Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Mariánských Lázních v Hotelu Flora *** s bazénem

Vydejte se spolu s Eliškou, členkou našeho Travelking týmu, do Mariánských Lázní. Konkrétně do Hotelu Flora ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Mariánských Lázních v Hotelu Flora *** s bazénem

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 6.10.2023 - 8.10.2023
  • Ubytovány jsme byly v: Hotelu Flora ***
  • Lokalita ubytování je: Mariánské Lázně
  • Cestovala jsem: S kamarádkou
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Veřejnou dopravou

Kam a jak jsme jeli?

Na prodloužený víkend do Mariánských Lázní jsme se s kamarádkou vydaly veřejnou dopravou. Navštívit tuto oblast pro nás bylo trochu zapeklité, protože bydlíme na samotném jihu Moravy, odkud sem není žádné přímé spojení. Po dlouhém dumání jsme zvolily cenově nejvýhodnější trasu; vlakem z Hodonína do Brna, poté Flixbusem do Karlových Varů a ve finále osobákem směr Mariánské Lázně.

Cesta veřejnou dopravou nám zabrala necelých 10 hodin a i se zpáteční jízdenkou nás každou vyšla na 900 Kč. Pokud jste také ze Slovácka a přemýšlíte, zda se do Mariánských lázní vydat autem, nebo veřejnou dopravou, doporučuji zvolit auto. Zkrátíte si tak cestu téměř na polovinu.

Kde jsme se ubytovali?

Po vystoupení na hlavním nádraží jsme se k Hotelu Flora *** dostaly snadno, trolejbusem č. 7. Od nejbližší zastávky je hotel vzdálený jen 2 minuty chůze, a nebyl tak žádný problém jej najít. Mile nás překvapila jeho lokalita – k nejbližší kolonádě je to opravdu jen kousek, a tak se v bezprostředním okolí hotelu nachází spousta stánků, kaváren, fontán a samozřejmě také lázeňský park s upravenými jezírky, stezkami a lavičkami. Daleko to není ani do přírody, jelikož hotel stojí v klidné lokalitě na okraji Mariánských Lázní.

Parkování v hotelovém dvoře je umožněno vzhledem k omezeným parkovacím místům za poplatek 300 Kč/den a je nutné požadavek uvést už při rezervaci pobytu.

Kvůli historickému významu této lokality je pochopitelné, že se zde nenacházejí žádné větší supermarkety, drogerie atp. Jedinou nevýhodu tak vidím v tom, že si za nákupem člověk musí zajet autobusem do jiné části města.

Po příchodu do vestibulu nás přivítala milá paní recepční, která nám podala všechny potřebné informace o ubytování, stravě i procedurách. V hotelu se nachází dva výtahy, což je k poměru hostů akorát. Pokoj byl trochu menší, ale čistý a moderně zařízený, s dostatkem úložného prostoru. Postel byla velká a příjemně se na ní spalo. Nejvíce mě na pokoji zaujalo velké francouzské okno s výhledem na okolní historické budovy. V koupelně se nachází sprchový kout, WC a jsou zde k dispozici ručníky a fén. Župan si můžete zapůjčit za příplatek na recepci.

Tip: Pokud si chcete z lázeňského města odvézt ručně vyráběné šperky, nemusíte kvůli tomu chodit daleko. Hned v přízemí hotelu stojí několik osvícených vitrín s luxusními náhrdelníky, které si můžete zakoupit.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Součástí našeho pobytového balíčku byla plná penze, která zahrnovala snídani formou bufetu, lehký oběd a servírované večeře. V areálu se nachází dvě restaurace, které jsou umístěné v 1. patře hotelu. My měly snídani i večeři v restauraci Rosa.

Snídaně se podávají od 7 do 10 hodin a hosté si mohou libovolně zvolit stůl. Výběr byl skromnější, ale pestrý – mohly jsme si vybrat z několika druhů cereálií, džemů, pomazánek, uzenin a sýrů, sladkého i klasického pečiva a ovoce. Nechyběl ani automat s několika druhy džusů či automat na kávu a čaj. Snídaně nás nasytila a připravila na celodenní obchůzky městem. Nejvíce jsem si pochutnala na makovém závinu s kávou. Jediné minus bych viděla v tom, že chybělo rostlinné mléko.

Večeře se podávaly v rozmezí 17:30 - 20:00 hodin. První den jsme hned po příchodu obdržely předkrm (zeleninový závin) a následně si mohly vybrat ze 4 hlavních jídel. Jedna varianta byla vždy „veggie“ – obvykle bývá vegetariánská, nicméně po domluvě připraví za příplatek i veganská. Hlavní jídlo bylo moc dobré a vzhledem k tříchodovému menu byla porce tak akorát. Závěrem nás čekalo ovoce či dezert (dle denní nabídky). První den jsme dostaly banán, druhý den jsme si vychutnaly dva kopečky zmrzliny. Pokud člověk zůstává v hotelu více než jednu noc, musí si večeři na následující den vybrat už předchozí den a dostane kartičku s číslem zvoleného jídla.

V rámci plné penze je zahrnutý i lehký oběd – ten jsme se však rozhodly kvůli našim plánům vynechat. Lehký oběd se skládá buď z půl porce hlavního jídla, anebo z polévky s pečivem.

Za zmínku stojí také kavárna Panorama, která se nachází v nejvyšším patře hotelu. Ceny jsou zde trochu vyšší, ale je odtud skvělý výhled na město. Ve večerních hodinách se sice výhledu nedočkáte, můžete se ale těšit na posezení v kupoli, která září několika neustále se měnícími barvami.

Jak jsme se najedli v okolí?

V okolí hotelu se nachází opravdu velké množství kaváren a stánků s nápoji. Hned první večer jsme zavítaly do Edward Cafe, které najdete přímo na kolonádě Maxima Gorkého. Zdejší nabídka nápojů i dezertů byla opravdu pestrá – my vyzkoušely hruškový dort s bílou čokoládou a kaštanové latte. Kavárnu jsme navštívily až před zavírací dobou, personál byl přesto moc milý a v dobré náladě.

Rozhodně pak doporučuji ochutnat lázeňský likér zvaný Tekuté oplatky. Na zdejších kolonádách ho nabízí hned několik stánků a je možné si jej zakoupit i v balené podobě, což z něj dělá skvělý suvenýr. ;)

Z restaurací jsme vyzkoušely Restauraci Levada, která se nachází přímo u Miniaturparku Bohemium. Na jídelníčku zde naleznete všechny české „klasiky“ – od smaženého sýru s hranolkami až po speciální zabijačkové menu. Zdejší polévky jsou skvělou volbou pro všechny, kdo se na výšlap okolní přírodou vydávají v chladnějším počasí.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Wellness centrum Hotelu Flora *** je skromnější, nabízí však spoustu procedur (až 20). Veškeré procedury probíhají ve druhém patře hotelu v několika místnostech. Náš pobytový balíček zahrnoval celkem dvě procedury – klasickou masáž a parafínový zábal na ruce. Ty jsou zahrnuty v ceně pro každého, kdo v hotelu zůstává alespoň 2 noci.

Čas procedur nám byl automaticky přidělen na 9 ráno, takže jsme se na masáž i zábal vydaly hned po snídani. Má masáž probíhala asi půlhodinku. Paní masérka byla velmi milá, věnovala pozornost všem problémům a já jsem si odnesla hned několik doporučení, jak krk a záda procvičovat. Parafínový zábal na ruce byl zajímavou zkušeností, kterou doufám, že si ještě někdy zopakuji. Personál byl zkušený, zodpověděl na všechny mé dotazy (na co se procedura používá, jak často by se měla aplikovat atd.) a odkázal mě na informační letáky, které byly vyvěšeny na nástěnce před vchodem do místnosti.

Kromě procedur jsme v rámci pobytu mohly využít krytý plavecký bazén. Ten se nachází v propojeném hotelu Maxim **** a je otevřen denně od rána až do večera (s výjimkou neděle, kdy se bazén uzavírá už ve 12 hodin). Voda v něm byla kupodivu poměrně teplá. V areálu bazénu jsou sprchy i kabinky na zámek. Jednorázové papuče však hotel neposkytuje, takže jsme se musely před vstupem do kabinek vyzout.

Tip: Pokud chcete mít bazén celý pro sebe, vydejte se plavat v odpoledních hodinách. Nejrušněji je zde pak po večeři.

Kam se vydat na výlet?

Do Mariánských Lázní jsem vyrážela poprvé a má očekávání byla velká. O to víc mě mile překvapilo, když jsem viděla, jak blízko to je z hotelu ke zdejším atrakcím. Hned po příjezdu jsme zavítaly na kolonádu M. Gorkého, kde jsme si ve večerních hodinách poslechly krásnou melodii Zpívající fontány. Rozhodně doporučuji vydat se k fontáně až po setmění – jednak se zde nachází méně lidí a navíc zářivé barvy více vyniknou. Jelikož se kolonáda s fontánou nachází doslova pár kroků od hotelu, je možné si ji ve večerních hodinách zajít vyslechnout a vrátit se do hotelu během několika minut.

Následující den jsme se vydaly na delší okruh po okolí. Naším cílem bylo navštívit slavný Miniaturpark Bohemium, na který jsme v hotelu dostaly 10 % slevu. Park je poměrně daleko, dá se však k němu z hotelu skvěle dostat pěšky lesními stezkami. Byl o hodně větší, než jsem si myslela – projít ho nám zabralo více než hodinu.

V podobném duchu se nesl také pár set metrů vzdálený Sochařský pohádkový ráj, kde se děti i dospělí mohou vyfotit u perníkové chaloupky, Červené karkulky či Krakonoše. Vstup je zdarma.

Cestou k Parku jsme se zastavily u Mecséryho vyhlídky, ze které je skvělý výhled hned na několik významných budov ve městě. Doporučuji navštívit také vyhlídkovou věž Hamelika a Kamzické jezírko, u kterého jdou především na podzim pořídit krásné fotky. Atrakcí, na které při toulkách místní přírodou narazíte, je opravdu spousta. Okruh jsme zakončily v odpoledních hodinách, kdy jsme se k hotelu vrátily po Stezce Spisovatelů.

Tip: Pokud do Mariánských Lázní cestujete z dálky, rozhodně se vydejte alespoň na 3 noci. Stihnete tak projít nejen městské atrakce, ale také navštívit nedaleký zámek Kynžvart či okolní přírodu CHKO Slavkovského Lesa.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Flora ***

“Pro můj první pobyt v Mariánských Lázních byl hotel Flora*** skvělou volbou. Díky jeho lokalitě jsme to k nejbližší kolonádě měly doslova jen pár kroků. Pokoj byl menší, ale moderní a čistý. Mile nás překvapila také strava, a to především tříchodové večeře, u kterých byla možnost volby ze 4 hlavních jídel. Z okolních výletů určitě doporučuji navštívit park Boheminium, kde můžete vidět miniatury všech nejkrásnějších staveb České republiky. ”


👍 Pobyt v Hotelu Flora *** byl osobně ověřen Eliškou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet