Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa ****

Vydejte se spolu s Lukášem, členem Travelking týmu, do Maďarska. Konkrétně do Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa **** v Zalakarosu. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na pobyt do maďarského lázeňského města Zalakaros jsme vyrazili s partnerkou z Brna. Jeli jsme autem a cesta poměrně příjemně utíkala, dorazili jsme cca za 4 hodiny. Před cestou bylo nutné dokoupit slovenskou a maďarskou dálniční známku.

Jak to bylo s parkováním?

Pohodlně jsme zaparkovali na venkovním parkovišti před areálem hotelu. Je také možnost připlatit si za parkování přímo před hotelem nebo v kryté garáži, tu jsme ale nevyužili.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa **** jsme našli bez problémů, jde o velký hotelový komplex s venkovním koupalištěm přímo v centru města, takže jej jen tak nepřehlédnete. Ubytování jsme byli v prostornějším rodinném pokoji, který byl zařízený v typickém designu hotelu – moderním stylu s využitím pestrých barev a minimalistických tvarů.

V pokoji nám nic nechybělo, byl vybaven klimatizací, koupelnou se sprchovým koutem a toaletou, televizí, psacím stolem a posezením. Neměli jsme problém ani s WiFi připojením. Vzdušnost pokoji dodával balkon, ze kterého jsme měli hezký výhled do okolí.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Polopenze (snídaně a večeře) byla za mě úžasná. Ke spokojenosti mi stačí dostatečně pestrý výběr, a hlavně aby nechyběla míchaná vajíčka a opečená slanina. Pro přítelkyni už byla nabídka slabší, téměř v každém hotelu jí chybí sladká snídaně ve formě palačinek či lívanců. Celkově bych ale výběr slaných i sladkých pokrmů zhodnotil jako velmi dobrý. Také večeři jsme volili z bohatého menu. Každý večer byly jiné varianty jídel, tři druhy polévek, mnoho druhů masa, vegetariánské pokrmy aj.

Jak jsme se najedli v okolí?

Žádné restaurace v okolí jsme nenavštívili, stravovali jsme se pouze v hotelu, s výjimkou jednoho dne, kdy jsme si v termálech koupili klasickou maďarskou pochoutku – langoše. Stánek s nimi se nachází zhruba uprostřed lázeňského areálu a můžeme jej jednoznačně doporučit, langoše byly vynikající.

Jaké byly lázně v hotelu?

Hotel je přímo propojený se sousedními termálními lázněmi Zalakaros. Doslova stačí přejít chodbu v lobby a jste ve lázních. Obrovský lázeňský areál nabízí všechny možné druhy vnitřních i venkovních bazénů – od termálních s teplotou vody 34 - 36 °C přes plavecké a dětské až po bazény se slanou vodou a další.

Na aquaparcích a lázních mám nejraději tobogány. Otevřené byly dva vnitřní tobogány a několik menších venkovních a jízdu jsme si parádně užili, skvělý byl hlavně Black hole se světelnými efekty.

Neměli jsme příležitost vyzkoušet venkovní bazén s vlnobitím, který byl kvůli menšímu počtu návštěvníků uzavřený. Ve venkovním areálu jsou také různé nafukovací vodní atrakce, ani ty jsme ale neotestovali. Pobyt jsme absolvovali ještě před začátkem sezóny, v lázních proto bylo méně lidí a většinu z nich tvořili senioři, kteří využívali hlavně vnitřní bazény. O venkovní atrakce tak nebyl velký zájem.

Kam se vydat na výlet?

  • Město Zalakaros – Největším lákadlem města jsou samozřejmě termální lázně, kterých je zde hned několik, za návštěvu ale stojí také například eko park s uměle vytvořeným termálním jezerem, venkovním fitness centrem a naučnou stezkou, nebo lesopark s rozhlednou.

  • Malý Balaton – Toto chráněné území se pyšní především početnými koloniemi vodního ptactva a krásnou přírodou. Najdete tu ale i zábavní park Kalandozoo Zobor.

  • Buvolí rezervace u Balatonu – V rezervaci Kápolnapuszta žije nejpočetnější stádo buvolů v Maďarsku. Tato majestátní zvířata zde můžete z dálky pozorovat a dozvíte se i více o jejich historii a životě.

  • Město Hévíz – Pokud si najdete čas na delší výlet, určitě vyrazte do lázeňského města Hévíz. Tomu dominuje stejnojmenné termální jezero, největší svého druhu na světě. Přímo na jezeře jsou vystavěné krásné termální lázně, které stojí za to vyzkoušet.


Závěrečné hodnocení pobytu v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa ****

“Pobyt v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa **** byl jednoduše skvělý. Těšili jsme se hlavně na pořádný relax a to se nám splnilo – strávili jsme 2 dny v termálních lázních, zkoušeli různé atrakce, tobogány a bazény, popíjeli osvěžující drinky a zkrátka si užívali. V hotelu jsme se každé ráno posilnili výbornou snídaní a večer završili odpočinkový den bohatou večeří a sklenkou něčeho dobrého k pití. Hotel je příjemný a čistý, moderně vybavený a díky propojení s obrovskými termálními lázněmi je zde vždy co dělat. Celý pobyt byl úžasnou kombinací vynikajícího jídla, odpočinku, wellness a zážitků.”


👍 Pobyt v Park Inn by Radisson Zalakaros Resort Spa **** byl osobně ověřen Lukášem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 29. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet