Orlické hory stylově – tak by se dal popsat pobyt v krásném secesním Hotelu Havel ***. Ten se nachází přímo v centru Rychnova nad Kněžnou, od všech úžasných historických památek vás tak bude dělit doslova jen pár kroků. Okolí je zároveň bohaté krásné výletní cíle a vyžití v přírodě. Užijete si zde skvělou polopenzi a relax v sauně, příjemným bonusem je vstup na Plavecký bazén RK, káva se zákuskem a dárek na přivítanou.

O ubytování

Secesní Hotel Havel *** najdete přímo v centru Rychnova nad Kněžnou v Orlických horách. Historie hotelu sahá až do druhé poloviny 19. století a po citlivé rekonstrukci si zachovává jedinečný dobový charakter. Díky poloze v historickém jádru jde o perfektní výchozí bod pro poznávání památek, nouzi ale nebudete mít ani o výlety do přírody.

V Rychnově nad Kněžnou můžete navštívit Kolowratský zámek (400 m), v současnosti sídlo Muzea a galerie Orlických hor, působivý kostel Nejsvětější Trojice (600 m) s třetím největším zvonem v ČR nebo krásný kostel sv. Havla (160 m) z počátku 14. století. V létě si zde zaplavete na místním přírodním koupališti uprostřed lesa Včelný (2,8 km), v zimě si zase užijete bruslení na městském zimním stadionu (600 m).

Cyklisté mohou zdolat Podorlickou pivní cyklostezku, ta je s délkou 49 km nejdelší v České republice. Pěšky či na kole se můžete vydat i na Nový zámek v Kostelci nad Orlicí (9,6 km), jehož historie sahá do počátku 19. století, nebo na zámek Opočno (18,4 km), který je hned po zámku Hluboká druhým nejnavštěvovanějším šlechtickým sídlem v Čechách. Skvělý výhled do krajiny se vám naskytne z 30 m vysoké rozhledny Vrbice (10,9 km).

V zimě pak můžete využít blízkosti hned několika lyžařských areálů. Na dosah budete mít třeba Ski areál Zdobnice (16,4 km) se 7 sjezdovkami a 9km běžkařskou stopou, Ski areál Říčky (27,4 km) se 4 sjezdovkami nebo Ski centrum Deštné (22,8 km), které nabízí 8 sjezdovek a snowpark.

Kde budete spát?

Hotel nabízí ubytování ve 26 komfortních pokojích s interiérem laděným do stylu Art deco. Všechny pokoje disponují vlastní koupelnou se sprchovým koutem a toaletou, LCD televizí, telefonem, toaletním stolkem se zrcadlem a komfortními postelemi s luxusní matrací.

  • Pokoje Deluxe mají plochu 16-21 m² a mohu být vybavené manželskou postelí nebo 2 oddělenými lůžky.

  • Apartmán měří 20 m² a najdete v něm manželskou postel a posezení s pohovkou a křesly.

Na čem si pochutnáte?

Součástí hotelu je restaurace, secesní kavárna a tradiční česká pivnice. Pochutnáte si zde především na klasické české kuchyni, v nabídce ale nechybí ani oblíbená mezinárodní jídla nebo vegetariánské pokrmy.

Kde budete relaxovat?

K relaxu můžete využít hotelové wellness centrum, kde se prohřejete v suché sauně.

Cestujete s dětmi?

Pro nejmenší hosty je k dispozici dětský koutek, kde se skvěle zabaví bez ohledu na počasí.

Hotel Havel ***

Hotel Havel ***

Staré náměstí 61 , Rychnov nad Kněžnou
Česká republika

Provozuje společnost:
HOTEL HAVEL, s.r.o. IČ: 62029291


+420 494 534 576

recepce@hotelhavel.cz

Check In
od 12:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 150 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětský koutek
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
0,7 km
Sjezdovka
16,4 km
Běžkování
16,4 km

Tipy na výlet

Orlické hory

Orlické hory Tip na výlet

V severovýchodních Čechách při hranici s Polskem se rozprostírají Orlické hory. Nejvyšší vrchol Velká Deštná leží v nadmořské výšce 1 115 metrů. Na vrcholu hory se nachází rozhledna, ze které je za dobrého počasí výborná viditelnost široko do kraje. Území Orlických hor je vhodné pro turistiku i cykloturistiku, v zimě pak pro běžkaře a sjezdaře. Hlavní hřeben pohoří projdete po červeně značené cestě Aloise Jiráska. Milovníky historie nadchne soustava vojenského opevnění. V oblasti se nachází hned několik bunkrů a pevností.

Kam se vydat na výlet?

  • Rozhledna Anna
  • zámek Rychnov nad Kněžnou
  • zřícenina hradu Potštejn

Městečka Orlických hor jsou spíše menší. Tradiční dřevěnou lidovou architekturu můžete obdivovat například v Rokytnici.

Více informací
Rychnov nad Kněžnou
Rychnov nad Kněžnou
Zámek Častolovice
Zámek Častolovice
Stezka Bylo nás pět
Stezka Bylo nás pět