Penzion Tri Kopy *** ve Smrečanech nabízí ideální místo pro odpočinek uprostřed slovenských Západních Tater. Pyšnit se může tím, že se nachází v blízkosti spousty přírodních i kulturních památek. Čekají tu na vás naučné stezky, vodopády, místa ke koupání, skály a vrcholky hor, ale i muzea, zříceniny nebo archeologická naleziště. To své si tu najde opravdu každý.

O ubytování

Penzion Tri Kopy *** leží ve Smrečanech, srdci pohoří Žiar v Liptovské kotlině u Západních Tater, a slouží jako výchozí bod pro výlety všeho druhu. Tato oblast nabízí obdivovatelům přírody spoustu míst k objevování. V okolí penzionu se nachází naučná stezka Žiarská dolina (6 km), malebné údolí, jímž protéká potok Smrečianka a vede jím značená turistická stezka. Západní Tatry se také pyšní několika vrcholy jako dělanými pro celodenní výlety, například horou Baníkov (14 km), Salatínem (17 km), Sivým vrchem (21 km), na který vede cesta přes úchvatné skalní město, nebo vrcholem Tri kopy (13 km).

Nedaleko ubytování se nachází historické území Liptov, kde na vás čeká spousta přírodních úkazů i historických památek. Za návštěvu jistě stojí okresní historické město Liptovský Mikuláš (6 km), kterému se díky svému umístění přezdívá „Město mezi horami“. Najdete v něm desítky starobylých památek, včetně náměstí Osvoboditelů ze 14. století (6 km) nebo gotického kostela svatého Petra z Alkantary (6 km). Dále se vyplatí návštěva zdejších muzeí a galerií, například Slovenského muzea ochrany přírody a jeskyňářství (6 km) nebo Galerie Kolomana Sokola (6 km), situované v budově z 15. století. Zábavu a relax si zase užijete v Aquaparku Tatralandia (10 km) s bazény, tobogány a saunovým světem. Rodiny s dětmi se mohou vydat do Kontakt ZOO (10 km), kde si zvířata můžete dokonce i pohladit a nakrmit. Město také skýtá pohled na Liptovskou Maru (11 km), největší přehradu na Slovensku, ve které se v létě můžete vykoupat nebo po které se můžete projet loďkou a obdivovat krásu scenérie okolních hor.

Pokud byste se o této oblasti s bohatou historií chtěli dozvědět něco nového, nabízí se Muzeum liptovské dědiny (18 km) v Pribylině, kde uvidíte historické obytné domy a hospodářské budovy a zjistíte, jak žili středověcí řemeslníci a rolníci. Jeho dominantou je raně gotický kostel Panny Marie s malbami ze 14. a 15. století. Milovníky historie jistě zaujme také archeologický skanzen Havránok (24 km) nad hladinou Liptovské Mary, který dokumentuje osídlení oblasti Kelty ze 4. až 1. století př. n. l., nebo třeba zřícenina středověkého liptovského hradu (13 km). V případě, že se chcete raději vydat za přírodními úkazy, určitě nesmíte vynechat Lúčanský vodopád (28 km) či Čerenovou skálu (23 km) s výhledem na liptovskou krajinu.

Lyžaři mohou využít nespočet skiareálů v okolí hotelu, například Ski centrum Žiar-Dolinky (3 km), Areál Podbreziny (4 km), Ski Opalisko (10 km), Ski Javorovica (12 km) nebo Ski Zapač Liptovská Porúbka (14 km). V kouzelné krajině Západních Tater si jednoduše každý přijde na to své.

Kde budete spát?

Zasloužený odpočinek vás čeká na útulných pokojích. Vybrat si můžete ze tří variant:

Pokoj Standard (15 m²) je pro dvě osoby a disponuje manželskou postelí, soukromou koupelnou, televizí s plochou obrazovkou a ledničkou, do které si můžete uložit potraviny či pití, a pokud dostanete žízeň, bude na vás na pokoji čekat minibar, káva nebo čaj. O zábavu na večery strávené na pokoji se postará bezplatné WiFi připojení. Z pokoje se budete moci kochat výhledem na impozantní hory v okolí penzionu.

Pokoj Standard s balkónem (70 m²) nabízí stejné vybavení jako pokoj Standard, je však větší, takže je vhodný až pro dvě dospělé osoby s dítětem, a navíc v něm budete moci krásu hor obdivovat z balkónu.

Na čem si pochutnáte?

Dobré jídlo je základ každého výletu. V Penzionu Tri Kopy *** si můžete vybrat mezi pobytem se snídaní, anebo polopenzí po celou dobu pobytu.

Snídaně jsou formou bufetu s rozmanitou nabídkou, díky které se nabijete energií na celý den.

Při večeři v restauraci dopřejete svým chuťovým buňkám jen to nejlepší. Nabídka pokrmů je bohatá: od polévky a toastů přes svíčkovou na smetaně až po deset druhů pizzy upečené v pravé pizza peci na dřevo. Samozřejmostí jsou i zdravé saláty a pro mlsné jazýčky i výborné dezerty. Součástí nabídky jsou i bezmasá jídla a ryby. Pokud cestujete s dětmi, dobře bude postaráno i o ně, jelikož restaurace nabízí i jídla speciálně jen pro vaše ratolesti.

Specialitou restaurace je pak pečené koleno a voňavá žebírka podávané na dřevěném podnose s pochutinami.

Penzion Tri Kopy ***

Penzion Tri Kopy ***

Smrečany , Smrečany
Slovenská republika

Provozuje společnost:
TOP GASTRO SK, s.r.o IČ: 47628006


0908 930 369

tatragastro@gmail.com

Check In
15:00 - 18:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 4 €/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Minibar

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,6 km
Vzdálenost od jezera
10 km
Zastávka
100 m
Aquapark
14 km
Sjezdovka
2,5 km
Běžkování
2,7 km

Tipy na výlet

Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš Tip na výlet

Populární Liptovský Mikuláš je ideální destinací pro zábavnou dovolenou. Odsud to totiž máte blízko ke všem nejzajímavějším atrakcím okolí: Liptovská Mara, Tatralandia, ZOO Kontakt i krásná příroda.

A co nabízí Liptovský Mikuláš samotný?

  • Navštivte nejmodernější muzeum na Slovensku – Muzeum ochrany přírody a jeskyňářství
  • Další muzea, jako jsou Muzeum Čierny orol, Expozice Tatrín a Žiadosti slovenského národa nebo Jánošíkovu mučírnu a muzeum historie
  • Touhu po umění zaženete v Galerii Kolomana Sokola a Liptovské galerii P. M. Bohúňa
  • Pokud ale toužíte po zábavě, vydejte se do Escape Room nebo Galerie Ilusia, která vám pěkně pomotá hlavu
  • Zažít zde můžete například Jazz Fest, Liptov Fest (festival dobrého jídla, zábavy a zážitků), Street Music Night a nejrůznější koncerty

Náš tip: Budete-li se pohybovat po Liptově, zakupte si také Liptov Region Card – kartu, díky níž budete moct čerpat slevy v aquaparcích, lanovkách, jeskyních, restauracích a různých kulturních památkách. Na kartě jsou slevy od 5 % do 100 %.

Více informací
Archeoskanzen Havránok
Archeoskanzen Havránok
Lúčanský vodopád
Lúčanský vodopád
Aquapark Tatralandia
Aquapark Tatralandia