Osobně ověřeno: Recenze pobytu all inclusive s procedurami v Hotelu Jesenice ***

Vydejte se spolu s Míšou, členkou našeho Travelking týmu, do CHKO Křivoklátsko. Konkrétně do Hotelu Jesenice ***. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu all inclusive s procedurami v Hotelu Jesenice ***

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 21.6.2023 - 23.6.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu Jesenice ***
  • Lokalita ubytování jsou: Střední Čechy
  • Cestovala jsem: S přítelem
  • Stravování: All inclusive
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do Hotelu Jesenice *** jsme vyrazili autem z Pístovic na Vyškovsku a před odjezdem jsme kupovali desetidenní dálniční známku za 310 Kč. Cesta zabrala něco málo přes 3 hodiny, jediné zdržení bylo klasicky na dálnici D1 za Brnem. Společnost nám ale cestou dělal král rock 'n' rollu Elvis a na zpáteční cestě pak Cimrmani, takže hezky utíkala. Zejména přítel si můj pěvecký doprovod opravdu užíval. Pro štěstí s sebou navíc vozíme v autě na palubce plyšového maskota myšáka (má holý ocas, ale není to krysa, jak by zlý jazyk mohl říct), úspěšnost cesty tak byla zaručena.

Jak to bylo s parkováním?

Parkování na venkovním parkovišti v areálu hotelu bylo v ceně pobytu, nemuselo se předem hlásit.

Kde jsme se ubytovali?

Hotel Jesenice *** je dobře dostupný, nachází se v klidné chatové oblasti u vesničky Jesenice, na břehu rybníka, který je ideálního ke koupání i rybolovu. Ubytovali jsme se v prostorném apartmánu, který má samostatnou ložnici a v koupelně rohovou vanu. Pokoj byl krásně čistý, na stole nás čekaly dvě balené vody a v koupelně kosmetika s výtažky z Mrtvého moře.

Přímo z postele jsme měli výhled na malebné okolí hotelu, rybníky, lesy a v dáli Krušné hory. Nejlepší na celém pobytu byl ale přístup personálu. Od recepce, přes restauraci a úklid až po samotného pana majitele. Člověk se díky těmto úžasným lidem (zdravíme paní Dianku z wellness!) cítil na druhé strany republiky jako doma.

Jak jsme se najedli v ubytování?

Stravovali jsme se v režimu all inclusive. Snídaně byla formou bufetu a nabízela bohatý výběr – od sladkých závinů, vloček nebo müsli s mlékem či jogurtem přes vajíčka různých úprav, párky, uzeniny a sýry až po zeleninu a ovoce. Součástí byla také káva, čaj a různé džusy.

Oběd byl servírovaný a sestával z polévky a hlavního chodu, který jsme vybírali z několika variant. Přes den jsme se mohli kdykoliv občerstvit točenou limonádou, i ta byla součástí all inclusive.

Večeře byla také bufetová – nabídka vždy zahrnovala tři hlavní chody s různými přílohami a sladkou tečku na závěr, v našem případě v podobě zemlbáby a knedlíků plněných švestkami. Většinou se jednalo o pokrmy tradiční české kuchyně, přítel si pochutnal na rajské omáčce se šesti a já na dušeném kuřeti s rýží. Večer jsme jako správní Brňáci využili možnost neomezené konzumace piva a vína. Dětmi a mnou byl neustále okupovaný i zmrzlinový bar.

Nedalo nám to a vyzkoušeli jsme také místní pizzy – Quattro Formaggi a Salami, obě byly výborné. Jedli jsme je na terase před hotelem s krásným výhledem na okolní přírodu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Hotel má opravdu ideální polohu – ačkoliv je zasazený v klidné přírodě, je zároveň v příjemné dojezdové vzdálenosti od Karlových Varů, Plzně i Prahy. O místo na hezkou večeři tedy určitě není nouze. My jsme ale do Jesenic jeli hlavně proto, abychom unikli civilizaci, většinu času jsme tedy trávili na výletech po okolí a stravovali se pouze v hotelové restauraci.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Pod celým hotelem je vybudované wellness centrum nabízející spoustu procedur. Na ty je třeba se předem objednat na recepci. My jsme po náročném cyklovýletu chtěli vyzkoušet úplně všechno, takže si nás vzala do parády paní Dianka, která je opravdu člověk na svém místě, a začala kouzlit. Posadila nás do relaxační místnosti na oxygenoterapii, pak následovaly parafínové zábaly rukou a strojová masáž nohou. Přítel si užil pobyt v solné jeskyni, kde je teplota pod 20 °C, a já, protože jsem naopak zmrzlina, jsem se perfektně prohřála při pivní lázni. Navíc jsme se u toho mohli posilnit tuplákem výborného krušovického piva.

Po večeři nás pak půl hodiny proklepávalo luxusní masážní křeslo a na závěr celé této pohádky jsme se hodinu rochnili ve vířivce na terase s nádherným výhledem. Jedním slovem – fantazie. A kdyby tohle všechno někomu nestačilo, hotel může nabídnout ještě perličkové koupele a rašelinové zábaly. V letních měsících nachytáte bronz u venkovního bazénu, při nepřízni počasí to pak jistí solárium.

Kam se vydat na výlet?

Své kouzlo má už samotný areál hotelu, najdete zde totiž Jesenické houbičky – domečky ve tvaru hub, které jako by vypadly ze Šmoulí pohádky. Pozornému oku neuniknou také roztomilé sochy Šmoulů, ty jistě nadchnou nejen děti. A vyžití pro děti je tu daleko více, třeba skákací hrad a venkovní hřiště se zábavnými atrakcemi. Dospělí se zase mohou vyřádit na tenisovém kurtu nebo při bowlingu.

Z výletních cílů v okolí můžu doporučit hrad Křivoklát, kde si prohlédnete nádhernou knihovnu i strašidelnou mučírnu. Autem se pak krásně dostanete také do Karlových Varů, kde si užijete kouzelnou lázeňskou atmosféru, procházky po kolonádách i památkách a voňavé oplatky.


Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu Jesenice ***

“Pobyt jsme si moc užili. Při příjezdu nás hned pohltila skvělá domácká atmosféra, která je přítomná jak mezi personálem, tak v celém hotelu. Tady se snad ani nejde vztekat. Apartmán byl prostorný a čistý, po všech procedurách jsme na zdravotních matracích spali jako Budulínci. :). Prosklená terasa, kde se podávalo jídlo, nabízela krásný výhled na rybníky a okolní louky. Pokud sem zavítáte s dětmi, určitě doporučuji poptat možnost ubytování v Jesenických houbičkách. Kdo by nechtěl zkusit bydlet jako Šmoulinka nebo Taťka Šmoula? ”


👍 Pobyt v Hotelu Jesenice *** byl osobně ověřen Míšou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 28. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet