Užijte si skvělou relaxační dovolenou pár kroků od kouzelného údolí Szalajka a Národního parku Bukové hory. V Penzionu Villa Park *** na vás čekají útulné pokoje, bohaté snídaně formou bufetu a moderní wellness centrum s venkovním bazénem a saunami. Nedostatek vyžití navíc v této lokalitě rozhodně nehrozí, projděte si zajímavá muzea, projeďte se na bobové dráze nebo lesní železnicí a otestujte slavné lázně v nedalekému Egeru či Egerszalóku.

O ubytování

Villa Park Panzió *** se nachází přímo v centru maďarského Szilvásváradu, jen cca 300 metrů od krásného údolí Szalajka na kraji Národního parku Bukové hory. V penzionu si nádherně odpočinete a v okolí si užijete zajímavé výlety, prohlídky historických památek i procházky přírodou.

Vaše první kroky by měly vést do půvabného údolí Szalajka (300 m), které patří k nejkrásnějším místům v Maďarsku. Navíc zde najdete i bohaté vyžití. Nechte se okouzlit Závojovým vodopádem a prozkoumejte jeskyni Istállóskői, bývalé obydlí pračlověka. Seznamte se s místní přírodou v Lesním muzeu pod širým nebem nebo v Lesnickém muzeu a užijte si zábavu v dobrodružném parku Kalanderdő a na bobové dráze. Údolím se navíc nemusíte prodírat pěšky, projíždí jím lesní úzkokolejová dráha.

Mezi zajímavé atrakce v Szilvásváradu patří také Státní hřebčín lipicánů (240 m), kde si můžete zblízka prohlédnout tyto nádherné bílé koně. Součástí hřebčína je i výstava povozů a více informací o slavném plemeni se dozvíte v nedalekém Muzeu koní (400 m). Milovníky historie jistě zaujme kulatý kostel reformované církve (750 m), Historické panoptikum voskových figurín (500 m) a pravěká, místopisná a etnografická výstava v tzv. Orbánově domě (600 m).

K delším výletům láká například město Eger (27,3 km) s krásnými termálními i Tureckými lázněmi a středověkým hradem, nebo nedaleký Egerszalók (34 km) s unikátním Solným kopcem, který vznikl vyvěráním minerální vody. Pokud si opravdu potrpíte na lázeňské zážitky, udělejte si cestu do Miskolce (50 km), kde najdete jedinečné jeskynní termální lázně Miskolctapolca s historií sahající až do 16. století.

Kde budete spát?

Pokoje Classic se nacházejí v prvním a druhém patře penzionu a mají rozlohu 15 - 22 m². Každý pokoj je vybavený prostornou manželskou postelí s komfortní matrací (velikost 180x200 cm nebo 160x200 cm), ke které je možné přidat i přistýlku. Celkově je tak pokoj vhodný až pro 3 osoby. Samozřejmostí je vlastní koupelna se sprchovým koutem nebo vanou a k vybavení patří také klimatizace, televize a WiFi připojení.

Pokoje Superior, které zaujmou moderním, stylovým interiérem, jsou umístěné v novém křídle penzionu a měří 25 m². Součástí pokoje je koupelna se sprchovým koutem a balkon s výhledem na zahradu s bazénem. Kromě manželské postele (180x200 cm) je v pokoji i rozkládací pohovka, na které je možné ustlat přistýlku až pro 2 osoby. Pokoj je dále vybavený klimatizací, WiFi připojením, psacím stolem a velkou smart televizí.

Na čem si pochutnáte?

V útulné restauraci na vás každé ráno bude čekat snídaně servírovaná ve formě bohatého bufetu. Na výběr budete mít z teplých, studených, slaných i sladkých pokrmů. Součástí je také Lobby bar, kde si můžete posedět u šálku kávy nebo skleničky něčeho ostřejšího.

Na oběd či na večeři můžete zavítat do partnerské restaurace Fenyő Vendéglő, vzdálené 10 minut chůze od penzionu. Pochutnáte si zde na tradičních maďarských jídlech a dalších specialitách. Hlavním lákadlem jsou zejména pokrmy ze pstruha, tento druh ryb se totiž přímo v údolí Szalajka chová a šlechtí.

Kde budete relaxovat?

V přízemí penzionu se nachází nové, moderní wellness centrum, kde si užijete relax ve venkovním bazénu (otevřený přes léto), relaxační vířivce (30 - 35 °C), infrasauně (30 - 40 °C) a finské sauně (75 - 85 °C). Pro děti je zde navíc vyhřívaný dětský bazén s teplotou vody 30 - 35 °C.

Cestujete s dětmi?

Při nepřízni počasí se děti zabaví v herně s panenkami, hračkami pro miminka a batolata, kreslicími stolečky i deskovými hrami.

Něco navíc

V herně se najde zábava i pro dospělé, ve formě stolního fotbalu, ping pongu a šipek.

Villa Park Panzió ***

Villa Park Panzió ***

Park utca 11/b , Szilvásvárad
Maďarsko

Provozuje společnost:
Sila BT IČ: 1006024151


+36/36 564 044

info@villaparkpanzio.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 4 000 Ft/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Lázně
Dětský koutek
Konferenční místnost
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,3 km
Vzdálenost od lázní
25 km
Zastávka
0,5 km

Tipy na výlet

Národní park Bukové hory

Národní park Bukové hory Tip na výlet

Husté lesy, krápníkové jeskyně i historické památky. Řeč je o Národním parku Bukové hory, který je největší chráněnou oblastí v Maďarsku. Oblast Bükku je výjimečná v mnohých ohledech – jedná se o nejvíce zalesněnou a nejhornatější oblast země, zároveň skvěle propojuje přírodní a kulturní turistické cíle, a jde tak o ideální místo pro příjemnou letní dovolenou daleko od davů turistů. Zábava tu na vás navíc čeká i v zimních měsících, kdy si užijete nenáročné lyžování a běžkování v krásné přírodě.

Krajina v parku Bükk je výjimečná vápencovitými horami, které vytvářejí osobitý ráz krajiny s jeskyněmi, propastmi, krasovými jezery a vodopády. Najdete tu i nejdelší (8 700 m) a nejhlubší (245 metrů) jeskyně Istvánlápa. V parku se dobře velmi daří rozmanitým rostlinám, roste tu na 1 500 druhů cévnatých rostlin, kam patří třeba určité typy orchidejí. Bukové hory jsou také domovem pro dravé ptáky, při troše štěstí tu narazíte třeba na orla královského.

Jaké kulturní a přírodní turistické cíle v Bukových horách navštívit?

  • nejvyšší vrchol Kékes (1014 m.n.m.), kde stojí televizní věž s vyhlídkou ve výšce 130 metrů
  • druhý nejvyšší vrchol Bálvány (956 m.n.m.) s rozhlednou s krásným výhledem
  • vodopád Fátyol na řece Szalajka
  • romantické městečko Lillafüred s jezerem, které můžete proplout na loďce
  • historické město Eger s arcibiskupským palácem, podzemním městem nebo vinné sklípky vytesané do skály v Údolí krásné paní
  • město Miskolc s hradem Diósgyőr, jeskynními lázněmi a spoustou historických památek
  • krápníkové jeskyně Szent István, Anna a Istállós-kő
Údolí řeky Szalajky s vodopád
Údolí řeky Szalajky s vodopád
Město Eger
Město Eger
Lillafüred
Lillafüred