Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Karlových Varech v Lázeňském Hotelu Villa Smetana ****

Vydejte se spolu s Peterem, jedním z majitelů Travelkingu, do Karlových Varů. Konkrétně do Lázeňského Hotelu Villa Smetana ****. Jaká byla cesta, ubytování, wellness a strava? A jaké skvělé výletní cíle byste si neměli nechat ujít? To vše se dozvíte.
Osobně ověřeno: Recenze pobytu v Karlových Varech v Lázeňském Hotelu Villa Smetana ****

Informace o pobytu v bodech

Kam a jak jsme jeli?

Na aktivně poznávací pobyt jsme se se ženou vypravili do Karlových Varů. Hlavním důvodem naší cesty byl vyhlášený běžecký půlmaraton, který se konal právě v Karlových Varech a jehož jsme se účastnili. Jako ubytování jsme zvolili Hotel Villa Smetana ****, který leží v klidné části města. Do Karlových Varů jsme vyráželi v pátek odpoledne z Brna, cesta nám trvala zhruba 4 hodiny.

Jak to bylo s parkováním?

Hotel disponuje vlastním parkovištěm. Pozor, přímo před hotelem jsou asi 4 parkovací místa, na těch by se ale parkovat nemělo. Je tu však možné zastavit a vyložit si zavazadla. Parkování pro hotelové hosty je schované za hotelem, kde je už dostatek parkovacích míst pro všechny. Parkování je placené (250 Kč/noc) a myslím, že není nutné objednávat ho předem.

Kde jsme se ubytovali?

Lázeňský Hotel Villa Smetana **** má naprosto ideální polohu a s pomocí navigace jsme ho našli bez problémů. Není přímo v centru lázeňského města, ale zároveň ke všem památkám a zajímavým místům dojdete během pár minut pěšky. Stojí částečně na kopci hned u lesa. To pro nás bylo skvělé, protože jsme cestovali i se psem. Dále jsme ocenili velmi tiché a klidné prostředí. Musím říct, že se jedná o dobrý výchozí bod pro poznávání Karlových Varů. Během pobytu jsme všude chodili pěšky, protože vše bylo kousek. Také musím zmínit, že je z hotelu krásný výhled na pravoslavný chrám svatých apoštolů Petra a Pavla.

Ubytováni jsme byli ve dvoulůžkovém pokoji, který byl opravdu prostorný. A to nejen rozlohou, ale také díky vysokým stropům s krásně zdobenými lustry. Nechyběl ani balkón s posezením. Zařízení bylo opravdu na vysoké úrovni a nechyběly ani ručníky do wellness, župan, pantofle, skříň s trezorem a naplněný minibar. Všechno čisté a pěkně přichystané. Potěšila nás také vyhřívaná podlaha v koupelně.

Jak to bylo s ubytováním domácího mazlíčka?

V Karlových Varech není snadné najít hotel, který by akceptoval domácího mazlíčka. Proto nás potěšilo, že ve Ville Smetana tohle nebyl problém. Stačilo pobyt s pejskem nahlásit předem a za menší poplatek (200 Kč/noc) nám bylo vyhověno. Hotel je pro pobyt se psem jako stvořený. Na recepci mile přivítali nejen nás, ale také Amose. Cítil jsem, že je tu pejsek vítán a že jeho přítomnost nikoho neobtěžuje. Hotel je navíc hned u lesa, takže na opravdu perfektním místě. Je tu také pěkná předzahrádka s posezením, kam můžete zajít i s vaším čtyřnohým kamarádem.

Jak jsme se najedli v ubytování?

V ceně balíčku jsme měli polopenzi. Snídaně byly velmi chutné a pestré. Na výběr byly různé druhy sladkého i slaného pečiva, salámy, sýry, párky, slanina, vajíčka na různé způsoby, zelenina, cereálie, různé oříšky a semínky, kompotované i čerstvé ovoce.

Bohužel večeři jsme ani jednou nestihli. V pátek jsme přijeli kvůli bouřce a dlouhé cestě až v noci, v sobotu jsme měli běžecký závod a na hotel jsme se vrátili také až po večeři. Personál byl však velmi ochotný a nachystal nám na pokoj alespoň studenou obloženou mísu, což nás potěšilo.

Strava se podává v pěkné restauraci, která je vkusně zařízena stylovým nábytkem a stěny zdobí obrazy. Během snídaní i večeří byl personál pozorný. Pokud bylo potřeba něco doplnit nebo si chtěl člověk něco doobjednat, reagovali velmi pohotově.

Jak jsme se najedli v okolí?

Jednou jsme si zašli na oběd do restaurace Tusculum, kterou jsme si vybrali pro její velmi dobré hodnocení. Vaří zde opravdu chutně a zdravě a jedná se o místo vhodné i pro vegetariány či vegany. Navíc zde byla příjemná obsluha a možnost posezení na terase.

Jaké bylo wellness centrum v hotelu?

Ve wellness centru hotelu se nachází bazén, vířivka a sauny (parní a infra). Bazén je dostatečně velký, takže si v něm může člověk i zaplavat, což je skvělé. Vstup do wellness je možný od 9:00 do 20:00 hodin a je v ceně balíčku. Sauny jsme bohužel využít nestihli. Župan, pantofle i osušky do wellness jsou k dispozici na pokoji.

Kam se vydat na výlet?

Karlovy Vary jsou plné zeleně, de facto jsou obklopeny lesy. Z centra se můžete snadno vnořit do městských lesů, kde se nachází několik vyhlídek, ze kterých uvidíte celé město jako na dlani. Na pobyt jsme s sebou vzali psíka Amose, který vstává brzy ráno. A tak jsem už v 6:30 poznával Karlovy Vary, které se probouzely do nového dne, nikde nebyla ani noha a bylo to opravdu kouzelné. Procházku po městě a kolonádách doporučuji spíše v podvečer, kdy je měkké světlo. A ideálně ji zkombinujte s posezením na nějaké terase v jednom z barů či kaváren.

Hlavní důvod naší cesty byl běžecký závod – půlmaraton. Tento karlovarský závod je pro jedinečnost místa konání velmi oblíbený a bylo kvůli němu uzavřené celé centrum, takže si běžci mohli užít nerušeně krásy města. Zúčastnilo se zhruba 2 000 lidí a byla to parádní akce.

Nedaleko Karlových Varů je ještě jedno pěkné místo, které doporučuji na procházku se psem či rodinkou. Jedná se o Svatošské skály.


Závěrečné hodnocení pobytu v Lázeňském Hotelu Villa Smetana ****

"V Karlových Varech jsem byl poprvé a jednalo se o úžasný zážitek. Ještě nikdy mě žádné lázeňské město takto neokouzlilo, a to jsem jich díky své práci navštívil už mnoho. Krásná architektura, příjemní lidé a plno zeleně. Také hotel je krásně architektonicky řešený a má velmi milý a profesionální personál. Hotel je spíše menší, působí rodinně, a proto jsme se tu cítili opravdu vítáni. K tomu tu jsou prostorné pokoje, krásný výhled do zahrady a k tomu naprostý klid a ticho. Villa Smetana pro nás byla super volbou také z důvodu, že je možné ubytovat se s pejskem. Pokud znovu vyrazíme do Karlových Varů, určitě jejich služby rádi znovu využijeme. Pobyt neměl absolutně žádnou chybu, odpočinuli jsme si a do městského shonu jsme se vrátili plní energie.”


👍 Pobyt v Lázeňském Hotelu Villa Smetana **** byl osobně ověřen Peterem, jedním z majitelů Travelkingu, a jeho návštěvu může s klidným srdcem doporučit i vám. Další osobně ověřené hotely si můžete prohlédnout zde.

Autor článku:

Aktualizováno: 23. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Nejprodávanější pobyty

Inspirujte se těmi nejprodávanějšími pobyty za poslední týden

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet