Perfektní Valentýn doma? 8 tipů, díky kterým bude váš svátek zamilovaných dokonalý

Zdá se vám, že letošní Valentýn bude nudnější, než ty předešlé? Rádi vás přesvědčíme o opaku. Sepsali jsme pro vás 8 tipů, díky kterým bude váš svátek zamilovaných nezapomenutelný i v bezpečí domova.
Perfektní Valentýn doma? 8 tipů, díky kterým bude váš svátek zamilovaných dokonalý

Překvapte svou lásku oslavou Valentýna přímo u vás doma. Přinášíme tipy, jak si svátek zamilovaný užít na maximum.

Filmová noc

Máte ve zvyku na svátek zamilovaných chodit do kina? Ani tento rok nemusíte zůstat bez filmu, možností se nabízí nepočítaně. Vyzdobte si svůj pokoj svíčkami či malými světýlky, zatáhněte žaluzie a závěsy, a o dokonalé přítmí je postaráno. K pohodlnému sledování si rozložte gauč, na který můžete také poskládat polštáře a připravit měkoučkou deku - díky nim se gauč rázem promění na dokonalé hnízdečko ke sledování filmu. Stačí už jen připravit popcorn, horkou čokoládu či svařák a vybrat správný film. Máte chuť na romantickou komedii nebo pořádné drama, při kterém nezůstane jedno oko suché?

Travelking tipy: Zápisník jedné lásky, Zrodila se hvězda či komedie Deset důvodů proč tě nenávidím. Nebo dáte přednost klasice v podobě Hříšného tance či rovnou filmovému maratonu? Výběr toho pravého filmu je jen a jen na vás.


Večeře v pohodlí domova

K Valentýnu neodmyslitelně patří i romantická večeře. Tento rok si ji však v restauraci neužijete. Nevadí, připravte si své oblíbené jídlo doma. Uvidíte, že společné vaření může být velmi zábavné a rozproudí vaši kreativitu. Když budete mít jídlo hotové, převlékněte se do slavnostního oblečení a upravte se, jako byste skutečně šli ven. Svátečně prostřete stůl - vyndejte ze skříně pěkný ubrus a možná i servis, který si šetříte na speciální příležitosti. Nápadům se meze nekladou ani při zdobení - klidně si připravte večer na určité téma (například podle filmu či oblíbené země) a Valentýn tak můžete strávit třeba i v Paříži za zvuku šansonů. Pokud ale chcete ušetřit čas, objednejte si výborné jídlo z oblíbené restaurace. Zapalte si svíčky, pusťte hudbu a romantická večeře je na světě! Nezapomeňte však na lahodný dezert, výbornou volbou může být fondue na sladko s čokoládou a ovocem či naslano v sýrové variantě. Poslední detail? Dvě skleničky šampaňského, kterými si s polovičkou připijete.


Noc plná vzpomínek

Ať už jste spolu 5 měsíců, anebo 5 let, určitě máte na co hezkého vzpomínat. Prohlédněte si staré fotky a videa z dovolených, rodinných oslav či ze svatby a uvidíte, že se přívalu vzpomínek neubráníte. Vyrobit z nich můžete i pěknou nástěnku či koláž do pokoje nebo prezentaci do digitálního foto rámečku. Máte s přítelem či partnerkou i oblíbenou písničku? Pusťte si ji ke společnému vzpomínání a jen si užívejte vzájemnou přítomnost - přesně o tom přece svátek všech zamilovaných je.


Domácí wellness večer

Dopřejte si společné hýčkání během wellness procedur, za které by se nemuseli stydět ani v lázních či profesionálních salonech. Pusťte si s partnerem příjemnou relaxační hudbu a zapalte svíčky. Pohodová atmosféra se bude skvěle hodit ke společné koupeli s pěnou a bublinkami. Chcete svou pokožku opravdu potěšit? Přidejte do vany také sůl do koupele či výživnou šumivou bombu. A klidně si do vany vezměte i sklenku oblíbeného vína či šampaňského. Po koupeli si dopřejte pleťovou masku (ano - i pánové si jednou za čas mohou dopřát podobnou péči) nebo se rovnou vrhněte na masáž za pomoci voňavého masážního oleje. Pokud svým masérským schopnostem nevěříte, nevěšte hlavu. Na internetu najdete množství článků a videí s návody, kde vám prozradí vše, co potřebujete vědět o perfektní relaxační masáži pro vaši polovičku. Jako odměnu vám může partner či partnerka masáž oplatit.



Romantická procházka

Před výbornou večeří či společným wellness rozmazlováním se nejprve vydejte na procházku. Zasněžené okolí vás zláká na toulky parkem, procházku osamoceným městem či malou túru v okolní přírodě. Zavítat můžete například i na místo, kde jste se seznámili a zavzpomínat si na to, kde jste prožili své první nesmělé rande nebo kde jste si dali první pusu. Uvidíte, že při procházení vašimi oblíbenými místy se vzpomínky začnou sami nořit z vaší paměti.


Herní večer

Je načase rozproudit krev v žilách a rozdmýchat vášeň - třeba i při hraní her! Vytáhněte svou oblíbenou společenskou hru nebo si kupte nějakou novou, kterou vám Ježíšek zapomněl donést. Dnes už v bohaté nabídce najdete nejen Člověče, nezlob se či Domino, ale vybrat si můžete i ze zlomyslných strategických her, vědomostních soutěží nebo her inspirovaných vašimi oblíbenými filmy. Pokud ale máte pocit, že si svátek zamilovaných zaslouží něco vzrušující, překvapte svou polovičku nějakou pikantní hrou pro páry. Uvidíte, že při této valentýnské zábavě vám nuda rozhodně nehrozí. Pozor jen, aby vám vášnivé soupeření o vítězství nezajistilo tichou domácnost do konce večera...


Tancovačka v obýváku

Nefandíte zrovna zábavě vsedě a raději se s partnerem pořádně rozhýbete? V tom případě odsuňte nábytek ke stěně a zapněte hudbu - začíná taneční večer! Pusťte si svou oblíbenou muziku a oddejte se pomalému rytmu ploužáku nebo to roztočte za tónů něčeho rychlejšího. Skvěle vám poslouží i různé taneční hry na konzoli. Že máte obě nohy levé? Nevadí! Najděte si s partnerem na internetu videa z tanečních cvičení nebo si nadělte online kurz a naučte se nový tanec od profesionála - alespoň budete připraveni na nejbližší plesovou či svatební sezónu. Výhodou domácího tanečního kurzu je, že končí tehdy, když to sami uznáte za vhodné. Ať už vám tedy tanec nepůjde, nebo se vám právě naopak nové pohyby zalíbí, nikdo vás z parketu nevyžene a vy budete moci tančit se svou láskou v náruči až do rána.


Zamilovaný dopis

Kdy jste naposledy své partnerce či partnerovi vyznali lásku? A nemyslíme tím to, že jste koupili dárek, poslali srdíčko do zprávy a ani připomenutí, ať si vezme ven šálu, protože je zima. Máme na mysli skutečné vyznání se vším, co k němu patří. Pokud neradi mluvíte o svých citech, sedněte si se svou polovičkou za stůl a vyhraďte si pár minut na napsání zamilovaného dopisu. Zmiňte v něm, jak jste se se svou láskou seznámili a jak jste se zamilovali. Co vás tenkrát zaujalo a co vám imponuje dodnes? Laskavost, nádherný úsměv? Dokáže vás rozesmát? Stále se vám rozbuší srdce, když se potkáte? Čeho si na svém příteli vážíte po všem tom čase, co jste už spolu? Že se o něj můžete vždy opřít? Že je to stále ten nejúžasnější člověk, kterého jste potkali? Nebo něco jiného? I to jsou slova, která je krásné jednou za čas vyslovit (i kdyby jen v dopise), a která vždy zahřejí u srdce obou zamilovaných. Na závěr dopisu připojte krátký seznam věcí, které se vám ve vztahu spolu povedly, a co spolu chcete ještě zažít či dosáhnout. Dopisy s vyznáními si pak vyměňte nebo navzájem přečtěte nahlas. Po takovém vyznání již více slov nebude třeba a o vzájemné lásce nebude žádných pochyb.

Autor článku:

Aktualizováno: 18. 4. 2024

Články, které by vás mohly zajímat

Objevujte Česko s Travelkingem

Vybírejte z jedinečných a ověřených pobytů

Zapomněli jste heslo?

Získejte nové!

Můžete se přihlásit i pomocí sociální sítě:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Chci se registrovat

Nebo se zaregistrujte pomocí sociálních sítí:

Registrací prostřednictvím Facebooku či Google souhlasím s Obchodními podmínkami a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů.

Zapomněli jste heslo?

Nevadí! Stačí zadat váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoříte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet