Vydejte se na výlet do středověké Čáslavi a užijte si nádhernou architekturu a historické bohatství města i jeho okolí. Ubytujete se přímo v centru, v moderním Hotelu Grand na vás čekají krásné, komfortní pokoje, bohaté snídaně formou bufetu a láhev vína se salámovo-sýrovým prkénkem na večer. Na dosah navíc budete mít také slavnou Kutnou Horu s památkami UNESCO.

O ubytování

Stylový Hotel Grand se nachází ve středočeské Čáslavi, přímo na náměstí Jana Žižky z Trocnova. V roce 2017 prošel kompletní rekonstrukcí, a poskytuje tak opravdu vysoký komfort ubytování. Půjde navíc o skvělé místo především pro milovníky památek, kteří zde mohou navštívit kostel sv. Petra a Pavla (230 m) s vyhlídkovou věží, barokní radnici (150 m) s Žižkovou síní, nově zrestaurovanou synagogu (400 m) nebo Městské muzeum (450 m) – jedno z nejstarších svého druhu v Česku. Najdete zde také Dusíkovo divadlo (220 m), kino Miloše Formana (400 m), koupaliště (1,7 km), městské lázně (900 m) a další možnosti vyžití.

Na výlet pak vyrazte objevovat historické monumenty v okolí. Kromě zámku Žleby (8 km) se můžete podívat i na zámek Kačina (10,7 km) u Kutné Hory, který patří k nejvýznamnějším empírovým stavbám na českém území. Nedaleko Čáslavi najdete také zámek Filipov (3 km), často přirovnávaný k Hluboké nad Vltavou. Ten si ale prohlédnete jen zvenčí, veřejnosti je nepřístupný. Vynechat byste neměli ani návštěvu Kutné Hory (11 km), kde na vás čeká katedrála Nanebevzetí Panny Marie a chrám sv. Barbory (památky UNESCO), kaple Všech svatých s kostnicí, České muzeum stříbra, Vlašský dvůr s několika expozicemi a další atrakce.

Kde budete spát?

Hotel poskytuje ubytování ve 14 pokojích a 2 apartmánech umístěných ve 2. a 3. patře. Do jednoho patra se dostanete výtahem, ke zbývajícím pokojům se jde dále po schodech. Těšit se můžete na krásný, moderně vybavený pokoj s klimatizací, vlastní koupelnou, televizí, sadou na přípravu kávy a čaje, trezorem, minibarem a WiFi připojením.

  • Dvoulůžkové pokoje Standard jsou vybavené manželskou postelí nebo oddělenými jednolůžky a posezením s křesly.

  • Dvoulůžkový pokoj Lux s výhledem na náměstí se od pokojů Standard liší zejména zmíněným kouzelným výhledem. Nechybí dvoulůžková postel a posezení s křesly.

Na čem si pochutnáte?

V 1. patře se nachází hotelová restaurace, která je otevřena na snídaně, obědy i večeře. Snídaně se servírují formou bufetu od 7:00 do 10:00 hodin ve všední dny a od 8:00 do 11:00 hodin o víkendech

Místní specializací je poctivá kuchyně z kvalitních, regionálních surovin. Vybírat můžete z pestré nabídky českých i mezinárodních pokrmů, jídla si vychutnáte v moderním prostředí s krásným výhledem na náměstí.

Něco navíc

V zadní části hotelu je také společenský sál, kde se odehrává množství koncertů, plesů a jiných kulturních událostí.

Hotel Grand Čáslav ***

Hotel Grand Čáslav ***

nám. Jana Žižky z Trocnova 74/11 , Čáslav
Česká republika

Provozuje společnost:
Catering Chotěboř s.r.o. IČ: 05650453


735 757 500

hotel@grandcaslav.cz

Check In
14:00 - 21:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
Zakázán
Bezbariérovost
Úplná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Restaurace
Konferenční místnost
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
50 m
Zastávka
0,3 km
Aquapark
10 km
Sjezdovka
26 km

Tipy na výlet

Čáslav

Čáslav Tip na výlet

Město Čáslav nechal v roce 1260 založit král Přemysl Otakar I. Dnešní vzhled historické části města je především barokní, na náměstí však najdete i původní gotické a renesanční domy. Náměstí vévodí Žižkův pomník a Mariánský sloup. Za zajímavou přírodopisnou expozicí zamiřte do Husova muzea, za návštěvu ale stojí také gotický Kostel svatého Petra a Pavla nebo zdejší synagoga.

Kutná Hora
Kutná Hora
Vlašský dvůr v Kutné Hoře
Vlašský dvůr v Kutné Hoře
Film Legends Museum
Film Legends Museum