Osobně ověřeno: Recenze pobytu v maďarském městečku Ostřihom v Portobello Wellness & Yacht Hotelu ****

Vydejte se spolu se Szabim, členem našeho Travelking týmu, do maďarské Ostřihomi. Konkrétně do Portobello Wellness & Yacht Hotelu. Jaká byla cesta, ubytování, strava a wellness? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v maďarském městečku Ostřihom v Portobello Wellness & Yacht Hotelu ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

S rodinou, ženou a dvěma menšími dětmi, jsme se rozhodli vydat na relaxační víkend do termálních lázní. Jako cíl cesty jsme si vybrali krásné městečko Ostřihom, které leží na hranicích se Slovenskem. Cesta z Budapešti do Ostřihomi byla rychlá, protože jsme cestovali autem, trvala necelou hodinu a půl (50 km). Pro příklad - cesta z Brna trvá 3,5 hodiny (315 km). Do Ostřihomi se však dá pohodlně dostat také vlakem.

Jak to bylo s parkováním?

Součástí balíčku je parkování na venkovním parkovišti (za závorou), které je přímo před hotelem a není nutné rezervovat jej předem. Za příplatek 1 500 HUF/noc (cca 100 Kč/noc) je také možné parkovat v podzemní hotelové garáži.

Kde jsme se ubytovali?

Cílem naší cesty byl Portobello Wellness & Yacht Hotel ****, který se nachází v městečku Ostřihom. To je oblíbené především díky místním termálním lázním (se kterými je hotel přímo propojen), krásné bazilice (na kterou je z hotelu parádní výhled) a tomu, že leží přímo na hranicích se Slovenskem. Dokonce můžete mezi Maďarskem a Slovenskem snadno přejít díky mostu, který tudy vede. Aby toho nebylo málo, tak hotel leží na malém ostrůvku s parádní promenádou, po které jsme se vždy po večeři procházeli.

Při příjezdu nás přivítal milý personál a check in proběhl standardně a hladce. Protože jsme cestovali se dvěma dětmi, byli jsme ubytováni v rodinném pokoji. Ten byl opravdu prostorný, čistý a vypadal přesně jako na fotografiích. Kromě manželské postele v jednom pokoji zde byla přistýlka a námi objednaná dětská postýlka ve druhém pokoji, koupelna s vanou i sprchou a hned dva balkóny. Z pokoje jsme měli výhled na Dunaj a na baziliku.

Jaký byl servis pro děti?

O hotelu se dá rozhodně říci, že je "baby friendly", tedy připravený na pobyt rodin s dětmi. Kromě rodinných pokojů, možnosti přistýlky i dětské postýlky, jsou v hotelu připraveny třeba i dětské židličky a speciální menu pro děti v restauraci. Za zábavou jsme s dětmi chodili do obrovské herny plné hraček a atrakcí. Na své si přijdou i starší děti, které si mohou zahrát třeba deskové hry. Hotel má také svého maskota - krokodýla Zozo, který se dětem věnuje a připraven je i animační program. Ani ve wellness, respektive lázních, děti nepřijdou zkrátka, je tu pro ně dětské brouzdaliště se zábavními prvky a další herna.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku bylo zahrnuto stravování formou polopenze. Jak snídaně, tak večeře se podávaly formou bohatých bufetů. Nechyběla spousta druhů jídel - od místních maďarských specialit až po mezinárodní kuchyni. V nabídce byla také bezlaktózová, bezlepková a vegetariánská jídla, takže z nabídky si vybral opravdu každý, a to dle svých preferencí.

Jak jsme se najedli v okolí?

Kromě stravování v hotelu jsme s radostí využili i místní podniky - restauraci Prímás Cellar přímo pod bazilikou, kde ve stylovém prostředí podávají chutné pokrmy a Rizzo Pizza Restaurant, kde jsme si dali italskou kuchyni. Doporučit můžu také Aquasziget SPA Bar, který se nachází přímo v lázních a kde si můžete dát alko i nealko nápoje i různá jídla.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel je krytou chodbou přímo propojen s vyhlášenými místními termálními lázněmi Aquasziget Adventure Bath, které zároveň slouží jako wellness centrum hotelu, takže hoteloví hosté sem mají přístup v rámci pobytu. Lázně se dělí na vnitřní zážitkovou část se zážitkovým i relaxačním bazénem, vířivkami, tobogány a infrasaunou, dále na venkovní pláž s bazény, tobogány a hřištěm a na wellness-kosmetickou část se spoustou saun, Kneippovým chodníkem a nabídkou procedur. K dispozici je také zbrusu nová posilovna s kardio a posilovací zónou.

Na lázních nás nejvíce nadchlo, že tu nebylo příliš lidí, takže jsme nemuseli nikde stát frontu nebo čekat než se například sauna uvolní. Na pokoji byly k dispozici župany, takže jsme do lázních mohli chodit rovnou v plavkách.

Kam se vydat na výlet?

Za návštěvu rozhodně stojí nádherná Ostřihomská bazilika. Ve dvou i s dětmi se pak dá jít na nenáročnou procházku v okolí hotelu, anebo se autem přiblížit jednomu z cílů - Rám-szakadék, což je nádherná rokle v Národním parku Duna-Ipoly, který díky svým krásám a žebříkům připomíná Slovenský ráj, anebo hoře Dobogókő, která se v parku taktéž nachází. Příjemná je také vyhlídková či zážitková plavba po Dunaji.


Závěrečné hodnocení pobytu v Portobello Wellness & Yacht Hotelu ****

Hotel leží kousek od centra Ostřihomi a je snadno dostupný. Po příjezdu nás přivítal milý personál a dostali jsme pokoj, který vypadal jako na fotkách, čistý a s krásným výhledem na Dunaj a baziliku. Jídlo bylo skvělé, velký výběr a bylo ho hodně. Lázně byly obrovské, plné zážitkových bazénů a také saun ve wellness světě. Děti si užily spoustu zábavy v bazénech i s ostatními dětmi v dětském koutku. A že se nám tady líbilo, dokazuje i otázka mé dcery: “Tati, vrátíme se sem ještě?”


👍 Pobyt v Portobello Wellness & Yacht Hotelu **** byl osobně ověřen Szabim, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet