Vyrazte na pobyt do Lokte a prozkoumejte všechny krásy královského města! Ubytujte se v Pensionu Atmosféra *** přímo v historickém centru a užijte si skvělou polopenzi, welcome drink a voňavou kávu. Od hradu a dalších dominant města vás bude dělit jen pár minut chůze, na delší výlet pak můžete vyrazit třeba do Karlových Varů.

O ubytování

Pension Atmosféra *** se nachází přímo v historickém centru královského města Loket. Hned u pensionu tak budete mít krásné náměstí T. G. Masaryka s morovým sloupem a kašnou, jen o pár metrů dál už stojí dominanta města – hrad Loket (250 m) ze 13. století. Navštívit můžete také Muzeum lázeňských pohárků a pivovarské muzeum (120 m), nebo si užijte krásný výhled na město z Goetheovy vyhlídky (160 m). A to jsme stále jen ve středu města. Hned za řekou najdete Amfiteátr (2 km) a lesopark s vyhlídkami a Loketskými kaskádami (1,3 km).

Na výlet pak můžete vyrazit do Karlových Varů (14 km), kde na vás čekají překrásné kolonády, minerální prameny a půvabná lázeňská architektura, ale i Motýlí dům, obora Svatý Linhart s lesními zvířaty, Vánoční dům a další zábava pro celou rodinu. Na dosah budete mít i krásné Svatošské skály (6,7 km), Sokolov (7,8 km) s muzeem a rozhlednou, Bečov nad Teplou (19,6 km) s kouzelnou botanickou zahradou a Muzeem motocyklů, zatopené lomy Dasnice (22,6 km) a Kernberg (30,3 km), jezero Medard (15,7 km), Hornické muzeum v Krásnu (12 km) a další skvělé výletní cíle.

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z komfortních pokojů, některé mají interiér spíše moderní, jiné jsou laděné více do historického stylu. Každý pokoj je vybavený vlastní koupelnou, WC, WiFi připojením a televizí.

  • Dvoulůžkový pokoj Standard o ploše 27 m² se nachází v historické části budovy a je vybavený manželskou postelí, posezením s křesly a úložným nábytkem. Pokoji navíc dominují krásná kachlová kamna.

  • Třílůžkový pokoj Standard měří 33 m² a najdete v něm manželskou postel, samostatné jednolůžko, posezení s křesly a šatní skříň.

  • Čtyřlůžkový pokoj Standard nabídne prostor 38 m² a o něco modernější interiér. Najdete zde 2 manželské postele, posezení i úložný nábytek.

Na čem si pochutnáte?

V rodinné restauraci Atmosféra si pochutnáte na poctivých jídlech z kvalitních surovin, včetně masa z domácího chovu. Menu zahrnuje tradiční česká jídla, ale i burgery a jiné mezinárodní speciality. Zažít zde můžete i různé kulinářské akce, zejména v podzimním a zimním období.

Jen kousek od pensionu najdete také partnerskou kavárnu Chesterfield, kde vám naservírují voňavou kávu, výtečný dezert či osvěžující drink.

Pension Atmosféra ***

Pension Atmosféra ***

T. G. Masaryka 112/59 , Loket
Česká republika

Provozuje společnost:
GRILL CONCEPT s.r.o. IČ: 07638795


+420 352 684 334

info@restaurantatmosfera.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:30
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Žádná
Parkování
Parkování za 200 Kč/noc

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Restaurace
Fén

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
30 m
Vzdálenost od lázní
14 km
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
30 km

Tipy na výlet

Hrad Loket

Hrad Loket Tip na výlet

Hrad Loket vypínající se na ostrohu nad řekou Ohří je srdcem stejnojmenného městečka v severních Čechách. Od svého založení ve 13. století prošel tento královský hrad řadou stavebních úprav. Na přelomu 15. a 16. století došlo k přestavbě v duchu pozdní gotiky a nastupující renesance. V 19. století sloužil hrad jako státní vězení a právě v této době byla výrazně narušena jeho původní podoba. Celková dispozice areálu s dominantou v podobě 26 m vysoké věže ovšem zůstala zachována. Z hradní věže je i dnes nádherný výhled na městečko i okolní krajinu.

Během návštěvy hradu si můžete v jeho rozlehlých prostorách prohlédnout stovky zajímavých exponátů z jeho dlouhé historie. Pokochat se můžete historickým nábytkem, zbraněmi, porcelánem, nádobím, starou loketskou lékárnou i dřevěnými sochami. Kromě vzácných minerálů je zde k vidění také legendární loketský meteorit.

Pro statečné je zde opravdu působivá expozice útrpného práva, která se nachází v autentických prostorách sklepního vězení hradu.

Otevírací doba:

  • listopad - březen: 9:00 - 16:00 hodin
  • duben - červen a září - říjen: 9:00 - 17:00 hodin
  • červenec - srpen: 9:00 - 18:30 hodin

Vstupné:

  • Dospělí: 125 Kč - 150 Kč
  • Děti, studenti a senioři: 105 Kč - 120 Kč
  • Děti do 6 let: zdarma
  • Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti nebo studenti): 380 Kč - 440 Kč
Více informací
Svatošské skály
Svatošské skály
Vánoční dům
Vánoční dům
Sklárna Moser
Sklárna Moser