Ubytujte se v malebné jihočeské obci Chotoviny jen 10 kilometrů od historického města Tábor. V Hotelu Gold Chotoviny **** si užijete báječný pobyt se snídaní, romantickou večeří při svíčkách a dokonalým relaxem v privátní vířivce. Potěší vás i okolí hotelu, které je plné zajímavých kulturních i přírodních památek.

O ubytování

Moderní Hotel Gold Chotoviny **** se nachází v atraktivní lokalitě jižních Čech jen 10 kilometrů od historického města Tábor. V okolí budete mít spoustu příležitostí k výletům za přírodními i kulturními cíli.

Chotoviny jsou malou klidnou obcí v Jihočeském kraji, ve které najdete hned několik zajímavých památek. Tou nejvýznamnější je zámek Chotoviny (850 m), který svou novorenesanční podobu získal v roce 1873. Prohlédnout si můžete exteriér pohádkového zámku a rozlehlý park s množstvím vzácných dřevin. Krom zámku se Chotoviny pyšní také kostelem sv. Petra a Pavla (800 m) ze 14. století. Dále tu objevíte poutní kapličku Panny Marie u studánky (1,5 km) nebo empírovou hrobku barona Nádherného (850 m).

Za historií vyrazte také do nedalekého Tábora (10 km), který skrývá opravdové klenoty. Město založené husity v roce 1420 připomíná historii tehdejších válek jako žádné jiné místo. Rozhodně tu zavítejte na Žižkovo náměstí s krásnými měšťanskými domy, renesanční kašnou a pomníkem Jana Žižky z Trocnova. Dominantou města je impozantní radnici postavenou v pozdní gotice. V Táboře prozkoumejte také podzemní chodby, mrkněte doHusitského muzea nebo si výlet oslaďte návštěvou Muzea čokolády a marcipánu.

V okolí Chotovin se můžete těšit i na krásnou přírodu, která přímo vybízí k příjemným pěším túrám a projížďkám na kole. Naplánujte si výlet třeba k nádrži Jordán (9 km), u které vás nadchne působivý Jordánský vodopád. Nesmíte minout ani Chýnovskou jeskyni (20 km) nebo skalní útvar Čertovo břemeno (23 km). V létě se vydejte poznat poznat CHKO Blaník (35 km) a v zimě vyzkoušejte sjezdovky ve skiareálu Ski Monínec (20 km).

Kde budete spát?

Ubytujete se v jednom z útulných dvoulůžkových pokojů Standard (28 m²) s manželskou postelí nebo oddělenými postelemi. Součástí vybavení pokoje je sedací kout s křesílkem, psací stůl, minibar a kabelová televize s plochou obrazovkou. K dispozici budete mít vlastní stylovou koupelnu se sprchovým koutem a fénem. Z oken si užijete výhled buď do zahrady, nebo na vesnici. Do pokoje je možné umístit 1 přistýlku.

Dvoulůžkové pokoje Comfort mají totožnou velikost i vybavení, ale navíc disponují terasou, ze které se můžete kochat výhledem do přírody nebo na historické město Tábor. Do pokoje je možné umístit 1 přistýlku.

Cestujete s dětmi? Tak pro vás bude vhodnou volbou Rodinné apartmá, které je prostornější (38 m²). Navíc v něm najdete kuchyňský kout a obývací zónu s gaučem, který po rozložení poslouží jako přistýlka až pro dvě další osoby.

Na čem si pochutnáte?

Každé ráno se ve stylové hotelové resturaci podává bohatá snídaně formou bufetu či à la carte . Stravovat se tu můžete i po zbytek dne buď v ústřední části restaurace, nebo v bývalých pivovarských sklepích, které vás zaujmou svou jedinečnou atmosférou, jako stvořenou pro romantické posezení u sklenky vína. V létě zase využijete venkovní terasu s výhledem do přírody a na město Tábor.

A na čem si v hotelu pochutnáte? Těšit se můžete na denní menu s výhodnými nabídkami pokrmů tradiční české kuchyně. Vybírat však můžete i ze stálého menu, na kterém najdete samé lahodné speciality. Objednat si lze z pestré nabídky předkrmů, salátů, těstovin, steaků nebo bezmasých pokrmů. Hodování pak můžete zakončit vynikajícím dezertem, ke kterému nesmí chybět ani šálek kávy.

Kde budete relaxovat?

V Hotelu Gold Chotoviny na vás čeká luxusní wellness zóna, ve které si dopřejete zasloužený odpočinek. Těšit se můžete na finskou saunu s ochlazovacím bazénkem, vířivku a odpočívárnu s lehátky. K bezchybnému relaxu přispěje i krásný výhled do přírody a donáška občerstvení dle vlastního výběru.

Hotel Gold Chotoviny ****

Hotel Gold Chotoviny ****

Táborská 68 , Chotoviny
Česká republika

Provozuje společnost:
FITT cz s.r.o. IČ: 64790649


398 998 751

recepce@hotelchotoviny.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domácí mazlíček
za 200 Kč/noc
Bezbariérovost
Částečná
Parkování
Zdarma

Možnosti ubytovacího zařízení

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vířivka
Sauna
Možnost procedur
Lázně
Restaurace
Lyžárna
Konferenční místnost
Přednáškový sál
Fén
Wellness

Okolí ubytovacího zařízení

Vzdálenost od centra
0,5 km
Zastávka
0,5 km
Sjezdovka
20 km
Běžkování
20 km

Tipy na výlet

Tábor

Tábor Tip na výlet

Žádné město není tak spojeno s husitským hnutím jako Tábor. Město bylo založeno husity v roce 1420 a sloužilo jako základna jejich vojsku. Dnes se můžete vydat na procházku historickým centrem a především na Žižkově náměstí obdivovat zdobené štíty měšťanských domů. Uprostřed náměstí se vyjímá renesanční kašna a pomník Jana Žižky z Trocnova. Táborská radnice patří k nejvýznamnějším památkám pozdní gotiky u nás.

Co navštívit v Táboře?

  • Podzemní chodby
  • ZOO Tábor
  • Muzeum čokolády a marcipánu
  • Nevynechejte ani botanickou zahradu, Husitské muzeum, věž Kotnov s přilehlou Bechyňskou bránou, Muzeum Lega nebo Rozhlednu Hýlačku.

K přírodním zajímavostem patří nádrž Jordán s Jordánským vodopádem a Geologická expozice Pod Klokoty

Více informací
Chýnovská jeskyně
Chýnovská jeskyně
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Zámek Orlík nad Vltavou
Zámek Orlík nad Vltavou