Historické památky, známé filmové lokality a atraktivní výletní cíle – při pobytu v Jičíně se rozhodně nudit nebudete. O vaše pohodlí se postará Hotel U Krále *** umístěný přímo v centru města, který zaujme dobově zařízenými pokoji a bohatými snídaněmi ve formě bufetu. Jako bonus navíc dostanete vstupenky do nedalekého Aqua centra.

O ubytování

Hotel U Krále *** se nachází v centru Jičína, obklopený historickými památkami a zábavnými atrakcemi, s přírodou Českého ráje na dosah. Skvělé umístění hotelu zajistí úžasnou dovolenou pro páry i rodiny s dětmi.

Jen pár kroků od hotelu najdete jičínské koupaliště (800 m), Aqua centrum Jičín (1,1 km) s bazény a saunami, ale i zimní stadion (1,5 km), kde si v zimě můžete zabruslit. Pěšky vyrazte ke krásným Prachovským skalám (7,3 km), k delšímu výletu pak láká zřícenina hradu Trosky (17 km), která je dominantou Českého ráje, nebo lovecký zámeček Humprecht (15,8 km).

Rodiště slavného Rumcajse bude samozřejmě skvělým prostředím také pro výlety s dětmi. Navštivte Rumcajsovu ševcovnu (1 km), projděte si Rumcajsovu stezku z Mladějova do Jičína nebo prozkoumejte interaktivní galerii Rumcajsův svět Radka Pilaře (1 km). Vyrazit můžete také na zámky Staré Hrady a Dětenice s prohlídkovými okruhy přímo pro děti.

Patříte k milovníkům českých filmů? Pak pro vás máme dobrou zprávu – v okolí se nachází spousta známých filmových lokalit. Projeďte si třeba trasu Hruboskalskem na kole za princem Bajajou nebo se vydejte na výlet Podtroseckými údolími (19 km) po stopách malého Vaška z filmu Jak dostat tatínka do polepšovny.

A pokud vyrazíte do Jičína v zimě, kromě bruslení na zimním stadionu si můžete dopřát i nějakou tu lyžovačku. Jen 16,8 km od hotelu najdete lyžařské středisko SKI Máchovka v Nové Pace, vhodné hlavně pro nenáročné lyžaře a rodiny s dětmi. Vyzkoušet můžete také ski areály Struhy (24,3 km) nebo Kozákov (26,2 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v komfortním pokoji s interiérem laděným do dobového stylu. K dispozici budete mít vlastní koupelnu se sprchou nebo vanou, televizi, WiFi připojení a trezor.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard 2+0 měří 18 m² a je vybavený manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky a psacím stolem s židlí.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard 2+1 má plochu 20 m² a najdete v něm 3 jednolůžka nebo manželskou postel a samostatné jednolůžko. Nechybí psací stůl.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard 2+2 o ploše 35 m² zahrnuje 2 samostatné ložnice. V jedné najdete manželskou postel nebo oddělená lůžka, ve druhé oddělená jednolůžka.

  • Pětilůžkový pokoj Standard 4+1 je velký 35 m² a skládá se ze 2 oddělených ložnic. K dispozici budete mít manželskou postel nebo 2 samostatné jednolůžkové postele a 3 jednolůžka.

Na čem si pochutnáte?

V hotelu se servírují snídaně formou bufetu, který zahrnuje slané pečivo, salámy, sýry, ovoce, zeleninu, cereálie, mléčné výrobky, vajíčka domácí sladké pečivo včetně koláčů, čerstvé palačinky a teplé i studené nápoje.

Hotel U Krále

Hotel U Krále

Nerudova 45 , Jičín 1
Česká republika

Provozuje společnost:
CONSULTOUR s.r.o. IČ: 25959832


+420 777 137 305

info@ukrale.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Lyžárna
Půjčovna kol
Minibar
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
100 m
Zastávka
100 m
Aquapark
11 km
Sjezdovka
18 km

Tipy na výlet

Český ráj

Český ráj Tip na výlet

Krásné výhledy, skalní města se stržemi, spousta hradů, zámků a jiných zajímavostí - to vše je důvodem, proč byl region Český ráj zařazen mezi geoparky UNESCO a jeho část je nejstarším CHKO v České republice (vyhlášen v roce 1955). Těšit se můžete na Zlatou stezku Českého ráje, která vás dovede k velkému množství zdejších turistických skvostů.

Co nevynechat při návštěvě Českého ráje:

  • Prachovské skály
  • Hruboskalské skalní město
  • hrad Valdštejn
  • Vydejte se i do Klokočských skal, na rozhlednu Hlavatice a za Rumcajsem, Mankou a Cipískem do Jičína.

Zapomenout byste neměli ani na symbol celého regionu - pohádkový hrad Trosky, kde se natáčela pohádka Princ a Večernice, Pohlaď kočičce uši a Máj. Cyklisté navíc jistě ocení, že je Český ráj prošpikovaný cyklostezkami, které vedou překrásným a unikátním terénem.

Více informací
Jičín
Jičín
Prachovské skály
Prachovské skály
Rumcajsova jeskyně a zřícenina Brada
Rumcajsova jeskyně a zřícenina Brada