Osobně ověřeno: Recenze pobytu nedaleko centra Brna v Hotelu Avanti ****

Vydejte se do Brna s Nikol, Nikolou a Barborou, členkami našeho týmu Travelking. Konkrétně do Hotelu Avanti ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a jídlo? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu nedaleko centra Brna v Hotelu Avanti ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 2.10. 2023 – 4.10.2023
  • Ubytovány jsme byly v: Hotelu Avanti ****
  • Lokalita ubytování je: Brno
  • Cestovala jsem: S kolegyněmi z práce
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Veřejnou dopravou

Kam a jak jsme jely?

Na pobyt do Brna jsme se každá vydaly po vlastní ose. Já jsem vyrážela z Bratislavy vlakem společnosti RegioJet. Chytla jsem poslední volné místo, takže jsem si trošku připlatila – lístek v Business třídě mě vyšel na 500 Kč. Cesta měla trvat 1,5 hodiny, ale ještě na Slovensku došlo k nehodě na trati, takže jsem nakonec ve vlaku strávila přes 3,5 hodiny. Kolegyně Nikča a Barča, se kterými jsem si pobyt užila, také cestovaly veřejnou dopravou.

Jak to bylo s parkováním?

My jsme parkování sice nevyužily, ovšem hotel nabízí vlastní prostorné parkoviště. Najdete tu i nabíjecí stanici pro elektromobily. Pro ubytované hosty je parkování zdarma. Stačí si vzít parkovací lístek a nechat si ho ověřit na recepci.

Kde jsme se ubytovaly?

Ubytovány jsme byly v Hotelu Avanti ****, který se nachází nedaleko centra Brna. Z Hlavního nádraží jsme jely tramvají na zastávku Hrnčířská, odkud to k hotelu bylo zhruba 5 minut pěšky. Hotelová budova je opravdu vysoká a obrovská, takže ji jen tak nepřehlédnete. :)

Hotelové Lobby je velmi prostorné a kromě recepce se tu nachází také posezení, vstup do dvou restaurací, toalety a dva výtahy. Na recepci se nás ujala slečna, která nám předala karty od pokoje. Skvělé bylo, že jsme obdržely 3 karty a každá z nás tedy měla svou. Na recepci se dá zakoupit drobné občerstvení a chlazené nápoje. V případě, že by na recepci nikdo nebyl, je tu možnost využít přístroj na check-in a check-out.

Náš třílůžkový pokoj se nacházel ve 3. patře. Ze vstupní chodby s věšáky, zrcadlem a šatní skříní se vcházelo do hlavní místnosti, kde už byla připravena tři oddělená lůžka. Byl tu také prostor na odložení kufru, menší stolek s posezením, větší stůl se židlí a na něm nachystaný set na přípravu čaje a kávy, láhev Mattonky a skleničky. Nechyběla ani malá lednice (prázdná) a televize se spoustou českých i zahraničních programů. Potěšil nás také prostorný balkon. V menší koupelně se nacházel sprchový kout a dále papírové kapesníčky, fén a kosmetické zrcátko. Během pobytu nám tu tedy nic nechybělo.

Jak jsme se najedly v ubytování?

Součástí balíčku byly snídaně podávané formou bufetu od 7:00 do 10:00 hodin. Snídaňová restaurace se nachází v přízemí vedle recepce a byl v ní dostatek míst. Výběr byl pestrý, takže si každá z nás mohla dát snídani přesně podle svých představ. Nikču potěšily klasické snídaňové pokrmy jako smažená vejce a párečky, Barču zase toasty a slaninka. Já jsem dala přednost sladké variantě, tedy čerstvému ovoci a pečivu s máslem a marmeládou. Samozřejmě tu byly na výběr také sýry, různé uzeniny, pomazánky a másla, čerstvá zelenina, cereálie s mlékem, jogurt a samozřejmě různé druhy sladkého i slaného pečiva. Z netradičních jídel tu byla tlačenka či ďábelská vejce.

K dispozici byly hned dva automaty na horké nápoje s opravdu bohatým výběrem. Připravit jsme si v nich mohly horkou čokoládu a různé druhy kávy dle velikosti a intenzity, s mlékem i bez mléka, ale třeba také s příchutí. Na studené nápoje tu byl taktéž přístroj a zvolit jsme si mohly několik druhů džusů či vodu.

Jak jsme se najedly v okolí?

  • Během našeho výletu do Bylinkového ráje Sonnentor (leží 60 km jižně od Brna) jsme navštívily čajovnu s kavárnou. Ochutnaly jsme jejich skvělé dortíky, ledové čaje, limonádu i kávu a vše bylo vynikající!
  • Na oběd jsme si zašly v Brně do podniku Fabrik Food Factory (1,7 km od hotelu), kde jsme si daly jejich vyhlášenou jacket potato a avokádový salát s kuřecím masem. Pokrmy byly výtečné.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Hotel Avanti nabízí hned dvě wellness centra. Za příplatek je k dispozici privátní wellness s vířivkou, finskou saunou, parní saunou, skotskou sprchou, solární loukou a vyhřívanými lavicemi. Dále se tu nachází také střešní wellness centrum, které je hostům přístupné zdarma. Otevřeno je každý den od 16:00 do 22:00 hodin a není nutné jej předem rezervovat.

Střešní wellness se nachází v 8. patře a po schodech se do něj nedostanete, je nutno využít výtah. Tlačítko do 8. patra však nestisknete, pokud nejprve nepřiložíte kartu od pokoje – chvilku nám trvalo, než jsme na to přišly. :) V 8. patře se nachází velké fitness centrum (otevřené 6:30 – 22:00 hodin každý den), přes které se dostanete do wellness části. K dispozici jsou tu šatny se skříňkami, kde se můžete převléknout a vzít si zde ručník či plachtu do wellness. Poté už vejdete do zóny s finskou saunou, sprchami a WC. Sauna má prosklené okno s pěkným výhledem na město. Dále se odtud vchází na prostornou terasu, ze které také uvidíte krásné brněnské panorama. Navíc se tu nachází vířivka, ideální k relaxaci až 4 osob. Bohužel v době našeho pobytu byla nepřístupná.

Kam se vydat na výlet?

  • Na výlet jsme se vydaly do obce Čejč, ve které se nachází bylinkový ráj Sonnentor. Zúčastnily jsme se zhruba hodinové exkurze, která nás seznámila s procesem sběru a zpracování bylinek a také jsme nahlédly do výroben. Moc krásně to tu vonělo a dozvěděly jsme se plno zajímavostí. Vstupné stojí 130 Kč a lístek se dá koupit předem online, ale klidně i na místě. Jen si raději předem ověřte dostupnost. :)
  • Z výletních cílů přímo v Brně doporučujeme známé památky jako hrad Špilberk a nádhernou Katedrálu sv. Petra a Pavla.
  • Pokud máte rádi netradiční zážitky, tak zavítejte na prohlídku do 10-Z Bunkru, ve kterém byl vybudován atomový kryt anebo na exkurzi do brněnského podzemí, jehož chodby vedou přímo pod centrem města.
  • Mým favoritem je také obora Holedná, která leží nedaleko centra a dá se k ní pohodlně dostat MHD. V oboře si můžete užít procházku ve společnosti daňků, muflonů a jelenů.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Avanti ****

“S pobytem v Hotelu Avanti **** jsme byly spokojené. Pokoj byl prostorný, útulný a našly jsme v něm vše pro komfortní pobyt –⁠ pohodlnou postel a jako bonus také velký balkon. Ráno jsme se posilnily výbornou snídaní, kde si každá z nás pochutnala na svých oblíbených pokrmech. Velikou výhodou hotelu je také střešní wellness centrum s vířivkou a saunou. Škoda jen, že v den pobytu byla vířivka nedostupná. Tak třeba příště. :) ”


👍 Pobyt v Hotelu Avanti **** byl osobně ověřen Nikol, Nikolou a Barčou, členkami týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 27. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet