Vydejte se za tradičním folklórem a nebývalou pohostinností na Slovácko. Ubytujete se v chatách nebo penzionu na Slováckém dvoře, který vám nabídne rozsáhlý areál plný sportovního vyžití a příležitostí k odpočinku. Najdete tu přírodní biotop určený ke koupání, lezecké centrum pro děti, volejbalové hřiště, rozhlednu nebo ohniště. Navíc si pochutnáte na výborné snídani či polopenzi z domácích surovin od místních farmářů.

O ubytování

Slovácký dvůr najdete přímo v srdci Moravského Slovácka, v regionu známém pro svůj tradiční folklor, dobré jídlo a krásnou přírodu. V okolí Ostrožské Nové Vsi na vás čeká mnoho parádních výletních cílů pro pěší i milovníky cyklistiky. Ubytování se na nachází v rozsáhlém areálu s bohatým vyžitím, restaurací, sportovištěm a přírodním koupáním. Idylická dovolená na Moravě může začít!

Slovácko je kulturně bohatý region na jižní Moravě v okolí Hodonína (32 km) a Uherského Hradiště (8 km). Turisté zde poznají krásu tradic, ochutnají typickou kuchyni a znamenité víno z okolních vinic. V prosluněném kraji proslulém svou pohostinností budete mít stále co objevovat. Vydejte se třeba na zámek do Veselí nad Moravou (9 km), na hrad Buchlov (24,4 km) nebo poznejte svéráznou krajinu Bílých Karpat (16 km) či celou řadu přírodních památek v okolí.

Ostrožská Nová Ves je slováckou vesnicí ležící v rovině u řeky Moravy, jen pár kilometrů jižně od Uherského Hradiště. Obec proslavily především sirnaté lázně (1,4 km), kde se léčí mnohé zdravotní neduhy pomocí koupelí v místních minerálních vodách. U lázeňského komplexu se nachází i krásný park, který láká ke klidným procházkám.

Dalším místním lákadlem jsou rozsáhlá Štěrkopísková jezera (2,6 km). V létě se osvěžíte v jejich v čisté vodě a odpočinete na travnaté, kamenité nebo písčité pláži. S dětmi se vydejte na Včelí naučnou stezku (2,7 km) nebo do přírodní památky Lázeňský mokřad (1,6 km), která je domovem vzácných rostlin a živočichů.

Díky skvělé poloze ubytování budete mít celé Slovácko jako na dlani. Pokud se budete chtít dozvědět něco nového z historie a kultury, vydejte se do Uherského Hradiště (8 km). Nechte se okouzlit historické centrem s barokním kostelem, okoštujte regionální víno ve vinařských uličkách v Mařaticích nebo vyšplhejte na rozhlednu Rovnina (10 km).

Kde budete spát?

V areálu Slováckého dvora máte několik možností ubytování. Na výběr jsou pokoje s různou kapacitou v budově penzionu, nebo soukromé rybářské chatky a vinařské boudy (od dubna do října). Ať už se ubytujete kdekoliv, můžete se spolehnout na dostatek soukromí a pohodlí. Připojení k WiFi je v hlavní budově.

  • Penzion: V penzionu se lze ubytovat v pokojích s 2 až 4 lůžky. Vyspíte se tu na pohodlných manželských nebo oddělených postelích. Dále vám bude k dispozici vlastní koupelna se sprchou a toaletou. Nechybí ani fén, lednice a televize.

  • Vinařská bouda ve stylu slováckého selského stavení ubytuje 4 až 5 osob. Tvoří ji místnost s vybaveným kuchyňským koutem s lednicí a jídelním posezením a 2 průchozí ložnice. V jedné ložnici jsou 2 oddělené postele a v druhé trojlůžko. K dispozici je vlastní koupelna se sprchou a WC, krytá terasa s posezením a sdílená kolárna.

  • Rybářská chata apartmánového typu má 1 samostatnou ložnici a 1 místnost s rozkládacím gaučem a kuchyňskou linkou a lednicí. Chata má vlastní terasu a koupelnu se sprchou a toaletou.

Na čem si pochutnáte?

V restauraci Slovácký dvůr zjistíte, jak chutná tradice! Každý den si sem budete moct zajít na polední menu, ke kterému dostanete navíc vodu zdarma a v pondělí, středu a pátek dokonce i dezert. Jedlíci ocení, že v ceně menu je i polévka. K jídlu si dáte i čepované pivo, nealko nápoje nebo kávu.

A co dobrého vám připraví? Těšit se můžete na tradiční recepty, podle kterých vařily české babičky a maminky. Dokonalou chuť místních pokrmů mají na svědomí čerstvé a lokální suroviny. Pochutnáte si domácím pečivu a sýrech, uzeninách z hotelové udírny a dobrotách od místních farmářů. Nezapomeňte si dopřát vybrané speciality šéfkuchaře – vepřové koleno s kostí, svíčková na smetaně a hlavně nadýchaný větrník s kupou krému.

V letní sezóně se kromě restaurace občerstvíte v zahradním bufetu s krytou zahrádkou. Posilníte se tu před cyklovýletem do okolí nebo si sem odběhnete z přírodního koupaliště.

Kde budete relaxovat?

Letní idylku u vody prožijete přímo v areálu ubytování. Vykoupete se v přírodním biotopu se skluzavkou a prostorem pro opalování.

Cestujete s dětmi?

Děti se budou v hotelovém areálu mít jako v pohádce. V létě se vyřádí v přírodním biotopu se skluzavkou, na dětském hřišti nebo dětském lanovém centru. Vyšplhat mohou i na rozhlednu s výhledem na celý areál.

Něco navíc

V areálu Slováckého dvora se nudit v žádném případě nebudete. Čeká vás tu obrovské množství vyžití. Zahrajete si pétanque, vykoupete si v přírodním koupališti nebo si zarybaříte v chyť a pusť. Sportovci si mohou pronajmout víceúčelové hřiště nebo volejbalový kurt a cyklisté zase ocení bezplatnou úschovu kol. Večery si můžete zpestřit táborákem díky zahradnímu ohništi.

Slovácký dvůr

Slovácký dvůr

Nádražní 1010 , Ostrožská Nová Ves
Česká republika

Provozuje společnost:
Slovácký dvůr s.r.o. IČ: 07473451


777 303 246

recepce@slovackydvur.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
150 Kč/noc (možné pouze v chatkách)
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Restaurace
Dětské hřiště
Kolárna
Minibar
Fén
Wellness
Venkovní bazén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,7 km
Vzdálenost od jezera
0,6 km
Zastávka
0,5 km
Aquapark
7,6 km
Sjezdovka
23,8 km
Běžkování
26,9 km

Tipy na výlet

Slovácko

Slovácko Tip na výlet

Oblast nekonečných vinohradů, krásné přírody, dobré nálady a mnoha zajímavých historických i kulturních památek – to je Slovácko. Nechte se vtáhnout do jedinečné atmosféry jižní Moravy a užijte si vstřícnost zdejších lidí v jednom z mnoha vinných sklípků. Pokud máte zájem o túru nebo příjemnou projížďku na kole, jste tu správně, stejně jako pokud vás zajímají starobylé hrady a zámky.

Co nevynechat při návštěvě Slovácka?

  • Hrad Buchlov
  • Zámek Buchlovice
  • poutní místo Velehrad

Vydejte se i do Archeoskanzenu Modrá, Uherského Hradiště nebo Veselí nad Moravou. Ve Starém Městě navštivte Památník Velké Moravy a unikátní Kovozoo.

Více informací
Uherské Hradiště
Uherské Hradiště
Aquapark Uherské Hradiště
Aquapark Uherské Hradiště
Baťův kanál
Baťův kanál