Playmobil FunPark: Místo nedaleko Norimberku, kde ožívají dětské fantazie

Playmobil FunPark je zábavní centrum inspirované populárními dětskými stavebnicemi. Atrakce jsou XXL variantami menších předloh a nadchnou každého malého stavitele i nejednoho dospělého. Vyrazte za zážitky na místo jako vystřižené z dětských snů!
Playmobil FunPark: Místo nedaleko Norimberku, kde ožívají dětské fantazie

O parku

Playmobil FunPark ležící u městečka Zirndorf přibližně 11 km od centra Norimberku zabírá úctyhodnou plochu 90 000 m². Vašeho malého stavitele či stavitelku určitě okouzlí, protože se rázem stane součástí svého oblíbeného hracího světa. Atrakce jsou laděny ve stylu stavebnic Playmobil, které jsou tady přivedeny k životu. Návštěva parku je tak doslova vtahující pro malé i velké.

Co všechno zažijete?

Areál nabízí spoustu tematických světů Playmobil ve formátu XXL. Mezi nejoblíbenější atrakce patří Action Park určený pro všechny generace. O zábavu dětí i dospělých se postarají stolní fotbálky a hokej, velké skákací balóny i trampolíny. Vaše štěstí i trpělivost prověří hra Člověče, nezlob se! v nadživotní velikosti.

Milovníci středověku si nesmí nechat ujít příležitost prozkoumat Rytířský hrad. Jeho útroby skrývají zrcadlovou síň, tajemná sklepení, trůnní sál i tajnou chodbu. Dominantou je 10metrová hradní věž poskytující nejlepší výhled široko daleko. Vaši udatnou ratolest lze také zapsat do dětských rytířských her a turnajů, během kterých se projeví dobrodružná povaha a statečnost.

Westernové městečko je stále plné zlatokopů, protože ve FunParku zlatá horečka nikdy nekončí. Mladí kovbojové a kovbojky budou hledat bohatství v dynamitovém tunelu nebo ve zlatém dole, který údajně oplývá vzácnými kovy a drahokamy. Po náročném rýžování je třeba znovu načerpat energii – k tomu vám pomohou hamburgery z občerstvení ve stylu Divokého západu.

Pozor! V parku to občas pořádně šplouchá. Každý suchozemec se může stát nebojácným kapitánem v Pirátském vodním světě. Objevte přilehlou lagunu nebo tajuplný vrak a zažijte honbu za pokladem. Ošlehaní mořští vlci si rádi vystřelí z vodního děla a proplují celé pirátské jezero skrz naskrz. Vodní radovánky nabízí také Království mořských víl s mnoha pestrobarevnými bazény, vodními hřišti, vodopády a vodními koly. K zapůjčení jsou i rafty a šlapadla. Nejmenší děti popustí uzdu své fantazie na velkém pískovišti.

Na nejvyšším vrcholu areálu uvázla Noemova archa. Ta vás vezme na poznávací plavbu dějinami.

Neobvyklé dobrodružství vás čeká ve Vědecké stanici v korunách stromů. Cesta k ní vede skrze několik stezek, ale výsledek stojí za to. Na dosah budete mít 4 metry vysokého Tyrannosaura Rexe a samičku Triceratopse s mládětem. Odvážní jedinci mohou po provazovém žebříku vylézt na vraní hnízdo ve výšce 8 metrů. Celý park je doslova prošpikovaný různými lezeckými stěnami, klouzačkami a prolézačkami. Zahrát si můžete také minigolf na rozlehlém hřišti a nezapomeňte podniknout okouzlující výpravu do Magické země pohádkových víl.

Policejní stanice naučí budoucí strážce zákona jak používat pouta a vysílačku. Zároveň si na své přijdou fandové rychlosti, protože se za budovou nachází závodní motokárový okruh.

Kryté zábavní město (HOB-Center) nabízí ikonické stavby světa Playmobil. Vikingská loď vyhlíží svého kapitána a Princeznin zámek chrání nejedno překvapení. Stojí zde další Rytířský hrad, a navíc i XXL verze stavebnice Městský život. Centrum je napojené na rozsáhlou vnitřní lezeckou oblast, kde si dáte pořádně do těla bez ohledu na počasí.

Občerstvení si dopřejete na pivní zahrádce, v rodinném bistru nebo u stánku s klobásami. V parku je několik občerstvovacích snack pointů, na jejichž menu najdete například hamburgery, párky v rohlíku, palačinky a další dobroty. V Tradiční hospůdce ochutnáte speciality německé kuchyně a ideálním místem pro sladkou tečku je Cafe-Bar s lahodnými dortíky a vynikající kávou. Samozřejmostí je výtečná zmrzlina ze stánku.

Co si odnesete?

V Playmobil FunParku sídlí obrovský obchod s produkty Playmobil. Součástí jeho sortimentu jsou veškeré dostupné stavebnice, hračky i jiné doplňky. Obchod funguje celoročně a prodává jedinečné suvenýry, které jinde nekoupíte.

Jak se do parku dostanete?

Pokud budete cestovat autem, nejrychlejší trasa vede z Norimberku. Stačí se napojit na silnici Rothenburger v centru a pak sjet přes ulici Zwickhauer na Brandstätterstraße, která vás dovede až do cíle.

Nejkratší trasa od českých hranic vede po dálnici A6 s odbočením na silnici A73 směrem na Fürth. Poté pokračujte po Südwesttangente a sjeďte na silnici Rothenburger. Odtud už vede stejná cesta jako z Norimberku.

Playmobil FunPark vám bezpečně najdou navigace aplikací, jako jsou Google maps, mapy.cz nebo Waze.

Nedaleko komplexu se dále nachází autobusová zastávka Zirndorf Bundesamt (0,9 km). Staví zde autobus č. 113, do kterého je možné nastoupit v Norimberku na zastávkách:

Nürnberg Rothenb./Sigmundstr., Nürnberg Clarsbacher Str., Nürnberg Züricher Str., Nürnberg Rothenburger/V.d.Tann-Str., Nürnberg Nürnberg Rothenburger Straße.

Ze zastávky Zirndorf Bundesamt jezdí také linka č. 151, která staví přímo před zábavním parkem.

Jaká je otevírací doba?

  • Obchod FunPark:

    • 27.3. 2023 - 12.9. 2023 od 9:00 do 19:00 hodin
    • 12.9. 2023 - 6.11. 2023 od 9:00 do 18:00 hodin
    • 6.11. 2023 - 25.3. 2024 od 10:00 do 18:00 hodin
  • Hlavní sezóna:

    • 27.3. 2023 - 12.9. 2023 od 9:00 do 19:00 hodin
    • 12.9. 2023 - 6.11. 2023 od 9:00 do 18:00 hodin

    -Provoz mezi hlavní a zimní sezónou:

    • 6.11. 2023 - 2.12. 2023 od 10:00 do 18:00 hodin
    • Otevřený je pouze obchod FunPark a lezecká oblast.
  • Zimní sezóna 2023:

    • Zavřeno

Co dalšího je dobré vědět?

  • Playmobil FunPark je bezbariérový. K dispozici je speciální mapa, na které jsou označené nejpohodlnější cesty pro návštěvníky na vozíčku. Zároveň vám kdykoli pomůže ochotný personál.

  • Pokud budete chtít využívat vodní atrakce, nezapomeňte si přibalit plavky a ručníky.

Autor článku:

Aktualizováno: 20. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet