Největší slevy v roce jsou tady! Vyberte si svůj TravelBomba pobyt se slevou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatím nemáte žádné oblíbené nabídky.

  • K nabídkám se můžete kdykoliv vrátit
  • Oblíbené nabídky na jednom místě
  • Upozornění na změny v nabídkách

Osobně ověřeno: Recenze pobytu s privátním wellness v Hotelu Jelínek ***

Vydejte se spolu s Dagmar, členkou našeho Travelking týmu, do Krkonoš. Konkrétně do Hotelu Jelínek *** ve Špindlerově Mlýně. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu s privátním wellness v Hotelu Jelínek ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 17.7.2024 - 19.7.2024
  • Ubytováni jsme byli v: Hotel Jelínek ***
  • Lokalita ubytování je: Krkonoše
  • Cestoval jsem: S partnerem
  • Stravování: Polopenze
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Mám moc ráda hory v létě, a tak jsem se na červencový pobyt v Krkonoších moc těšila. Vyráželi jsme autem z obce Prštice, která leží kousek jižně od Brna. Vybrali jsme trasu, která vycházela podle navigace jako nejrychlejší, tedy přes Prahu a Liberec. Téměř celou dobu jsme jeli po dálnici, takže jsem alespoň využila dálniční známku s platností na celý rok. Na pobyt jsme se vydávali ve všední den, a tak byla cesta bezproblémová a s jedním zastavením jsme něco přes 300 km urazili za necelé 4 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Hosté hotelu mohou parkovat přímo před jeho budovou na parkovišti hlídaném kamerou. Jedná se o placené parkování za cenu 100 Kč za noc a předem jsme jej hlásit nemuseli.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Jelínek *** se nachází přímo v centru Špindlerova Mlýna, v části Bedřichov. Prostředí je krásně upravené, klidné a plné zeleně. Sjezdovky lyžařského areálu i turistické trasy jsou vzdálené jen pár minut chůze, takže se jedná o perfektní lokalitu pro aktivní dovolenou na horách po celý rok.

Ubytovali jsme se ve dvoulůžkovém pokoji, který byl sice menší, ale pro kratší pobyt byla jeho velikost naprosto vyhovující. Nejvíce mě nadchl prostorný balkon s posezením, odkud byl krásný výhled na řeku a protilehlé krkonošské vrcholy. Interiér pokoje byl stejně jako zbytek hotelu velmi čistý a laděný do dřeva a přírodních materiálů, což k tomuto typu ubytování skvěle sedělo. Součástí vybavení byla manželská postel, stolek s křesílkem a velká šatní skříň. Koupelna byla moderní, dostatečně velká a byl v ní sprchový kout, toaleta, umyvadlo a fén.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci pobytového balíčku jsme měli v hotelu zajištěnou polopenzi, která se skládala z bufetových snídaní a servírovaných večeří o třech chodech. Snídaně byly velmi chutné a rozmanité, a každý si tak mohl dopřát start dne, jaký má rád. Na švédských stolech byly například sýry a uzeniny, párečky, fazole, míchaná vajíčka a různé druhy pečiva. Jako sladká varianta zde byly müsli a cereálie s mlékem či jogurtem, buchta a čerstvé ovoce včetně sezónních druhů jako blumy a meruňky. Z pití byly k dispozici ovocné šťávy, čaje a káva z automatu.

Díky krásnému počasí jsme si večeře mohli vychutnat na zahrádce restaurace Trautenberk, která se nachází v přízemí hotelu. Večeře se skládala z polévky, hlavního chodu a zákusku. Hlavní jídlo jsme si mohli vybrat ze speciálního menu o zhruba 7 položkách. Vyzkoušeli jsme například hovězí vývar, svíčkovou na smetaně s karlovarským knedlíkem a moje oblíbená játra na roštu, která byla naprosto dokonalá. Polopenze v hotelu Jelínek *** byla bez chybičky. Před i po turistice jsme se skvěle posilnili, jídla byla chutná, porce velké a výběr pestrý.

Jak jsme se najedli v okolí?

  • Během túry ke skalním útvarům Mužské a Dívčí kameny, které leží přímo na hranici s Polskem, jsme se odměnili ovocným knedlíkem a točeným pivem Kocour na zrekonstruované Dvořákově boudě. Oproti jiným horským boudám se tady dá najíst za skvělé ceny.
  • Po výletu na Labskou boudu jsme se do Špindlerova Mlýna vraceli z opačného směru a narazili jsme na restauraci Myslivna, kde jsme se naobědvali. Od hotelu je tato restaurace vzdálena asi 2 km.
  • Vosecká bouda se nachází v první zóně Krkonošského národního parku| a kromě možnosti občerstvení během túry nabízí i jedinečnou autentickou atmosféru – její historie totiž sahá až na začátek 18. století! Leží v nadmořské výšce 1 260 m n. m., a jedná se tak o druhou nejvýše položenou horskou chatu u nás (první je chata Výrovka s 1 360 m n. m.). Pokud budete mít příležitost, rozhodně doporučuji tuto chatu navštívit.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Měli jsme naprosto dokonalé počasí, a tak jsme se během turistiky opravdu nešetřili. Celé dny jsme strávili túrami na české i polské straně Krkonoš. Bylo moc příjemné se odpoledne vracet do hotelu s myšlenkou, že nás čeká odpočinek v privátním wellness! Jeho součástí byla finská sauna, infra sauna, vířivka a odpočinková zóna s pohodlnými lehátky. Po celodenní námaze jsme tělu dopřáli zaslouženou relaxaci, takže jsme druhý den ráno měli už zase spoustu elánu na další výlety. Hodina v privátním wellness byla zahrnuta v našem pobytovém balíčku a rezervaci na konkrétní čas jsme si udělali předem.

Jaké má hotel zázemí pro děti?

V přízemí hotelu je obrovská dětská herna nazvaná Koloušek. Na malé hosty tu čeká spousta moderních atrakcí, koutek na kreslení a další kreativní činnosti, bazének s míčky, klouzačky a mnoho dalšího. Zároveň zde za poplatek nabízejí službu hlídání dětí. Rodiče si tak mohou v klidu zarelaxovat ve wellness a o jejich ratolesti bude skvěle postaráno. V okolí hotelu vede navíc hned několik dětských naučných stezek a k bobové dráze či lanovému centru je to jen kousek. V Hotelu Jelínek *** si zkrátka krásnou dovolenou v srdci Krkonoš užijí i rodiny s dětmi.

Kam se vydat na výlet?

  • Mohyla Hanče a Vrbaty – pomník postavený na upomínku tragické smrti běžkařů Bohumila Hanče a Václava Vrbaty, kteří umrzli při závodu po krkonošských hřebenech v roce 1913. Pomník je od hotelu vzdálený asi 7 km a dostanete se k němu po červeně značené turistické trase.
  • Pančavský vodopád – kaskádovitý vodopád, který je se svou celkovou výškou 148 metrů nejvyšším vodopádem v Česku. Od mohyly Hanče a Vrbaty je to k němu asi 1 km.
  • Mužské a Dívčí kameny – skalní útvary ležící nedaleko sebe přímo na česko-polské hranici. Je od nich krásný výhled na krajinou obou zemí. Sněžné jámy – jedinečný přírodní úkaz ležící na polské straně Krkonoš. Jedná se o strmé ledovcové kary hluboké až 200 m, na jejichž dně se zrcadlí ledovcová jezírka Śnieżne Stawki.
  • Pramen Labe – jeho poloha se symbolicky udává na Labské louce, kde je kamenná zeď s 26 barevnými znaky měst, jimiž Labe na své dlouhé cestě k Severnímu moři protéká. Pokud patříte mezi dobrodruhy, můžete na okolních stráních, mimo značené stezky, zkusit najít opravdový pramen Labe. :)

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Jelínek ***

„Pobyt v Hotelu Jelínek *** byl naprosto bez chyby. Nabízí ideální polohu v centru Špindlerova Mlýna, odkud vede nespočet turistických tras k těm nejkrásnějším místům Krkonoš. V zimě zase oceníte, že na svahy ski areálů je to z hotelu jen kousek. Na celodenní turistiku jsme načerpali síly při vynikající polopenzi a poté jsme si dopřáli nerušený odpočinek v privátním wellness se dvěma druhy saun a vířivkou. Moc se nám líbil i útulný pokoj s balkonem, odkud byl krásný výhled na řeku Labe a krkonošské vrcholy. Hotel vřele doporučuji milovníkům přírody a túr, lyžařům i rodinám s dětmi, pro které je v hotelu snová herna se spoustou atrakcí.“


👍 Pobyt v Hotelu Jelínek *** byl osobně ověřen Dagmar, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 21. 10. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden