Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu blízko centra v Hotelu NH Prague City ****

Vydejte se spolu se Zuzkou, členkou našeho Travelking týmu, do Prahy. Konkrétně do Hotelu NH Prague City ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze luxusního pobytu blízko centra v Hotelu NH Prague City ****

Informace o pobytu v bodech

  • Termín pobytu: 2.7.2023 - 4.7.2023
  • Ubytováni jsme byli v: Hotelu NH Prague City ****
  • Lokalita ubytování je: Praha
  • Cestovala jsem: S partnerem
  • Stravování: Snídaně
  • Doprava: Autem

Kam a jak jsme jeli?

Do Hotelu NH Prague City **** jsme vyrazili z Brna. Cesta autem po dálnici nám trvala přibližně 2 hodiny. Těsně před Prahou jsme odbočili do Průhonic a navštívili krásný park – všem vřele doporučuji. :-)

Jak to bylo s parkováním?

Parkovali jsme v podzemní garáži pod hotelem. Toto parkoviště je veřejné a není možné si parkovací místo rezervovat.

Kde jsme se ubytovali?

Adresu Hotelu NH Prague City **** jsme si zadali do navigace a našli jsme ho bez problémů. Do hotelu můžete dojet autem nebo hromadnou dopravou, kousek od hotelu se nachází tramvajová zastávka i stanice metra. Poblíž je i nákupní centrum, kino a mnoho restaurací. Do historického centra Prahy dojdete pěšky během půl hodiny. Hned první večer jsme se vydali na pěknou procházku – prošli jsme Valdštejnské zahrady, Karlův most i Václavák. Zpátky do hotelu jsme pak dojeli metrem.

Vybavení pokoje předčilo naše očekávání, nejvíce nás potěšila obrovská, a hlavně pohodlná postel – vyzdvihnout musím také čistotu. V koupelně byly k dispozici pantofle i župany. V pokoji byla malá lednice a set na přípravu čaje a kávy. Kdyby se vám náhodou nechtělo chodit na snídani, je možné si ji objednat na pokoj. Tuto službu můžete využít i během dne – jídla z hotelové restaurace si tak vychutnáte v pohodlí vašeho pokoje.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V rámci ubytování jsme měli snídaně v ceně. Snídaňová nabídka byla široká a každý si pochutnal na tom svém. Já jsem sáhla po zdravější snídani – opravdu mě potěšila nabídka cereálií, různých semínek i čerstvého ovoce. Přítel si pochutnal na snídani ze slaného bufetu, který tradičně nabízel párky, vejce, sýry, fazole a zeleninu.

Během jídla jsem si na stole všimnula cedulky s nabídkou čerstvých vaječných pokrmů, objednala jsem si omeletu se sýrem a šunkou – byla výborná! Jako sladkou tečku jsme si dali křupavé croissanty. Nabídka sladkého pečiva byla také obrovská. Přestože byla snídaně skvělá, dala by se vylepšit nabídka džusů.

Hotel si vyrábí vlastní med, který můžete ochutnat právě na snídani. Měli jsme pokoj v 8. patře a včelky jsme pozorovali. Úly mají na střeše hned naproti výtahu.

Jak jsme se najedli v okolí?

Před příjezdem do Prahy jsme navštívili Průhonický park. Po procházce jsme si zašli na oběd do restaurace Babiččina zahrada. Posedět zde můžete uvnitř v útulně zařízené restauraci, nebo venku pod velkým altánem. Po zahrádce je rozmístěno i pár malých soukromých altánků. Jeden z nich jsem nám zarezervovala – byl to opravdu příjemný gastronomický zážitek. Příteli jsem trochu záviděla svíčkovou, ale moje tarhoňa s pestem, mozzarellou a chřestem byla také výborná!

V Praze jsme si zašli na lehčí oběd a výbornou kávu do našeho oblíbeného podniku Cafefinvýborné jídlo, nápoje a pohodová atmosféra je zde jistotou.

Jaké bylo wellness a fitness centrum v hotelu?

Hotelové wellness centrum se saunou, parní lázní a nabídkou thajských masáží jsme bohužel nenavštívili. Zato jsme ale vyzkoušeli hotelovou posilovnu – vsup mají hosté hotelu zdarma. K dispozici jsou zde základní posilovací i kardio stroje, činky, ručníky i voda. Součástí zázemí jsou i malé šatny, ty jsme ale nenavštívili, jelikož jsme se na cvičení připravili na pokoji.

Kam se vydat na výlet?

  • Než jsme dojeli do hlavního města, zašli jsme si na procházku do Průhonického parku. K dispozici jsou zde tři trasy, my kvůli času zvolili tu nejkratší (2,5 km), která úplně stačí na prohlédnutí té nejhezčí části parku. U zámku je kavárna, kde jsme si vychutnali lahodnou kávu.
  • V Praze jsme chtěli navštívit nějaká místa, na kterých jsme ještě nebyli. Jako první jsme zvolili krásnou Valdštejnskou zahradu a poté jsme prošli zbytek historického centra.
  • Druhý den jsme navštívili Klementinum a odpoledne jsme unikli z ruchu velkoměsta do parku Stromovka odkud jsme došli na Letnou k pražskému metronomu.
  • Vydali jsme se také na výlet mimo Prahu, a to na krásný zámek Veltrusy, který je vzdálený asi 30 minut jízdy.

Závěrečné hodnocení pobytu v Hotelu NH Prague City ****

“Pobyt v Hotelu NH Prague City**** byl velice příjemný. Mezi největší přednosti ubytování patří poloha blízko centra a snadné napojení na hromadnou dopravu – je tak ideálním výchozím bodem pro poznávání krás Prahy. Pokoj byly opravdu čisty a útulně zařízený. Veliká pohodlná postel byla zárukou kvalitního spánku a bohatá bufetová snídaně nám dodala síly na procházky po městě. Určitě doporučuji návštěvu Valdštejnské zahrady a krásnou procházku kousek od Prahy v Průhonickém parku.”


👍 Pobyt v Hotelu NH Prague City **** byl osobně ověřen Zuzkou, členkou týmu Travelking, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 1. 5. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet