Cestovní Deník: Lázně v pivovaru a penzion Obora Poděbrady

Máte rádi pivo? My máme rádi pivo. A taky relax a lázně a pohodovou dovolenou. A kam zajet, když máte rádi pivo, relax, lázně a pohodovou dovolenou? Rozhodně do Poděbrad, je tam krásně. Dejte na nás.
Cestovní Deník: Lázně v pivovaru a penzion Obora Poděbrady

Ráj plný piva a odpočinku

Pivo Poděbradský zdroj se začalo vařit už v roce 1502 a musíme uznat, že zkušenost s sebou zřejmě opravdu nese kvalitu. Nápoje z místního pivovaru jsou skutečným potěšením pro fajnšmekry i pivní začátečníky. A kde jinde zřídit jedinečné pivní lázně, než přímo v pivovaru? Relaxaci v kádi plné příjemně horké vody s vůní sladu doplňuje neomezená konzumace piva během procedury. Z lázní jsme odcházeli velmi odpočatí (a příjemně podnapilí).

Lázně v pivovaru Poděbrady

Pokoje penzionu Obora, kde jsme byli ubytovaní, nás překvapily stejně příznivě jako pivní lázně. Dostatek prostoru, pohodlné postele, balkón s výhledem na fotbalové hřiště, a navíc i kuchyňský kout, ve kterém jsme si mohli připravit něco dobrého (nevíme, zda je součástí všech pokojů). Restaurace leží trochu stranou od pokojů, nic tak neruší klid hostů.

penzion obora

Zážitek z romantické snídaně na terase místní restaurace skvěle doplňoval velký výběr potravin naservírovaných před námi, na požádání nám v kuchyni připravili i vynikající omeletu. Při uklidňujícím šumění okolního lesa nám chutnalo vskutku znamenitě.

Lázeňské Poděbrady plné překvapení

Pokud jste mezi českými lázeňskými městy v myšlenkách vynechávali Poděbrady stejně jako my, budete mít po příjezdu do tohoto krásného městečka plného parků a kolonád oči jako tenisáky. Navštívili jsme skoro všechna lázeňská města v Česku i na Slovensku a Poděbrady u nás jednoznačně vedou.

Lázně Poděbrady

Kromě parků plných květin a spousty vynikajících restaurací na břehu řeky tu naleznete také přírodní koupaliště s pláží a kurty na beach volejbal, krásný zámek, náměstí se sochou Jiřího z Poděbrad a další a další lákadla. Pokud můžeme doporučit, do Poděbrad je nejlepší vyjet na co nejdelší dobu, abyste si opravdu užili vše, co nabízejí.

Autor článku:

Aktualizováno: 25. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet