Poznejte krásu Bílých Karpat a glampingu v přírodě. Ubytujete se v domečku v korunách starého ořešáku se zahradou. Stromodům Žítková vám přinese nejen perfektní polohu poblíž výletních cílů, ale i dokonalý odpočinek se snídaní a překvapením v podobě domácího likéru.

O ubytování

Stromodům se ukrývá v koruně starého ořešáku v obci Žítková v Bílých Karpatech na úpatí slovenské hory Chábová. Poskytuje příjemné zázemí uprostřed svěží přírody, která láká na řadu atraktivních výletních cílů. Ke Stromodomu náleží zahrádka s altánem, u které zurčí horský potůček.

Krásnou krajinu v okolí slavné obce Žítková (2,7 km) si zamilujete na první pohled. Louky plné vzácných orchidejí, nekonečné pláně a travnaté kopečky – není divu, že Bílé Karpaty byly vyhlášeny za biosférickou rezervaci UNESCO. Rozkládají se na hranicích se Slovenskem a jsou oblíbenou dovolenkovou destinací pro pěší turisty i cyklisty. Samotná obec Žítková je spojená s legendou o ženách s výjimečnými schopnostmi, kterým se říkalo Žítkovské bohyně.

Možností, kam vyrazit na procházku, budete mít nespočet. Troufněte si třeba na nejvyšší horu Velkou Javořinu (970 m.n.m.) (55 km), horu Chábová (4 km) nebo poznejte jednu z květinově nejbohatších luk v přírodní rezervaci Čertoryje (59 km). Z historických památek nevynechejte zámek Nový Světlov (28 km), zříceninu Zuvačov (12 km) nebo Lázně Luhačovice (21 km) s malebnými stavbami architekta Dušana Jurkoviče. Více o legendách spjatých s tímto krajem se dozvíte v nedalekém Muzeu poslední žítkovské bohyně.

V zimních měsících v Bílých Karpatech zábava nekončí. Na okolních kopcích si zalyžujete třeba ve skiareálu Mikulčin vrch (14 km) nebo Dubečky (27 km). Na běžkování vás zlákají stakilometry upravovaných běžeckých tras. Daleko to nebudete mít ani do slovenského Trenčína (20 km) nebo Uherského Brodu (35 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v dřevěném domku v korunách starého ořešáku s krásným výhledem do přírody. Těšit se můžete na maximální komfort, domeček je totiž plně vybavený. Vyspíte se na manželské posteli a pro přípravu jídla využijete kuchyňský koutek s varnou konvicí, sadou nádobí a malou lednicí. Díky elektrickému krbu se ve Stromodomu budete moct ubytovat i zimních měsících.

K domku náleží zahrada s altánem a terasa s plynovým grilem a posezením. V areálu najdete i solární sprchu z vlastního pramene a toalety v tradičních kadibudkách. Pro dlouhé letní večery nechybí ohniště s připraveným dřevem.

Vše je vyladěno do posledního detailu. Těšit se můžete na kávu, bylinkový čaj, vlněné plédy pro chladnější noci, svíčky a vybavenou knihovničku.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno si do domečku lanem vytáhnete kempingový koš s bohatou snídaní. Pod víkem najdete čerstvé domácí pečivo, někdy přímo z pece ve mlýně, ovčí sýry z místní farmy, domácí uzeniny, marmelády a smažená vajíčka se slaninou. Chybět nebude ani bylinkový čaj, káva a mošt z jablek z mlýnské zahrady. Lépe už den začít ani nemůže!

Kde budete relaxovat?

V zimě bude váš zážitek ještě lepší díky možnosti relaxu ve finské sauně hned vedle Stromodomu. Sauna má prosklenou stěnu a velkou relaxační terasu, kde si po hřejivé seanci náležitě odpočinete. Připraveny tu pro vás budou osušky, župany, přezůvky i prostěradla. K ochlazení můžete využít tůňku v potoku, který kolem protéká.

Něco navíc

Na zahradě u Stromodomu nechybí gril ani ohniště pro příjemné letní večery. Ve volném čase si lze zahrát šipky nebo odpočívat ve stínu zahradního altánku.

Stromodům Žítková

Stromodům Žítková

č. p. 32 , Žítková
Česká republika

Provozuje společnost:
Stromodům Žítková s.r.o. IČ: 10756507


+420 723 129 348

info@thzitkova.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Wi-Fi zdarma
Sauna
Minibar

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od rybníka
0,4 km
Zastávka
0,7 km

Tipy na výlet

Bílé Karpaty

Bílé Karpaty Tip na výlet

CHKO Bílé Karpaty se rozkládá na území bývalých okresů Hodonín, Uherské Hradiště a Zlín a na jihu volně přechází v CHKO Biele Karpaty na Slovensku. Pohoří má hodně co nabídnout, hlavně pokud jde o místní flóru. Bílé Karpaty jsou pohoří s vysokou biodiverzitou, rostou tu horské i stepní rostliny, daří se ale i mokřadům. K pokladům oblasti patří zdejší květnaté louky s nezvykle velkým zastoupením orchidejí. Spatřit je můžete při toulkách některou z Národních přírodních rezervací. Spolu s vrcholy Velká Javořina (970 m), Chmeľová (925 m) nebo Velký Lopeník (911 m) tak rozhodně máte při túrách co obdivovat.

Kam se vydat v Bílých Karpatech:

  • Národní přírodní rezervace Čertoryje
  • Naučná stezka Moravské Kopanice – krajem Žítkovských bohyní
  • Salaš Travičná - s muzeem kopaničářských roubených staveb salaše, naučnou stezkou a arboretem
  • Určitě nevynechte ani přírodní koupaliště Lučina, rozhlednu na vrchu Travičná nebo naučnou stezku Okolo Hrozenka.
Více informací
Žítková a žítkovské bohyně
Žítková a žítkovské bohyně
Zámek Nový Světlov
Zámek Nový Světlov
Luhačovice
Luhačovice