Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Brně v Hotelu Rakovec ***

Vydejte se spolu s Lenkou, členkou našeho Travelking týmu, do Brna. Konkrétně do Hotelu Rakovec ***, který leží u brněnské přehrady. Jaká byla cesta, ubytování a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Brně v Hotelu Rakovec ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 11.3.2022 - 13.3.2022
  • Ubytováni jsme byli ve: Hotel Rakovec ***
  • Lokalita ubytování jsou: Brno
  • Cestovala jsem s: Kamarádkou
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Vlakem

Kam a jak jsme jely?

Na relaxační pobyt jsme se s kamarádkou vydaly do brněnského Hotelu Rakovec ***. Cestovaly jsme z Prahy a rozhodly jsme se pro vlakovou dopravu. Cesta z hlavního nádraží v Praze na hlavní nádraží v Brně trvala zhruba 3 hodiny.

Následně jsme v Brně přestoupily na tramvaj č. 10 a pokračovaly jsme na zastávku Přístaviště, protože náš hotel se nachází u brněnské přehrady na okraji Brna. Na místo se dá dostat také autobusovou linkou č. 303, která jede ze zastávky Zoologická zahrada až na zastávku Rakovec, která je přímo u hotelu. Využít se dá také stylová lodní doprava (zastávka Nové přístaviště - Kozí horka), ale bohužel v termínu našeho pobytu ještě nebyla zahájena sezóna lodní dopravy. My jsme si tedy zvolily cestu tramvají a užily jsme si navíc ještě 20minutovou procházku ze zastávky k hotelu kolem přehrady, protože byl pěkný slunečný den.

Kde jsme se ubytovaly?

Naším cílem byl Hotel Rakovec ***, který se nachází u brněnské přehrady. Po příchodu na hotel nás přivítal milý pan recepční, který nám dal všechny potřebné informace k pobytu. Řekl nám tak, že za poplatek si můžeme rezervovat bowlingové dráhy, což nás potěšilo a tuto možnost jsme využily.

Překvapila nás velikost pokoje, který byl opravdu prostorný. Kromě postele nechyběl odkládací prostor, noční stolky s lampičkami, chladnička a také zrekonstruovaná koupelna s velkou vanou. V letních měsících je možné využít také klimatizaci, která byla na pokoji k dispozici.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Po ubytování jsme už neměly na daný den další plány, proto jsme se rozhodly ochutnat jídla podávaná v hotelové restauraci. Daly jsme si jídla tradiční české kuchyně jako je například řízek, porce byly pořádné a chutné.

V ceně balíčku jsme měly snídani, která nás čekala další den ráno. Podávala se formou bufetu v čase 8:00 - 10:00 hodin v jídelně s krásným výhledem na přehradu. Na výběr byla vajíčka na různé způsoby, párečky, klobásky, opečená slaninka, šunky, sýry, různé druhy pečiva a samozřejmě také zelenina. Kdo preferuje sladké snídaně, mohl si dát pečivo s marmeládou, bábovku, jogurty, ... K pití se pak podávala voda, džusy, čaj a káva.

Jak jsme se najedly v okolí?

Na oběd jsme zašly do italské restaurace Castelana Trattoria, která se nachází v centru Brna. Ochutnaly jsme tu klasickou italskou kuchyni a s jídlem jsme byly spokojené. Dvakrát jsme také využily přímo restauraci v hotelu.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Součástí balíčku byl vstup do hotelového wellness centra na 90 minut, na což jsme se moc těšily. Vstup je nutné rezervovat předem, takže při check inu jsme na recepci rovnou nahlásily i den a čas, kdy bychom jej rády využily. Po výletech a procházkách jsme v 8 hodin večer zavítaly do wellness, kde jsme na recepci obdržely ručníky a prostěradla do sauny. V šatnách byla trochu nižší teplota, tak jsme se obávaly, aby nebylo chladno i ve wellness, nicméně tam už byla teplota příjemná. Překvapilo nás, že jsme měly ze začátku celý prostor wellness centra jen pro sebe, tak jsme si náležitě bazén i vířivku užily. Potěšila nás voda v bazénu, která byla vyhřátá na parádní teplotu. Asi po 20 minutách přišly do wellness další hosté, i přesto, že prostor byl menší, tak jsme se nijak nemačkaly a nemusely čekat na využití vířivky, bazénu ani sauny. K dispozici byla také 4 lehátka a 2 křesla určená k odpočinku, finská sauna, pára, ochlazovací káď a vědro.

Kam se vydat na výlet?

V den příjezdu bylo nádherné počasí, a protože jsme ještě nebyly příliš unavené, vydali jsme se na malý výlet na hrad Veveří. Cesta z hotelu na hrad trvá 2 hodiny (jeden směr), ale samozřejmě je možné využít také autobusovou dopravu (v létě i lodní dopravu). Další dny jsme zavítaly také na další místa:


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Rakovec ***

“Pobyt v Hotelu Rakovec splnil naše očekávání. Hotel je umístěný v klidné lokalitě u brněnské přehrady, která nabízí spoustu aktivit. Nesmírně jsme si užili hlavně vstup do wellness, příjemně nás překvapila jeho úroveň, prostor byl moderní a čistý. Snídaně byly velmi chutné, jediné mínus bylo chybějící ovoce. Také hotelový personál byl po celou dobu pobytu milý a příjemný, takže služby hotelu při nejbližší cestě do Brna opět rádi využijeme.”


👍 Pobyt v Hotelu Rakovec *** byl osobně ověřen Lenkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Lenka LavováLenka Lavová
Aktualizováno: 28. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet