Osobně ověřeno: Recenze pobytu u moře v chorvatském městečku Karlobag v Hotelu Zagreb ***

Vydejte se spolu s Norbertem, členem našeho Travelking týmu, do chorvatského Karlobagu. Konkrétně do Hotelu Zagreb ***. Jaká byla cesta, ubytování, moře a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu u moře v chorvatském městečku Karlobag v Hotelu Zagreb ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 27.6.2022 - 2.7.2022
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Zagreb ***
  • Lokalita ubytování je: Chorvatsko
  • Cestoval jsem se: Snoubenkou
  • Stravování: All inclusive
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Na dovolenou do chorvatského městečka Karlobag jsme se vydali z maďarského Miskolce. Vyráželi jsme autem a cesta nám trvala zhruba 8 hodin (786 km). Asi 95 % cesty jsme jeli po dálnici, opustili jsme ji až 40 km před hotelem na sjezdu Gospić. V Maďarsku jsme si museli koupit 10denní dálniční známku, která platí pro všechny místní dálnice (projížděli jsme přes M3, M0 a M7) a stojí 3 820 HUF (asi 230 Kč/10 €). V Chorvatsku to tímto způsobem nefunguje. U vjezdu a sjezdu z dálnice tu stojí mýtné brány – u první si vezmete lístek, u druhé poté zaplatíte za úsek dálnice, kterým jste projeli. Je to snadné a lze platit i kartou. Celkově nás mýtné v Chorvatsku (od hraničního přechodu Letenye až ke sjezdu Gospić) vyšlo na 130 HRK (cca 430 Kč/17 €).

Jak to bylo s parkováním?

Přímo před hlavním vchodem hotelu je poměrně velké parkoviště, kde můžete zaparkovat za poplatek3 €/noc. Zejména při pobytu v letní sezóně doporučuji rezervaci parkovacího místa předem. Ve městě Karlobag jsou také veřejná parkoviště, která lze využívat zdarma.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Zagreb *** jsme našli snadno pomocí navigace. Poté co jsme projeli horskými serpentinami v pohoří Velebit jsme se dostali k čerpací stanici v městečku Karlobag, hned naproti ní se nachází hotel. Přímo u hotelu je oblázková pláž s výhledem na ostrov Pag. Moře je tedy doslova pár kroků od ubytování. Jeho modrá hladina je krásně vidět z jídelny, většiny pokojů, několika teras i venkovního bazénu. Po promenádě se odtud můžete projít buď směrem k přístavu Karlobag, kde najdete obchody a restaurace, nebo na nejznámější pláž Karlobagu. Tou je pláž Tatinja, která se nachází v malé skalnaté zátoce. Hned vedle hotelu, když sejdete po schodech u bazénu a vydáte se vpravo, najdete pěknou restauraci Pizza OK Karlobag s krásným výhledem na moře a Pag, kde podávají vynikající jídla. Jídelní stoly jsou navíc umístěny tak, že se nacházejí ve stínu borovic, což jen podtrhuje typickou chorvatskou atmosféru.

Po příjezdu nás přivítala milá recepční, která nám dala klíče od pokoje a sdělila nám všechny důležité informace. Dostali jsme také all inclusive náramky, díky kterým jsme získali neomezenou konzumaci nápojů a jídel v baru, na terase hotelu a během dne také u bazénu (11:00 - 21:30 hodin).

Hotel má mnoho pater, která jsou označena čísly a písmeny. My jsme dostali pokoj v prvním patře, v sekci D. Náš pobyt se uskutečnil na začátku hlavní sezóny, takže obsazenost byla poměrně vysoká. I přesto jsme dostali pokoj s velkým balkonem a výhledem na moře, což nás potěšilo. Pokoj byl prostorný a moderně zařízený. Kromě dvou postelí, které byly sražené k sobě (což osobně považuji za nepohodlné), měl přistýlku, mini ledničku, kvalitní televizi a klimatizaci. K uložení věcí sloužila velká šatní skříň a několik menších komod. V koupelně bylo WC, umyvadlo se zrcadlem a vana se sprchovým koutem. Na pokoji byly připravené i ručníky. Nejvíce se mi tu líbil velký balkon se stolem a posezením. Výhodou byla určitě klimatizace, protože denní teploty v tomto období dosahovaly místy až 39 °C. Výhled na moře a protější vrcholky ostrova Pag byl opravdu úchvatný.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci balíčku jsme měli all inclusive stravování. Snídaně, obědy a večeře probíhaly formou bufetu v jídelně s velkou terasou, ze které byl krásný výhled na moře a ostrov Pag. Na výběr vždy bylo 6 až 7 hlavních jídel, ale občas jsem měl pocit, že by výběr mohl být pestřejší. K snídani byla vždy vejce na více způsobů (míchaná, omeleta, vařená), klobásy, slanina, dva druhy uzenin, sýr, zelenina a saláty. Kdo si dá ráno raději sladké, mohl si vybrat z mnoha druhů cereálií s mlékem nebo jogurtem. Nechybělo ani ovoce. K pití tu pak bylo 4-5 druhů nápojů z automatu. Snídaně se podávala od 7:30 do 9:30 hodin.

U obědů a večeří jsme si mohli vybrat z několika druhů masa (kuřecí, hovězí, vepřové, ryby) a různých příloh (rýže, brambory, těstoviny). Nechyběla polévka, salátový bar, stůl se sýry a pečivem a jako sladká tečka po obědě 2 až 3 příchutě zmrzliny. Oběd se podávala od 13:00 do 14:00 hodin, večeře od 18:30 do 20:00 hodin.

Během snídaně, oběda a večeře byly v jídelně k dispozici nápoje: červené a bílé víno, točené pivo, voda, džusy, limonády, ledové čaje a káva. Na baru bylo možné popíjet až do 21:30 hodin v rámci all inclusive. Nechyběla také káva a alkoholické i nealkoholické koktejly. Za poplatek si můžete objednat i další nápoje, které nejsou součástí all inclusive nabídky.

Jak jsme se najedli v okolí?

Během výletu do města Pag, které leží na protějším ostrově a je hlavním turistickým cílem v okolí, jsme poobědvali v Bistro Diogen na hlavní promenádě. V malé rybářské vesnici zvané Metanja, která se také nachází na Pagu, jsou v blízkosti přístavu různé restaurace, kde můžete ochutnat místní pokrmy z mořských plodů či čerstvé ryby.

Moje nejoblíbenější restaurace byla Pizza OK, která se nachází na plážové promenádě přímo u hotelu. Můžete si tu pochutnat na lahodné pizze i místní kuchyni. Osobně jsem vyzkoušel tuňákovou pizzu a pljeskavicu, které byly opravdu vynikající. Doporučuji ochutnat místní pivo Velebitsko, které dostalo jméno po pohoří Velebit, které leží za Karlobagem.

Jaké bylo wellness a moře u ubytování?

V hotelu si užijete spoustu vodních radovánek. Na terase je venkovní bazén s lehátky a slunečníky a také plážový bar, kde si můžete vychutnat studené pivo. Doporučuji si zarezervovat lehátko ještě před snídaní pro případ, že si budete chtít třeba hned ráno nebo kolem oběda užít chvilku u bazénu, protože po snídani není snadné volné lehátko najít. Využívat můžete také krytý bazén a saunu, které najdete hned vedle venkovního bazénu. Nechybí ani prostory pro masáže, které je možné objednat na recepci hotelu za příplatek.

Hotel je velice blízko pláže, takže stačí sejít schody a jste na oblázkové pláži Karlobag, kde se můžete slunit, lenošit nebo si užívat moře.

Co dalšího se dá podniknout v hotelu?

V hotelové herně si můžete zahrát kulečník a další zábavné hry. U recepce se pak také nachází obchod se suvenýry, kde si můžete koupit místní produkty či nějaké pěkné dárky.

Kam se vydat na výlet?

Nedaleko hotelu (10 minut chůze po promenádě) se nachází nejznámější pláž Karlobagu zvaná Tatinja. Užijte si výhled na skalnatý záliv, obrovské pohoří Velebit a samozřejmě na moře a ostrov Pag. Voda je tu o něco teplejší než v ostatních částech pobřeží. Doporučuji koupit si pár „koupacích bot“ (cca 10 €) v nedalekém místním obchodě (3 minuty chůze od hotelu), kamínky na oblázkové pláži mohou být na boso trochu nepříjemné.

Krásný byl také výlet lodí, která nesla jméno Marino. Loď odplouvá v 10:00 a připlouvá v 17:00 hodin. Při průjezdu kanálem mezi Karlobagem a ostrovem Pag jsme spatřili skupinku delfínů, jak plavou a vyskakují z vody hned vedle lodi, což byl opravdu unikátní zážitek. Kapitán Branko nám během výletu naservíroval místní alkoholický nápoj zvaný ‚rakija‘ smíchaný s Fantou. Výlet začal ve městě Pag na stejnojmenném ostrově, kde jsme měli čas prozkoumat osadu, nakoupit dárky a pochutnat si na dobrém obědě v jedné z restaurací. Poté loď zamířila do malé rybářské vesnice Metanja, kde jsme si zaplavali a vychutnali si čerstvě vylovené mořské plody v restauraci v přístavu. Na cestě zpět loď na chvíli zastavila, abychom si ještě jednou mohli zaplavat v moři a zaskákat si do vody z druhého patra lodi.

Vyzkoušeli jsme také výlet v “poloponorce” u mořského pobřeží Karlobagu, ale mě osobně se to nelíbilo. Společně s námi jelo plno lidí a nefungovala klimatizace, takže jsme měli celou dobu pocit, že jsme v sauně. Podle mého názoru je objevování podvodní flóry a fauny s potápěčskými brýlemi mnohem lepší.

Karlobag je městečko, které spojuje krásy Středozemního moře s křišťálově čistou vodou spolu s nejkrásnějším chorvatským pohořím. K němu se autem dostanete za pár minut. Na riviéře Karlobagu jsou pak další nádherná místa: Ribarica, Cesarica, Lukovo Šugarje, Barić Draga a Sv. Marija Magdalena a na Velebitu zase Baške Oštarije. Pokud máte raději klidnou dovolenou, potěší vás, že v Karlobagu můžete zažít naprostý klid. Proč? Jedná se totiž o menší městečko, které je obklopené přírodou a které je větších měst vzdáleno asi 50 km. Nejbližším větším městem je Starigrad (48 km), následuje Senj (64 km), Zadar (93,5 km) a Rijeka (128 km).

Na zpáteční cestě z Chorvatska domů jsme navštívili Národní park Plitvická jezera, který leží asi 2 hodiny jízdy od Karlobagu. Voda tekoucí přes vápenec a křídu způsobila usazování minerálů, čímž vytvořili nádhernou přírodní přehradu s řadou jezírek, jeskyní a vodopádů. Vstupné se liší dle sezóny. My jsme park navštívili v hlavní sezóně (1.6. - 30.9.) a platili jsme 300 HRK (40 €). V květnu a říjnu je to pak 180 HRK (24 €) a v zimě (1.1. - 31.3. a 1.11. - 31.12.) je vstupné 80 HRK (10,8 €). Ceny jsou uvedené za osobu.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Zagreb ***

Pobyt v Hotelu Zagreb byl odpočinkový od začátku do konce. Hotel se nachází v klidném městečku Karlobag hned vedle pobřežní promenády a oblázkové pláže. Mezi vodní atrakce patří vnitřní a venkovní bazén a samozřejmě moře, které je doslova pár kroků od ubytování. Ve vnitřním wellness je sauna a najdete zde i prostory pro masáže. Pokoj byl prostorný s velkým balkonem a výhledem na moře i ostrov Pag. Skvěle jsem si v něm odpočinul, zvláště díky dobré klimatizaci. Jídlo formou all inclusive bufetů bylo dobré, nicméně jsem měl pocit, že někdy mohlo být pestřejší. Po obědě si také můžete vychutnat osvěžující zmrzlinu. Alkoholické a nealkoholické nápoje jsou v ceně od rána do večera, takže se během dovolené nemusíte bát ani žízně. Ostrov Pag je se svou rozmanitou krajinou opravdu výjimečnou částí Chorvatska, kterou doporučuji navštívit lodí Marino. Cestou domů určitě nevynechejte Národní park Plitvická jezera.


👍 Pobyt v Hotelu Zagreb *** byl osobně ověřen Norbertem, členem týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet