Kam na prodloužený víkend s dětmi?

V květnu kromě sluníčka netrpělivě vyhlížíme i dva prodloužené víkendy. Chcete si vzácné a zasloužené volno užít naplno i se svými dětmi? Je libo příroda, voda, zábava nebo trochu poučení? Tipy na to, co dělat s celou rodinou naleznete v tomto článku.
Kam na prodloužený víkend s dětmi?

Dobrou správou je, že jak u nás, tak v zahraničí je možností spousta. Co si vybrat záleží nejvíce na věku a povaze vašich ratolestí. Pro neúnavné dobrodruhy nejvíc doporučujeme vybití energie v lanových parcích nebo aquaparcích. Pro menší děti jsou ideální pohádkové vesničky a strašidelné hrady. Větší děti nalákejte třeba na westernpark, vědecké centrum nebo jízdu na koni. Ať už se vydáte za oddychem a zábavou kdekoli, určitě si to krásně užijete už jen proto, že budete spolu. :)

pohadka

Z pohádky do pohádky

Na malé i velké čeká vždy spoustu legrace a překvapení, když se vydají do kouzelného světa pohádek. Navštívit můžete třeba Pohádkovou vesničku na Vysočině, kde se dá i přímo přespat ve veselých pohádkových chaloupkách. U sousedů je možno navštívit třeba Habakuky v slovenských Donovalech u Nízkych Tater či oblíbený Rabkoland v Polsku.

Větší děti jistě ocení atmosféru divokého Západu ve westernových městečkách. Mezi nejlepší patří rozhodně Šiklův mlýn a Boskovice. Šiklův mlýn nabízí celodenní program ve westernovém městečku, relax v aquaparku, zvířátka v zooparku a spoustu dalších zážitků na připravených atrakcích. I westernové městečko v Bozkovicích má pro celou rodinu nachystaných spoustu lákadel. Půjčte si kozu, zastřílejte si nebo se podívejte na zábavu do saloonu.

lipno

V korunách stromů a v náruči přírody

Výborným způsobem, jak společně strávit čas na vzduchu v přírodě a zároveň prožít něco nevšedního, je navštívit lanový park. Lanové stezky plné překážek jsou totiž určeny pro všechny věkové kategorie. Lezení je 100% bezpečná adrenalinová zábava, která vás rozhýbe, pobaví a bude krásným společným zážitkem pro všechny členy rodiny. Když byste měli, i navzdory jištění, přece jenom strach, můžete se společně do výšek podívat i tak. Za zmínku určitě stojí Stezka korunami stromů Lipno, celorepublikový unikát a první stezka svého druhu v ČR. Po ní se můžete pohodlně procházet pěšky přímo mezi vrcholky majestátních jehličnanů.

Další aktivitou v přírodě, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat je třeba i společná projížďka na koních. A to i když jste úplní začátečníci. Mnoho jezdeckých klubů a rančů po celé republice nabízí tuto možnost. Říká se, že svět je nejkrásnější právě z koňského hřbetu, tak proč si to neověřit rovnou s celou rodinou?

strašidlá

Hrady a strašidla

Návštěvy hradů a zámků nemusí být pro některé jen nekonečná prohlídka stejně vypadajících místností. Co když vám řekneme, že to nemusí být vždy takové? Přijďte se nechat k smrti vystrašit na Draxmoor v Dolní Rožince. Budova zdejší historické sýpky ze 17. století je proměněná na stylový strašidelný zámek. Čekají na vás tři rozsáhlá patra se strašidelně-fantastickou expozicí, 3D kino, strašidelný výtah a zcela nové zámecké nádvoří s pohádkovými domečky na kuřích nožkách, soškami pohádkových postaviček a skákacím hradem.

Česko - Nejoblíbenější pobyty

S čerty nejsou žerty. To se sice říká, ale čerti mohou být docela zábavní. Ověřit si to můžete v Muzeu čertů v Úštěku. Černovlasý kudrnatý vládce zdejšího pekla vás provede velkou hradní expozicí a poskytne výklad vskutku nevšední. Dozvíte se třeba, co všechno v muzeu čeká hříšnou duši.

voda

Pro malé vodníky a žabky

Jestli máte pocit, že místo dětí vychováváte spíš ryby, které ne a ne dostat z vody, vždy, když jste u jezera nebo moře, je to jasné. Odpovědí na prodloužený víkend jsou vodní radovánky pro celou rodinu. Vypravte se třeba do Aquapalace v Praze, kde lze nalézt tolik atrakcí a lákadel, že na úctyhodné ploše 9150 m² udělají radost všem, od malých plaváčků, přes teenagery a rodiče až po babičky. Dobrým tipem je i Aqualand Moravia. Jedná se o nejmodernější zábavní vodní centrum v České republice, naleznete jej v turistické lokalitě jižní Moravy s nádherným výhledem na Pálavu. K dětské radosti ovšem většinou stačí najít jakýkoliv aquapark, který máte zrovna poblíž.

TIP TÝMU TRAVELKING: Starší děti nechte ve vodě klidně samotné a dopřejte si relaxaci třeba na masáži nebo v sauně. ;)

vida

Za zábavným poznáním

Chcete-li dětem kromě zábavy a odpočinku dopřát i trochu nových poznatků, určitě se vydejte do jednoho ze zábavních vědeckých center. Tady si totiž přijdou na své věční zvědavci a koumáci, kterým nedají spát otázky typu: Kde skončí všechno, co spláchnu do záchodu? Proč se zrcadlo při horké koupeli zarosí? Odkud se v zásuvce bere elektřina? A jestli je bílá opravdu bílá?

Navštívit můžete třeba moderní science centrum iQLANDIA v Liberci. Těšte se na planetárium, stovky originálních interaktivních exponátů nebo prvního humanoidního robota v ČR. V Brně pak na chytré hlavičky čeká VIDA! science centrum. Přijďte si odpálit vodíkovou raketu, stát se hvězdou zpravodajství o počasí, zmrazit vlastní stín, zažít zemětřesení, rozpoutat tornádo nebo rozluštit záhadu Bermudského trojúhelníku.

vigvam

Tam, kde to budou vaše děti milovat

Plánujete společně strávit pár dní někde dál mimo domov a chcete, aby si to vaše děti užili naplno? Rádi vám doporučíme hotely, které své malé hosty vítají nejen s otevřenou náručí, ale také bohatou nabídkou služeb a zábavy.

Pokud byste chtěli navštívit Maďarsko, skvělou volbou je rodinný pobyt v Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa **** v lázeňském městě Sárvár. Tento osobně ověřený hotel je přímo propojen s termály Sárvár, kde se bude líbit celé rodině. Na děti zde čeká dětská část s bazény, atrakcemi, tobogány a animačním programem. Dospělí budou zase nadšeni z léčivých účinků vody i prohřátí v saunovém světě. Neméně oblíbený mezi rodiči s dětmi je osobně ověřený Portobello Wellness & Yacht Hotel **** v Ostřihomi, který leží přímo na hranicích se Slovenskem. Hotel se pyšní označením „Baby Friendly“, a tak zde na malé hosty čeká skvělé vybavení v lázních (tobogány, dětské bazény aj.) i přímo v hotelu. Oblíbený animační program s maskotem krokodýlem Zozem si zajisté užije úplně celá rodina!

V Polsku můžeme doporučit třeba hotel Kompleks Beskid ***, který naleznete v náruči malebné přírody polského pohraničí jenom 20 km od Slovenska a jenom 10 km od lázeňského města Rabka. V hotelu si děti užijí bazén, v okolí je hromada turistických tras a také skvělý zábavný park pro celou rodinu Rabkoland.

V Rakousku zas vsaďte na Kinderhotel Schneekönig. Těšit se můžete na wellness, bazény a každodenní program pro děti s animátory. Děti si vyzkoušejí provazolezectví, spouštění na laně nebo rybaření. Kromě toho se hned vedle hotelu nachází i zábavní park Heidi Kindererlebnispark. Samozřejmostí jsou služby přizpůsobené dětem např. poloviční porce jídla, dětské stolečky, kvalitní postele pro děti, dětská vanička, postýlka, vysoké židličky.

A co vy? Jaké máte tipy na výlety pro celou rodinu? Co vaše zkušenosti s úrovní služeb pro děti v hotel doma i v zahraničí? Dejte nám vědět v komentářích.

Autor článku:

Aktualizováno: 26. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet