Nejlepší maďarské lázně podruhé aneb Kam ještě za dokonalým relaxem?

Co je to nejlepší na Maďarsku? Pobyty v Maďarsku by byly rozhodně o dost chudší bez celosvětově vyhlášených lázní. Jaké jsou ty největší a jaké jsou nejznámější? Co zdejší prameny dokáží léčit? Přinášíme vám druhý díl přehledu maďarských lázní.
Nejlepší maďarské lázně podruhé aneb Kam ještě za dokonalým relaxem?

Demjén – romantické lázně a venkovní aquapark

V Demjénu jsou přesvědčení, že voda nemá pouze léčit nebo čistit, ale poskytovat také zábavu. Nezbývá nám než souhlasit. Lázeňský komplex v Demjénu nabízí úžasně široké spektrum zážitků. Najdete tu římské lázně se 6 termálními bazény, které jsou v noci krásně osvětleny. Romantické koupání si můžete užívat až do dvou hodin ráno. Navštivte zde také solnou jeskyni, finskou či parní saunu a masérský salón. Další částí komplexu je venkovní aquapark se skluzavkami, tobogány a plaveckým bazénem se skokanskými můstky. Do třetice všeho dobrého - pod zemí se skrývá jeskynní labyrint s příjemným přítmím a zákoutími k relaxaci.

Demjen

Co se zde léčí?

Termální voda vyvěrající zde z hloubky 690 metrů je pravým elixírem pro lidi s revmatickým onemocněním a problémy s klouby a kostmi, jako je osteoporóza nebo artritida. Koupel v lázních působí pozitivně i na nervový systém a uklidní vás od stresu.

Celodenní vstupné činí kolem 6 590 HUF.



Eger – lázeňské služby od roku 1932

Na pěti hektarech v historickém městě Eger najdete otevřené lázně se 13 bazény, několika sportovišti a přístupem do tureckých lázní. Lázně jsou rozdělené na klidnější severní část určenou k relaxaci a jižní část přizpůsobenou dětem. Zvláštností tohoto místa je mimo jiné 250 let starý platan, který byl v roce 2013 zvolen Stromem roku Evropy.

eger

Co se zde léčí?

Úlevu v místní vodě najdete při potížích s páteří, svaly a nervovým systémem. Pozitivní účinky má koupel taky na některé druhy gynekologických onemocnění a na léčbu únavy.

Vstupné vyjde na 1 900 HUF a dodatečné vstupné do tureckých lázní na 1 300 HUF.



Egerzsalok – lázně s ojedinělým přírodním úkazem

Lázně v Egerszalóku jsou jedinečné svým výhledem na proslulý „solný kopec“. Ve skutečnosti se však jedná o vápencový útvar, který tu vznikl usazováním látek právě z vyvěrajícího minerálního pramene. Podobný úkaz byste našli už jen v tureckém Pamukkale a americkém Yellowstonském národním parku. V lázních spadajících pod Saliris Resort najdete téměř dvě desítky bazénů a vířivek s různou teplotou vody, která zaručí plynulou cirkulaci vašeho krevního oběhu. Ani milovníci saunování nepřijdou zkrátka, v nabídce jsou dvě finské sauny, bio sauna, parní a aroma kabina ve vnitřní části. Venku pak můžete navštívit finský nebo ruský saunový srub.

egerzsalok

Co se zde léčí?

Lázně pomáhají lidem při rehabilitaci po ortopedických zákrocích a operacích páteře, dále při potížích se svalovou soustavou a bolestmi zad.

Celodenní vstupné stojí 5 800 HUF, senioři nad 65 let platí o 4 800 HUF a výhodně vyjde vstupné i rodiny s dětmi.



Miskolc Tapolca – koupání v jeskynních zákrutách

Termální voda si našla cestu do jeskyně a vytvořila tak zcela unikátní jeskynní lázně. Budete plavat ve vodě o teplotě kolem 30 °C, skrývat se v jeskynních výklencích a zákrutách a poslouchat, jak se zvuk nese se zvláštní ozvěnou. Proplujte romantickými cestičkami podél skalních stěn také do Star hall bazénu, kde vám nad hlavou bude zářit hvězdné nebe. Za zmínku určitě stojí i venkovní část lázní, kde byly zřízeny tři bazény: dětský, plavecký a zážitkový. Díky nízkému obsahu soli ve vodě můžete v lázni pobývat, jak dlouho je libo.

miskolc tapolca

Co se zde léčí?

Zdejší termální voda má léčivé účinky především na klouby, koupel vám ale pomůže i ke zvládání stresu. Mnoho návštěvníků sem zavítá už jen kvůli zážitku z koupání v jeskynních prostorách.

Vstupné pro dospělého je 3 100 HUF.



Hegykő – klidný komplex v blízkosti přírody

V Hegykő se zaměříme na termální lázně Sá-Ra. Po celý rok jsou tu otevřené tři bazény - venkovní termální, krytý termální a wellness bazén. Přes léto se k nim však přidává ještě druhý venkovní termální bazén, dětský, tréninkový a plavecký bazén. Lázeňský personál poskytuje i zdravotní procedury jako bahenní zábaly, lymfatickou drenáž nebo různé masáže. Stejně tak se můžete zdarma zapojit každé úterý a čtvrtek do cvičení vodní gymnastiky. Lázně Sá-Ra nejsou tolik známé, a proto se ceny vstupného drží příjemně nízko a v bazénech není hlava na hlavě. Kvalita zážitku však není o nic nižší. Pobyt v lázních Hegykő můžete spojit s procházkami národním parkem Fertő-Hanság.

hegyko

Co se zde léčí?

Lázně jsou ideální rehabilitací po frakturách, vymknutých kloubech a všeobecně při problémech s klouby a svaly. Pozitivní účinky vykazuje voda i při potížích s dýcháním.

Celodenní vstupné stojí 2 600 HUF.



Kehidakustány – zábava a péče pro celou rodinu u Balatonu

Termální lázně Kehida nabízí velkorysý prostor nabitý zábavou a odpočinkem pro celou rodinu. Doporučujeme udělat si sem výlet, zejména pokud trávíte dovolenou u Balatonu, lázně jsou od „maďarského moře“ jen 30 minut jízdy. Dominantou třípatrových krytých lázní je 94metrový tobogán se světelnými i zvukovými efekty, kde se vyřádí vaše děti, zatímco vy si budete užívat ostatní vybavení – vířivky, vodopády, masážní sprchy nebo řeku. Při pobytu v horké termální vodě můžete střídat vnitřní a venkovní bazény. Potěší vás také saunová oáza s možností seancí.

kehida

Co se zde léčí?

Kehidakustány je mezi maďarskými lázněmi unikátní svou nabídkou terapií pro děti s pohybovým omezením. Dospělí zde mohou využívat pitnou kúru i koupele působící pozitivně při kožních onemocněních a rehabilitaci pohybového aparátu.

Celodenní vstupné vyjde na 3 400 - 5 900 HUF v závislosti na sezóně.


Slovo závěrem...

Abyste přišli na to, které maďarské termály jsou nejlepší, bude to chtít nejspíš víc než jednu návštěvu. Někde se ale musí začít, tak se směle zasněte a vyberte si svůj zájezd. Pokud si nebudete vědět rady, rádi vám se vším poradíme.

Autor článku:

Aktualizováno: 19. 3. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet