtreme.

V rámci Xtreme mohou návštěvníci zažít hned čtyři nezapomenutelné zážitky. Ačkoliv skluzavka Kamikaze padá pod úhlem 60° a je to vždy pořádná jízda, rekordy padají na vodní dráze X-Treme Faser, kde to sviští rychlostí až 72 km/h. Pokud máte rádi létání, doporučujeme vám tzv. Vysoký let. Jedná se o vodní rampu dlouhou 32 m s převýšením 12 m, která vám dopomůže k „rozletu“. Poslední atrakce v této kategorii je 180 metrů dlouhá skluzavka Velká vlna, která nabízí zážitek jako na horské dráze.

V kategorii Action najdete 11 atrakcí. Nejpůsobivější je rozhodně Magické oko – nejdelší uzavřený tobogán na světě. Trasa je dlouhá impozantních 360 metrů a jedna jízda trvá několik minut. Pro soutěživé návštěvníky je zde dvojitá skluzavka, ve které je možné závodit. Kategorie Action dále disponuje divokou řekou se 7metrovým převýšením a nově i VR tobogánem, kde si sami vyberete, jakým světem budete za pomocí technologie virtuální reality proplouvat. Velmi oblíbená je také 6 metrů široká vlnitá klouzačka.

Pro nejmenší je určena kategorie Family. Jedná se převážně o pohodové klouzačky, kde si zábavu užijí děti i dospělí.

Wave Pool a Tropical Spa

Komplex ležící kolem termálního pramene nabízí také zážitky pro milovníky lázeňství a relaxace. Na své si přijdou všichni vyznavači odpočinku i jedinci trpící revmatismem a kožními problémy.

Na výběr je z šesti ozdravných koupelí. Navštivte například Fontánu mládí s blahodárnými účinky na tělo i mysl nebo termální vany s vysokým obsahem síry a fluoridu, které uleví lidem s problémy oběhového systému.

Součástí sekce Wave Pool je sedm bazénů a vířivek s termální vodou. Pro neposedné jedince je připraven zážitkový bazén s různou intenzitou vln a divoká řeka. Chvíle příjemného odpočinku si můžete dopřát na masážních a perličkových sedátkách.

VitalityOasis a Spa Area se saunami

Sauny jsou samozřejmostí každého wellness centra a Therme Erding není výjimkou. Na seanci se můžete posadit v pohodlných římských saunách a parních lázních nebo v tematické sauně s panoramatem džungle. Pro uklidnění mysli je zde Dům meditace s relaxační hudbou a vybavením z měkkých přírodních materiálů.

V části Spa leží několik bazénů s teplou mineralizovanou vodou, vířivky a bublinkové koupele. Ke zchlazení skvěle poslouží přírodní bazének.

Ve VitalityOasis rostou opravdové palmy, což vytváří dokonalé prostředí pro nerušené relaxování.

Jídlo a pití

Obrovský park nabízí širokou a pestrou nabídku občerstvení. Záleží jen na vás, zda dáte přednost fast foodu nebo ochutnáte například currywurst či další klasiky tradiční německé kuchyně. Samozřejmostí jsou i velké restaurační zóny, kde můžete v klidu posedět u oběda nebo večeře.

Pití si lze dopřát v několika tematických barech. Na nápojovém lístku najdete vše od čajů a kávy přes pivo a víno až po lahodné koktejly.

Jak se do aquaparku dostanete?

Pokud budete cestovat autem, nejrychlejší trasa vede z Mnichova. Jeďte po dálnici A94 a sjeďte na silnici číslo 2580. Poté se dejte po silnici Werndlfing – ta vede až do cíle.

Nejkratší trasa od českých hranic vede po dálnici B12 s odbočením na silnici číslo 2622 a poté po dálnici E56. U města Deggendorf pak pokračujte po silnici E53, a nakonec sjeďte na silnici číslo 2580 a Werndlfing.

Therme Erding vám bezpečně najdou navigace aplikací, jako jsou Google maps, mapy.cz nebo Waze.

Nedaleko komplexu se dále nachází vlaková stanice Atenerding vzdálená 1,5 km. Ve stanici zastavují vlaky linky S2 a můžete na ně nastoupit v Mnichově ze zastávek:

München-Riem, München-Berg am Laim, München Leuchtenbergring, Ostbahnhof, München Rosenheimer Platz, München Isarto, München Marienplatz, München Karlsplatz, München Hbf, Hackerbrücke, München Donnersbergerbrücke, Hirschgarten, Laim, München-Obermenzing, München-Untermenzing, München-Allach, München-Karlsfeld.

Jaká je otevírací doba?

Areál Therme Erding je rozčleněn do několika sekcí s různou otevírací dobou.

Water Park, VitalityOasis a Spa Area se saunami:

  • pondělí - pátek od 10:00 do 23:00 hodin
  • víkendy a svátky od 9:00 do 23:00 hodin

Galaxy Slide World:

  • pondělí - čtvrtek od 13:00 do 21:00 hodin
  • pátek od 13:00 do 23:00 hodin
  • soboty a svátky od 9:00 do 23:00 hodin.
  • neděle od 9:00 do 21:00 hodin.

Speciální otevírací doba:

  • 24.12. od 9:00 do 14:00 hodin
  • 25.12. od 11:00 do 23:00 hodin
  • 26.12. od 9:00 do 23:00 hodin
  • 31.12. od 9:00 do 17:00 hodin

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizováno: 29. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet